BondeZaidalifahDotCom: BALM TASNEEM NATUREL SATU KEPERLUAN UNTUK SETIAP KELUARGA

BALM TASNEEM NATUREL SATU KEPERLUAN UNTUK SETIAP KELUARGA

1:23 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Petang...

Hai reader semua,

Bonde nak perkenalkan kepada anda semua tentang produk yang memang sangat bagus dan Bonde rasa semua keluarga perlu memilikinya dan mesti ada stok dirumah, saiz balm ni sagat comel dan mudah dibawa kemana sahaja. 

Kenapa Bonde cakap macam tu...  Kerana Balm Tasneem Naturel Baby Balm adalah produk yang berasaskan bahan semulajadi dan 100% pati minyak (Essential Oil) yang asli. Sesuai untuk bayi sehingga golongan dewasa.

BALM TASNEEM NATUREL  SATU KEPERLUAN UNTUK SETIAP KELUARGA

[4 JENIS BALM TASNEEM NATUREL]


4 JENIS BALM TASNEEM NATURAL.

1. CF RUB

- Bantu kurangkan selesema
- Bantu cairkan kahak
- Bantu kurangkan suhu ketika demam

Cara Pakai : 
Sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki dan dada.

4 JENIS BALM TASNEEM NATURAL

2. T-RUB

- Membuang angin dalam perut
- Bantu melegakan perut sebu
- Bantu melegakan kembung perut

Cara Pakai : 
Sapu di perut dan tapak kaki.

4 JENIS BALM TASNEEM NATURAL


3. SLEEP TIME

- Bantu anak tidur lena
- Bantu anak supaya mudah tidur
- Bantu anak bangun dalam mood ceria
- Memberi tidur berkualiti

Cara Pakai : 
Sapu di tulang belakang,tapak kaki, nadi, belakang telinga serta pergelangan tangan.

4 JENIS BALM TASNEEM NATURAL

4. CALM TIME

- Memberikan keselesaan
- Mengurangkan tekanan
- Mengurangkan keletihan
- Bantu anak lebih tenang

Cara Pakai : 
Sapu di tulang belakang,tapak kaki, nadi, belakang telinga serta pergelangan tangan.

[KELEBIHAN BALM TASNEEM NATUREL]

++ Kecil dan mudah dibawa 

++ Harga berpatutan dan mampu milik

++ Tak panas, tak melekit dan tak pedih

++ Bau wangi

[BAHAN YANG DIGUNAKAN DALAM BALM TASNEEM NATUREL]

💜 Beeswax
Beeswax adalah bahan yang terhasil dan dikeluarkan daripada kelenjar bawah abdomen lebah. Ia hanya dapat dihasilkan oleh lebah pekerja dan beeswax juga adalah bahan yang menghasilkan sarang lebah yang kukuh.

Beeswax adalah bahan yang sinonim dengan rawatan keradangan kulit. Bahan semulajadi ini dapat merawat masalah kulit kering, masalah bakteria pada kulit, masalah jerawat dan juga strechmark pada kulit.

💜 Shea butter

Shea butter terkenal dengan pelembab kulit semulajadi. Banyak produk kosmetik di luar sana menggunakan shea butter dalam bahan mereka. Shea butter dihasilkan daripada tumbuhan Shea atau Karite. Shea butter mampu melembabkan kulit kering, mengelupas, sunburn, ruam dan banyak digunapakai dalam produk menghilangkan parut.

💜 Minyak Kelapa Dara

Minyak kelapa dara adalah salah satu komponen dalam penghasilan Balm Tasneem Nature. Minyak kelapa sudah terkenal dengan 1001 manfaat. Minyak kelapa dihasilkan daripada isi kelapa.
Minyak kelapa sangat lembut dan halus dalam merawat kulit bayi. Malah ia mampu menyembuhkan penyakit-penyakit kulit anak anda seperti ekzema, kulit melecet dan kulit kering.

💜 Minyak Pati / Essential Oil

Kekuatan produk Balm Tasneem Nature ini adalah pada Essential Oil yang digunakannya. Essential Oil yang digunakan adalah daripada Young Living. Antara produk yang berkualiti tinggi ketika ini dalam menyembuhkan penyakit dan mengatasi masalah-masalah tertentu secara semulajadi.

[TASNEEM NATUREL SESUAI UNTUK SEISI KELUARGA]

Saya sudah pun mencuba set Tasneem Natural, dan kesannya memang best, memang sesuailah Balm Tasneem Naturel ni dengan kami seisi keluarga, melegakan anak tantrum, selsema dan batuk agar tidur lena. Ianya dijual dengan harga 1 unit balm RM49, 2 unit balm RM88, 3 unit balm RM125 dan satu set RM157 tidak termasuk kos pos. Bagi korang yang nak mencubanya dan ingin mendapatkan Balm Tasneem, bolehla terus hubungi :

TASNEEM NATUREL NETWORK
15-1, JALAN PUTRA KAJANG 2,
TAMAN PUTRA KAJANG,
43000 KAJANG, SELANGOR

HOTLINE: 011-20964665 (ORDER) ,

010-8453469 (DAFTAR AGEN & STOKIS)


Facebook : TASNEEM NATUREL HQ


~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

35 TEGURAN MEMBINA

  1. Memang best kan pakai Balm Tasneem Naturel nie Bonde..

    ReplyDelete
  2. Sesuai untuk seisi keluarga balm ni.

    ReplyDelete
  3. Kinah selalu guna balm sleep time dan calm time. Best betul. Anak kinah pun lebih tenang, tak banyak ragam dan selesa

    ReplyDelete
  4. Balm Tasneem memang best sangat tau bonde. CF Rub saya dah nak habis dah

    ReplyDelete
  5. Wah, bestnyer balm tasneem nice...

    ReplyDelete
  6. Ana suka yg tummy time tu bonda. Memang sangat membantu bila rasa tak selesa perut. Bau pun wangi.

    ReplyDelete
  7. Alahai comelnya packaging.. mujarab Pula tu

    ReplyDelete
  8. Nampak best dh tu ha...kalau la SA dpt semua balm tu confirm settle masalah lelah time sejuk..

    ReplyDelete
  9. Best sgt balm ni. Aina suka sleep time ;).

    ReplyDelete
  10. betul, saya pun pakai jugak. bukan je anak2 yang pakai. ummi tumpang sekaki hihi

    ReplyDelete
  11. Bestnya balm ni.. perlu simpan Di setiap rumah nnti

    ReplyDelete
  12. Kandungan bahan yg bagus.. Zaza pun guna.. Baunya pun mmg sedap2 sgt

    ReplyDelete
  13. gee suka CF balm tu!!sebab bila anak tak sihat cepat2 sapu bagi lega..

    ReplyDelete
  14. Liez suka Tummy balm sebab Liez sapu untukdiri Liezdan memang berkesan kalau perut kembong. Anak-anak Liez sapukan CF sebab berkesan meredakan batuk dan selsema..

    ReplyDelete
  15. Semua orang dok berkata tentang produk Tasneem Naturel ni, tergoda pulak kita. Nampak sangat best dan berkesan.

    ReplyDelete
  16. Saya pun suka pakai balm kalau task boleh tidur. Tasneem ni belum try Laguna.

    ReplyDelete
  17. Balm tasneem ni memang dah dikenali ramai.. dengan packagingnya yang comel paatinya buat orang tertarik nak beli.. TB tak pernah beli lagi so taktau bau2 dia macam mana.. tapi ramai kata bau dia sedap dan sesuai untuk baby dan dewasa

    ReplyDelete
  18. Berharap sgt ada CF Rub skrg kat rumah..selsema..malas betul nak g klinik :(

    ReplyDelete
  19. Tak pernah lagi guna Tasneem.. boleh cuba la lepas ni. Ni pun anak dah masuk fasa tantrum 😂

    ReplyDelete
  20. Saya pun guna tasneem ni jugak untuk family. Paling banyak pakai yang calm dengan tummy. Bukan sapu kat anak je, saya dengan husband pun pakai sekali.

    ReplyDelete
  21. dulu2 emi ingat tasneem balm ni sesuai untuk baby je. rupanya org dewasa pun bolej guna juga.

    ReplyDelete
  22. Banyak betul feedback positive pasal balm tasneem nie yer. Nak kena dapatkan jugak nanti

    ReplyDelete
  23. Banyak gak kegunaan balm Tasneem nie kan. Rawlins boleh simpan satu sebab senang nak bawa ke mana-mana

    ReplyDelete
  24. Kenapa masa baby I kecil tak ada ni.. hehehe... tak apalah.. nanti O rekomen kepada kawan kawan yang ada baby kecil

    ReplyDelete
  25. Bagus ada balm macam ni. Sesuai utk semua dan mudah di bawa.

    ReplyDelete
  26. Kita mmg buat stok produk ni. Bagus utk anak2 kecil

    ReplyDelete
  27. Great collection of balm, might get a few and use it for my coming baby!

    ReplyDelete
  28. Berkenan dengan balm ni sebab takde efek macam mint. Tak semua orang suka mint tu.

    ReplyDelete
  29. Ainy pun pakai balm ni bonde. Best pastu tak melekit. itu yang suka tuuuu. kita follow ya bonde. :)

    ReplyDelete
  30. saya suka sangat jenis Calm Time tu, wangi baunya. boleh juga hilangkan stress

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  31. Bila baca untuk perut sebu tu, macam nak try pulak. Sebab auni memang mengalami perut sebu yang susah nak release. Rasa macam stress bila perut sebu..

    ReplyDelete
  32. Memang best balm tasneem ni. Banyak kegunaannya.

    ReplyDelete
  33. ini untuk anak anak dan dewasakah?

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN