Bonde Zaidalifah: TERIMA AL-QURAN TANGGING SEBAGAI HADIAH

TERIMA AL-QURAN TANGGING SEBAGAI HADIAH

9:23 pm

Assalamualaikum dan Selamat Malam... Hai reader semua...


Syukur Alhamdulillah hari lahir Bonde pada bulan lepas yang lalu, Bonde telah dapat hadiah yang memang selama ini Bonde nak sangat milikinya.. sebelum ini, pernah terbaca mengenai Tafsir Al-Quran ini di Facebook. Tak sangka ada yang menghadiahkannya kepada Bonde. Sangat-sangat terharu. Bermacam nama diberikan kepada Tafsir Al-Quran ini.. Ada yang panggil Tafsir Al-Quran ini adalah #AlQuranTajwidTerjemahan, #AlQuranEkslusifWanita #AlquranPelangi #AlQuranRainbow #AlQuranTajwidBerwarna #AlQuranTagging #AlQuranTag #SetTagging dan macam-macam lagi nama diberi tapi isinya tetap sama.

AL-QURAN TAGGING



AL-QURAN YANG SUNGGUH CANTIK 

AL-QURAN TAGGING, AL-QURAN TANDA, AL-QURAN PELANGI,

IA DIKATAKAN AL-QURAN PELANGI SEBAB TAGGING YANG BERWARNA WARNI 

AL-QURAN TAGGING, AL-QURAN TANDA, AL-QURAN PELANGI,

SUSUNAN TAGGING YANG SANGAT KEMAS

AL-QURAN TAGGING, AL-QURAN TANDA, AL-QURAN PELANGI,

✅sticker dibahagian atas disusun berlainan warna.. Warna pertama menandakan hari (bermula dengan hari pertama untuk sticker nombor 1) dan waktu solat subuh, diikuti dengan sticker warna berikutnya untuk waktu-waktu solat seterusnya (Zohor, Asar, Maghrib dan Isyak).

AL-QURAN TAGGING, AL-QURAN TANDA, AL-QURAN PELANGI,

✅setiap mukasurat yang bertanda mempunyai nota, ayat mana yang perlu dibaca, kegunaannya, dan jika perlu, ayat tambahan atau amalan tambahan bersama ayat itu 



KHATAM TRACKING

✳Bermula dari SUBUH, 1st tracking di sebelah kanan. Sampailah nampak tracking seterusnya di sebelah kiri dan STOP untuk hari pertama subuh. begitulah seterusnya untuk Zohor, Asar, Maghrib dan Isyak.



✳sekiranya boleh ikuti khatam Alquran step by step, InshaAllah boleh khatam Alquran 16-20 hari.


✳Nota-nota ada dilekatkan pada setiap surah yang berkenaan 

❤KELEBIHAN TAFSIR ALQURAN❤

AlQuran dengan tafsir ini mempunyai 3 kelebihan iaitu : 

1) Dilengkapi dengan doa dan ruqyah. Ia ditanda di bahagian sisi AlQuran

2) Khatam tracking dibahagian atas AlQuran membantu kita untuk khatam alquran dalam sebulan

3) Wangi, disembur dengan wangian minyak attar dari dubai 

✅setiap mukasurat yang bertanda mempunyai nota, ayat mana yang perlu dibaca, kegunaannya, dan jika perlu, ayat tambahan atau amalan tambahan bersama ayat itu 

✅sticker dibahagian atas disusun berlainan warna.. Warna pertama menandakan hari (bermula dengan hari pertama untuk sticker nombor 1) dan waktu solat subuh, diikuti dengan sticker warna berikutnya untuk waktu-waktu solat seterusnya (Zohor, Asar, Maghrib dan Isyak).

 ✅ boleh dibaca sebelum atau selepas waktu solat atau kedua2nya sekali.. Ikut kehendak peribadi.. 

➡urutan ini diulang 30 kali utk 30 hari 

➡tracking boleh diubah ikut kesesuaian, contohnya bagi wanita yang ingin khatam dalam masa 15hari, kerana berhadas, boleh baca 2 penanda setiap waktu solat.

Moga dengan hadirnya Tahun hijrah 1440 (Tahun Baru Islam) ini Bonde dapat membaca Al-Quran ini setiap hari dengan Istiqomah lagi InsyaAllah Aamiin.  Terima kasih pada yang memberi.

Info untuk anda yangberminat nak dapatkan Al-Quran ini di sini : alquranbertanda



~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

7 TEGURAN MEMBINA

  1. Kalau ada rezeki lebih, ika pun nak dapatkan al quran tagging ni hee :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah....
    Bagus ada tagging mcm ni..
    nieyl pun nk cari satu

    ReplyDelete
  3. cantiknya quran ni.. baguslah sistem tagging dia

    ReplyDelete
  4. Cantiknya alquran ni bonde. Warna warni dan menarik utk baca.nak cari satu juga lah.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. hadiah yang sangat bermanfaat..

    ReplyDelete
  6. uuuish siap da semua tracking depa tolong buatkan. kita tuunggu baca je =D

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN