Bonde Zaidalifah: MAKSUD KURSUS KOSMETOLOGI?

MAKSUD KURSUS KOSMETOLOGI?

5:24 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Petang...

Hai reader semua,

Dah dekat sebulan Fatin duduk dekat asrma... throwback masa hari pertama Bonde hantar Fatin daftar ke Sekolah tersebut.  Syukur alhamdulillah kerana Fatin terpilih diantara ramai yang memohon di Sekolah tersebut.  

MAKSUD KURSUS KOSMETOLOGI,  Introduction of Cosmetologi , Makeup service ,Manicure, pedikur & henna service , basic facial treatment,


Fatin memang teruja nak masuk asrama dari tingkatan satu lagi tapi tak berpeluang dan ayahnya juga tidak meyokong untuk dia duduk asrama maklumlah intan payung gunung meletopnya.



Bonde memang bagi Fatin peluang nak duduk asrama bukan apa, Fatin perlu berdikari dan berlajar mendisplinkan diri.

MAKSUD KURSUS KOSMETOLOGI, Introduction of Cosmetologi , Makeup service ,Manicure, pedikur & henna service , basic facial treatment,


Untuk kos yang dipilih pula, Bonde sendiri interview Fatin tanya beberapa soalan yang berkaitan minatnya.  Nak pilih kos pon sebenarnya kena tahu anak kita minat apa.  Disebabkan KV sekarang belajar selama 4 tahun, 2 tahun untuk sijil dan 2 tahun lagi untuk Diploma.  Kalau salah pilih kos yang tidak diminati apa akan jadi , sayanglah ilmu tergantung.

Bonde percaya rezeki ada dimana-mana, yang penting kena rajin berusaha. Buat apa pun kena ada kerajinan.  Kalau malas memang tak akan kemana! 


MAKSUD KURSUS KOSMETOLOGI,  Introduction of Cosmetologi , Makeup service ,Manicure, pedikur & henna service , basic facial treatment,

Ramai yang tanya, apa Kos yang Fatin ambik dekat KV?  Bila Bonde cakap KOSMETOLOGI ramai yang tanya apa tu?  Rupanya ramai yang tak tahu berkaitan Kosmetologi ni.

KURSUS KOSMETOLOGI

Kursus Kosmetologi boleh menjadi pilihan yang ideal untuk sesiapa sahaja yang sedang mempertimbangkan bekerja dalam industri kecantikan dan industri. 


Apa Kosmetologi?

Kosmetologi merupakan kajian dan penggunaan rawatan kecantikan. Dari rambut berpakaian untuk kosmetik dan rias tangan / kuku serta rawatan kaki dan Terapi urut, Kosmetologi bertujuan meningkatkan rakyat kesejahteraan serta dan mengekalkan kulit yang sihat estetik dan badan.

Kos belajar dekat sini termasuk yuran sekolah, yuran asrama dan beg make up semua lebih kurang berjumlah RM 1800.00



KOS KEMAHIRAN :

Kosmetologi Semesta 1

- Introduction of Cosmetologi

- Makeup service

- Manicure, pedikur & henna service

- basic facial treatment

Bukan setakat ambil kemahiran, Fatin wajib lulus Subjek Teras juga...

SUBJEK TERAS : 

Bahasa English

Bahasa Melayu

Matematik

Sains

Sejarah

Pendidikan Islam

Core Ability (sivik)

Pada hari pendaftaran tersebut Ibu/Bapa diberi peluang untuk melihat dan melawat ke Bengkel Kosmetologi.  Bonde sendiri tak lepas peluang untuk melihat sendiri dengan dekat.

Nampaknya Fatin memang suka dan nampak perasaan teruja sekali nak belajar dekat situ. 

Alhamdulillah,
Bukan apa sebagai ibu, perasaan risau tu memanglah ada... bila tak ada depan mata memang kita akan risau, anak-anak tak akan faham perasaan itu. Bila tengok anak gembira, jadi senanglah hati sikit.


MAKSUD KURSUS KOSMETOLOGI,  Introduction of Cosmetologi , Makeup service ,Manicure, pedikur & henna service , basic facial treatment,

MAKSUD KURSUS KOSMETOLOGI,  Introduction of Cosmetologi , Makeup service ,Manicure, pedikur & henna service , basic facial treatment,

MAKSUD KURSUS KOSMETOLOGI,  Introduction of Cosmetologi , Makeup service ,Manicure, pedikur & henna service , basic facial treatment,

MAKSUD KURSUS KOSMETOLOGI,  Introduction of Cosmetologi , Makeup service ,Manicure, pedikur & henna service , basic facial treatment,

MAKSUD KURSUS KOSMETOLOGI,  Introduction of Cosmetologi , Makeup service ,Manicure, pedikur & henna service , basic facial treatment,

MAKSUD KURSUS KOSMETOLOGI , Introduction of Cosmetologi , Makeup service ,Manicure, pedikur & henna service , basic facial treatment,

MAKSUD KURSUS KOSMETOLOGI,  Introduction of Cosmetologi , Makeup service ,Manicure, pedikur & henna service , basic facial treatment,

MAKSUD KURSUS KOSMETOLOGI,  Introduction of Cosmetologi , Makeup service ,Manicure, pedikur & henna service , basic facial treatment,

MAKSUD KURSUS KOSMETOLOGI,  Introduction of Cosmetologi , Makeup service ,Manicure, pedikur & henna service , basic facial treatment,

MAKSUD KURSUS KOSMETOLOGI,  Introduction of Cosmetologi , Makeup service ,Manicure, pedikur & henna service , basic facial treatment,

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

3 TEGURAN MEMBINA

  1. Oo..best juga ada kos camni. Masa ciktie sekolah dulu manalah ada semua tu hikhik

    ReplyDelete
  2. oohh..bagus jgk ambik kursus ni...menarik!! kalau berjaya nanti boleh bukak Saloon Muslimah

    ReplyDelete
  3. bestnya kursus ni. kenapa la zaman dulu takde kos gini. kalau tak sekarang dah jadi tauke salon dah huwaaaa

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN