BondeZaidalifahDotCom: RESEPI KIMBAB KOREA SELERA ALA BIGBANG

RESEPI KIMBAB KOREA SELERA ALA BIGBANG

9:54 am

Assalamualaikum dan Selamat Pagi,

Disini ingin Bonde kongsikan resepi : 

Resipi Kimbab Korea Selera Ala BigBang

Disebabkan Bonde dan Fatin dan ramai diluar sana peminat setia Shushi @ Kimbab.. Jom sama-sama kita buat sendiri nak tak ?



Bahan-bahan

5 keping rumpai laut kering (ukuran besar)

Beras sushi

2 biji telur

3 batang sosej

1 batang timun


Cara penyediaan:

1. Goreng telur seperti telur dada bersama dengan sosej dan diletak garam.

2. Angkat dan dibiarkan sejuk.

3. Cincang timun dan lobak (jika suka) ke dalam campuran.

4. Ratakan nasi di atas rumpai laut dan letakkan bahan-bahan tadi dan digulung.

5. Siap untuk dihidang. 

~ Selamat Mencuba ~

Sumber -CARI Infonet.

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

9 TEGURAN MEMBINA

  1. singgah pagi...
    nieyl x leh ar rumpai laut tu...
    xleh nak telan di tekak...x leh ek nak tukar ngan benda lain..huhuhu

    ReplyDelete
  2. He he he .... Sea weed tu mmg perlu ada... nak tukar dengan benda lain Bonde pon tak tau...

    ReplyDelete
  3. Wah sedapnyer.. Kat ofis saya pun ada sorg pandai wat sushi@ kimbab ni. Sedap giler! huhu

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN