Menu 7 Hari Sepanjang Kuarantin 1 April 2020 hingga 7 April 2020

Menu 7 Hari Sepanjang Kuarantin 1 April 2020 hingga 7 April 2020 Assalamualaikum dan Selamat Pagi, Selamat datang bulan April, berakhirlah semalam PKP Minggu Ketiga,  kalau anda semua terlepas info untuk entri sebelum ini, anda boleh baca di link Minggu 1 PKP dan Minggu 2 PKP dan dengan ini Bonde seperti biasa sudah sediakan menu-menu sepanjang minggu 3 PKP untuk tatapan semua.

Menu 7 Hari Sepanjang Kuarantin 1 April 2020 hingga 7 April 2020






Menu Hari  Rabu 1/4/2020:

Petang/Malam: 
Nasi Putih 
Daging Salai Lemak Cili Api
Leher Ayam Masak Butter
Tahu + toge masak kicap soya


Menu Hari  Khamis 2/4/2020:

Petang/Malam :
Nasi Putih 
Ayam Masak Kicap
Kacang Buncis Tumis Dengan Kobis


Petang:
Puding Jagung Kastad


Menu Hari  Jumaat 3/4/2020:

Tengahari/Malam :
Nasi Putih 
Kuah Sardin 
Kacang mentaram 
(campuran ikan bilis, tempe goreng, tahu goreng, kacang tanah goreng)
Salad/timun

Malam:
Telur goreng mata


Menu Hari  Sabtu 4/4/2020:

Tengahari/Malam :
Nasi Putih 

Tom Ayam Udang+Daging (By Fatin)
Telur Dadar


Menu Hari  Ahad 5/4/2020:

Tengahari/Malam :
Nasi Putih 
Paprik Daging
Hati & Pedal Ayam Masak Rempah
Ulam salad dan timun jepun

Minum Petang:
Dalgona Cofee
Ondeh-ondeh buah Melaka


Menu Hari Isnin 6/4/2020:

Tengahari/Malam :
Nasi Daging
Air Asam Kerisik

Menu Hari Selasa 7/4/2020:

Tengahari/Malam :
Nasi putih
Ikan Kembung Masak Lemak Cili Api
Kacang Buncis Tumis Cili + fishball


Sekian sahaja perkongsian menu sepanjang PKP, Next Minggu 4 PKP akan menyusul.


Baiklah sama-sama kita amalkan kebersihan... dimana jua kita berada! jangan lupa cuci tangan dengan kerap dan amalkan cara pemberihan yang telah disarankan oleh KKM.  









Sama-samalah kita berdoa semoga Allah menerima doa-doa kita semua, Semoga Allah memberi rahmat pada kita semua dan dijauhi dari wabak penyakit covid19 ini Aamiin..


 
 ~ Bonde Senyum Riang ~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

3 PEMBERI ULASAN

  1. Sedpnya menu bonde siap Ada.dalgona lagi wow

    BalasPadam
  2. Ok dapat idea nak masak apa. Rajin bonde list kan menu ikut hari pkp.. Saya lupa terus.. Hahaha

    BalasPadam
  3. hati & pedal masak rempah tu.
    sedap nyer dgr... aida x masak tu kat rumah, bonde.
    asben & anak2 x makan. before this, kalu kat kedai jer la dpt makan tu.
    anyway. tq for sharing. dpt idea :)

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.