Jom Cuba Produk Skincare Orgga Malaysia Yang Sangat Organik

Jom cuba Produk Orgga Malaysia Yang Sangat Organik Assalamualaikum dan Selamat Petang, Hai semua... Bonde nak memperkenalkan dengan ada semua produk pembersihan wajah dari Orgga Skincare

Jom Cuba Produk Orgga Malaysia Yang Sangat Organik

ORGGA Skincare merupakan idea daripada Puan Zazarina (Creator dan Formulator) yang merupakan peminat penjagaan kulit semulajadi yang sangat berdedikasi. Penampilan pertama ORGGA kepada orang ramai adalah pada bulan Ogos 2018 melalui platform dalam talian, ekspo perdagangan dan pameran di seluruh Malaysia.



Sebahagian besar ramuan ORGGA Skincare dari UK, AS, Timur Tengah, Eropah, China dan Malaysia.

ORGGA Skincare bebas dari :

>Alkohol

>Hydroquinone

>Merkuri

>SLS

>Paraben

>Pengawet Sintetik

>Sulfat

>Pewarna dan Pewangi Sintetik

>Sebarang bahan kimia berbahaya



Untuk makluman anda semua, Orgga Skincare terdiri daripada 3 jenis Orgga Basic Set iaitu :


1. Libra - untuk kulit normal dan kombinasi


2. Olivia - untuk kulit kering dan anti penuaan


3. Lindo - untuk kulit berminyak dan berjerawat



Bonde teruja nak cuba Set Orgga Olivia, untuk kulit kering dan anti penuaan... almaklum usia sudah masuk 4 serries ni kenalah tahu memilih produk untuk wajah dan seiring dengan peringkat umur dan produk yang bagus ialah dari bahan organik dan ianya serasi dan selesa digunakan.

Dalam kotak ni Bonde telah memilih untuk cuba 4 produk iaitu :-


1. Oliva Luxe Beauty Oil (20ml)

2. French Rose Daily Cleansing Powder(50gm) 

3. Le Neroli Hydrating Face Mist (60ml) 

4. Rose Quartz Dual-sided Face Roller







OLIVA

Luxe Beauty Oil

Khusus Untuk : Kulit Kering, Kulit Matang, Kulit pra-matang

Kebaikan : Melembap dan merawat kulit


Oliva bermaksud Zaitun di dalam bahasa Itali, dimana buah Zaitun telah digunakan secara meluas pada zaman dahulu oleh orang Mesir sebagai sumber penjagaan kecantikan. Oliva Luxe Beauty Oil dirumus khas bagi menghasilkan penjagaan yang efektif dan semulajadi untuk:-

>Kulit kering.


>Kulit matang.


>Kulit yang telah menampak kan kesan kesan penuaan.


>Kedutan dan garis garis halus.



ORGGA Luxe Beauty Oil diperbuat dari bahan aktif asli semulajadi. Bahan bahan yang digunakan diimport dari UK, US, Eropah & Timur Tengah bagi memastikan kualiti yang terjamin. Luxe Beauty Oil diformulasikan menggunakan Squalane dari buah zaitun, 9 jenis minyak Botani dan 6 jenis essential oils terpilih dan berkualiti, kaya dengan mineral & nutrisi seperti: Essential Fatty Acid (Omega 3,6,7 dan 9) dan Vitamin A,C,D,E dan K.
  • Tidak berminyak dan melekit. Mudah meresap. Tidak menyumbat pori pori (Non comedogenic)
  • Menlindungi kulit (skin barrier) daripada pencemaran persekitaran.
  • Membekalkan nutrisi untuk membantu regenerasi sel kulit baru.
  • Kaya dengan Anti-oksida untuk mengukuhkan keanjalan kulit dan membantu meningkatkan penghasilan kolagen.
  • Mengurangkan garis-garis halus dan tanda tanda penuaan.
  • Mengurangkan jerawat.
  • Memelihara, melembapkan dan mengunci kelembapan kulit.
  • Merawat kulit secara intensif.
  • Boleh dijadikan makeup primer untuk hasil natural dan glowing.
  • Menjadikan kulit anda berseri secara semulajadi.




BEBAS dari:


Alkohol, Hydroquinone, Merkuri, SLS, Paraben, Pengawet Sintetik, Sulfat, Pewarna & Pewangi Sintetik.

Harga sebotol size 
20ml / 0.67 fl.oz: RM40.00 – RM95.00



FRENCH ROSE


Daily Cleansing Powder



Khusus Untuk: Kulit Kering, Kulit Matang, Normal, Kombinasi


Penggunaan: 3 dalam 1 (Pembersih, Very Mild Exfoliator & Mask)
  • Diperbuat dari bahan semulajadi dan organik.
  • Kaya dengan vitamin & antioksidan.
  • Membersih, merawat dan menghidratkan kulit anda.
  • Menanggalkan sel kulit mati, bintik hitam (blackhead), bintik putih whitehead) dan merawat jerawat.
  • Merawat tona dan tekstur kulit yang tidak sekata.
  • Mencerahkan kulit yang kusam.
  • Melambatkan penampilan kedut dan garis halus.
  • Melicinkan dan melembutkan kulit.
  • Menjadikan kulit anda berseri secara semulajadi.
  • Untuk hasil makeup yang lebih natural, sekata dan tidak mengelupas.



BEBAS dari:

Alkohol, Hydroquinone, Mercuri, SLS, Paraben, Pengawet Sintetik, Sulfate, Pewarna & Pewangi Sintetik.

Harga sebotol saiz 50gm / 1.8 oz RM29.00 – RM69.00



LE NEROLI


Hydrating Face Mist



Khusus Untuk: Semua jenis kulit (terutamanya Kulit Kering, Kulit Matang)

Penggunaan : Hydrating Facial Mist
  • Diperbuat dari bahan semulajadi dan organik.
  • Menyegarkan dan menghidrat kulit.
  • Meenjadikan kulit anda berseri secara semulajadi.
  • Menghidrat kulit kering dan kulit kasar.
  • Mengurangkan masalah kulit berminyak.
  • Anti-penuaan, anti-radang, antiseptik, dan anti-bakteria.
  • Melembutkan dan mencerahkan kulit yang kusam.
  • Menjadikan hasil makeup yang tampak lebih natural, sekata dan tidak mengelupas.



BEBAS dari:

Alcohol, Hydroquinone, Mercury, SLS, Paraben, Synthetic Preservative, Sulfates, Pewarna & Pewangi Sintetik.

Harga Sebotol saiz : 60ml / 2 fl.oz : RM60.00 RM55.00





ROSE QUARTZ

Dual-sided Face Roller

Nikmati urutan muka on-the-go dengan Rose Quartz Face Roller .

Rose Quartz dipoerbuat dari Batu Kuarza merah jambu yang indah. Ia dikenali sebagai batu cinta kerana berupaya menghasilkan getaran cinta, kegembiraan, kelembutan, penyembuhan, penjagaan diri, dan sifatnya yang anti-radang. Menurut orang Mesir, Dewi Isis menggunakan batu Rose Quartz dari Sungai Nil sebagai batu urut wajah untuk mencegah kedutan dan menjaga kulitnya.



Mereka percaya bahawa batu kuarza datang dengan ciri-ciri anti-penuaan yang luar biasa. Ia menyembuhkan dan meremajakan kulit, lengkap dengan mineral seperti besi, natrium, silika, magnesium, natrium, dan oksigen. Semua elemen ini membolehkan pembaharuan kulit dan memperbaiki kulit yang kusam.

>Silika – menguatkan struktur kulit.

>Magnesium – melambatkan proses penuaan.

>Besi – mengawal peredaran darah.

>Natrium – melawan radikal bebas.

>Oksigen – menambah seri pada kulit secara semulajadi.

  • Merangsang pengeluaran kolagen.
  • Mengurangkan kedutan dan garis halus akibat penuaan.
  • Membantu mengecilkan liang pori.
  • Meningkatkan keanjalan kulit dengan meningkatkan elastin.
  • Meningkatkan tahap oksigen ke aliran darah.
  • Detox: Menggalakkan saliran limfa & meningkatkan peredaran darah.
  • Membersihkan toksin dari kulit & mengurangkan keradangan.
  • Mengurangkan pembengkakan & kedutan di sekeliling mata.
  • Mengurangkan bintik-bintik di sekitar dagu & rahang yang disebabkan oleh pembentukan toksin.
  • Membantu penyerapan minyak pada kulit.
  • Mencerahkan kulit & memberikan seri semulajadi pada wajah anda.
Nota: Setiap roller memiliki corak dan warna yang unik kerana pembentukan semulajadi batu yang digunakan.


Harga seunit : RM120.00

Review Dari Bonde.


Produk Skincare Orgga Malaysia ini memang selesa dipakai. Ianya dapat memberikan kesegaran, kelembapan pada kulit wajah Bonde.  Bahan yang digunakan semuanya organik membuatkan wangian yang sangat natural keluar pada produk ini.  Sangat selesa menggunakannya.  Next Bonde kongsikan video penggunaan pula yea... anda jangan lupa tonton yea..

Berita baik untuk anda:


 πŸ”₯ πŸ”₯ πŸ”₯Year End Sale Promosi πŸ”₯ πŸ”₯ πŸ”₯




Jika anda berminat nak cuba produk skincare organik dan semulajadi dari Orgga Malaysia ini, Ianya benar-benar berkualiti dan terbukti berkesan tau!

Kini anda boleh memiliki produk skincare idaman anda pada harga yang jauh lebih murah dengan Year End Sale (YES). Dapatkan kulit glowing yang berseri secara semulajadi dan dalam masa yang sama anda boleh berjimat sehingga RM40.00 

Bukan itu sahaja... 30 pelanggan pertama akan turut menerima hadiah istimewa  iaitu pen edisi terhad eksklusif dari ORGGA 

Facebook : Orgga Malaysia

Instagram : Orgga Malaysia

Twitter : Orgga Malaysia



~ Bonde Senyum Riang ~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

18 PEMBERI ULASAN

  1. Belum pernah cuba produk Orrga ni... mesti bagis sbb namanya pun sah organik tanpa alkohol.

    BalasPadam
  2. Seronak lah Bonde dapat pakai Orgga ni. Teringin juga nak try sebab dalam bentuk serbuk. Satu kelainan sangat sebab tak pernah Bella cuba. Face roller tu best laaa.

    BalasPadam
  3. Teringinlah sis nak cuba produk ni. Nak jugak cecantik dn kulit bersih. Ramai kata bagus produk ni. Alooo alooo sape nak belanja sis produk ni pm pm ya..hahahah

    BalasPadam
  4. Iza dah cuba. Produk Orgga ni mmg best giler. Lepas cuci muka rasa kulit muka lembut sgt. Toner dia mmg fav Iza.

    BalasPadam
  5. first time dgr brand ni. harap2 betullah ianya tanpa bahan2 kimia bahaya tu kan

    BalasPadam
  6. Wah. Menariknya ada produk jenis organik Orga ni. Sangat meyakinkn n result pon insyaAllah baik kalau organik ni

    BalasPadam
  7. Nampak ekslusif bungkusan kotak. Lepas tu serbuk pula tu. Inovasi produk kecantikan lain macam. Hehehe. Nanti nak cuba.

    BalasPadam
  8. lawa nya packaging, putih bersih ^_^

    BalasPadam
  9. Wah! Face roller tu laah paling best. Hehe.

    BalasPadam
  10. wahh nampak bagus produk penjagaan ni tanpa bahan-bahan terlarang....boleh jgk laa nk cuba untuk kulit yg sensitive ni

    BalasPadam
  11. Menarik, sekarang ni banyak juga produk skincare yang berasaskan bahan organik kan..sgt bagus untuk kulit dan kesihatan kita.....

    BalasPadam
  12. Menarik juga tgk produk orgga ni. Harga pun kira ok jugak tu

    BalasPadam
  13. Pestime dengar nama produk ni. Kalau produk yang natural ni selalunya menjadi pilihan ramai kan.

    BalasPadam
  14. Harga not bad.. Kira murah juga satu set.. Suka bila produk selmt ni.. Muka pun rasa selmt je

    BalasPadam
  15. This is my first time get to know about this brand, the product seems promising and also i like the roller

    BalasPadam
  16. Bagus ORGGA ni sebab tanpa bahan berbahaya. Fungsi pun best.

    BalasPadam
  17. Dah try produk Orgga ni memang bagus untuk kulit muka. Nak nak ia produk menggunakan bahan semulajadi dan organik

    BalasPadam
  18. Nice packaging... Macam international brand. Btw ni brand local ke?

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.