KENANGAN DI FLORIA 2016

Assalamualaikum Dan Selamat Pagi...


Hai... Semua, Haaa tengah buat apa tu, ohhh tengah google resepi yea... ok jangan lama-lama google nanti kang jadi lapar tengok gambar-gambar masakan tu...

Google resepi tu biasalah, mesti tak tahu nak masak apa kan untuk buka petang nanti! 

Kalau dah jumpa resepi tu... Alhamdulillah senang sikitkan... tinggal cari bahan-bahan je untuk masak nanti.

Kalau dah dapat jom scroll-scroll tengok bunga kat entri Bonde hi hi hi.  Entri berkaitan Floria2016.

Bonde ke Floria pada hari ia dibuka 27 Mei 2016 iaitu pada hari Jumaat, memandangkan hari Jumaat adalah waktu rehat yang paling lama dan rasanyanya tak ada aktiviti nak buat Bonde dah Plan nak pergi Floria pada hari waktu rehat masa tu. Maklumlah banyak aktiviti nak kene buat kebelakangan ini jadi perancang masa memang kene betul-betul dipatuhi cewahhhh.

Alhamdulillah masa kami datang kaunter tiket sangat lengang maklumlah hari pertama dibuka jadi memang tak silap lagi perancangan yang kami buat, parking pon bersebelahan kaunter tiket sahaja yea.... senyum riang!

Selesa betul pergi time-time macam ni, orang tak ramai nak ambik gambar pon taklah nak kene beratur tunggu turn.



floria 2016 mengucapkan Selamat Datang pada Bonde dan Masiey... Wahhh teruja kami..




Awal-awal lagi memang dah teruja nampak bunga-bungaan berwarna warni... Subhanallah Cantik Sekali!
Selamat Datang Hijaz Floria Garden Centre



Setiap tahun ada tema ... Untuk laluan ini pada tahun ini.. gantungan layang-layang

















Hijaz Floria ada menyediakan tempat makan... wah cantik sekali...




Designer Garden 
1001 Night Kingdom




Designer Garden
The Droots

 


Designer Garden 
Mirage








+




Designer Garden
Alice in Wonderland Garden 




Designer Garden
Magical Polygon Garden


Corporate Gardens
Taman Diraja Johor



















  




 Chrysanrhemum Garden










































Bilik Pameran dan Pertandingan Gubahan Mengikut Negara-Negara








































Suka tengok hasil kreatif botol terpakai... nampak sangat cantik sekali...










Yang paling tak sangka, Sekolah Menengah Sungai Pelek ada masuk dalam pertandingan ini... tak sangka sangat...Sempatlah Bonde Pose dekat tapak pameran tu hi hi hi






Selamat Datang Tapak Pameran Mardi










Tapak Pameran Majlis Bandaraya Petaling Jaya







Tapak Pameran Jabatan Pertanian
Tema sarang lebah

















Jom Pakat-pakat Mai Penang









Selamat Datang Negeri Johor































































Di belakang Bonde tu ada menara tau, Kalau naik atas tu boleh nampak sekitar pemandangan di Floria.




Kawan Bonde Masiey berada diatas Menara... Dan gambar pemandangan dibawah ada Bonde...


Jom kita ke Negeri Perak




Tapak Pameran Dewan Bandaraya Kuala Lumpur
Ala-ala Musim sejuk siap ada Salji tau..


























Tapak Pameran Majlis Perbandaran Seremban





Gambar Selfie-selfie












 
 ~ Bonde Senyum Riang ~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

0 PEMBERI ULASAN

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.