Bonde Zaidalifah: BARANGAN DI KECUALIKAN SST

BARANGAN DI KECUALIKAN SST

11:14 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Malam,

Semalam Bonde ada share tentang Perbezaan GST dan SST hari ini pula Bonde sharekan dengan anda semua tentang barang yang di kecualikan SST.  Ada 5,443 Barangan yang dikecualikan SST.  Dan sebahagiannya ada disenarai dibawah.

Anda jangan terlalu keliru dengan apa yang diviralkan di luar sana, barangan yang dikenakan dan dikecualikan.  Senarai dibawah boleh digunakan untuk panduan dan rujukan anda.

BARANGAN DI KECUALIKAN SST




KADAR BAYARAN PREPAID MOBILE RELOAD

Kadar terkini prepaid mobile reloud untuk anda yang menggunkan prepaid jangan terkejut pula nanti belian prepaid bayaran anda buat macam biasa, tapi jumlah data kurang dalam hand phone anda.  Sebab ianya telah dikenakan SST yea.

Moga anda tidak keliru lagi... Tapi di peringat awal September mungkin ianya baru percubaan untuk SST , mungkin akan datang ada perubahan yang dibuat dari masa ke semasa mengikut undang-undang terkini anda semua kena prihatin dengan isu semasa  ini.

Boleh juga semak di : MYSST untuk info lanjut.

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

7 TEGURAN MEMBINA

  1. Salam pagi isnin...
    Tq share bonde...
    jom join segmen blog nieyl..
    https://seindahcerita.blogspot.com/2018/09/segmen-top-commentators-blog-nieyl.html

    ReplyDelete
  2. Banyak jugak kan barang yang dikecualikan SST.

    ReplyDelete
  3. pening lagi pasal sst ni, nak cakap banyak pun takpandai sangat hehe

    ReplyDelete
  4. Sst lg ok gst..tp peniaga ni..p naikkan lg rege adoiii

    ReplyDelete
  5. Thank you! Bagus jugak ada info berguna macam ni. Nasib sempat beli spek baru hehe

    www.myrabeautydiary.com

    ReplyDelete
  6. banyak juga yang bebas sst kan. tapi tuhlah oeniaga ade je yang ambil. kesempatan naikkan harga barang

    ReplyDelete
  7. info yang berguna ni bonde.thnks for sharing!

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN