Bonde Zaidalifah: MUSLIM HOMESTAY CAMERON HIGHLANDS

MUSLIM HOMESTAY CAMERON HIGHLANDS

3:34 pm

MUSLIM HOMESTAY CAMERON HIGHLANDS Assalamualaikum dan Selamat Petang.. Lama tak pergi Cameron Highlands, sudah menjadi kebiasaan kalau ke Cameron Highlands lebih selesa menyewa dan duduk dekat homestay.  Sebabnya kalau menyewa homestay lebih murah dan boleh duduk dalam satu rumah dengan family sahaja. Macam-macam aktiviti kekeluargaan boleh dilakukan bila duduk dalam satu rumah tu kan, Jom tengok MUSLIM HOMESTAY CAMERON HIGHLANDS.

MUSLIM HOMESTAY CAMERON HIGHLANDS

Terletak di Apartment Royal Lily, Tanah Rata, Cameron Highlands, Pahang.

Muslim Homestay di Cameron Highlands


Muslim Homestay di Cameron Highlands


Kami menawarkan penginapan dalam persekitaran bersih dan suasana yang selesa. Serta diawasi kamera litar tertutup.


- Sesuai untuk percutian keluarga

- Honeymoon

Jarak lebih kurang 3 minit memandu ke bandar Tanah Rata. 

Berhampiran dengan kemudahan seperti berikut:

  • Bank
  • Klinik
  • Hospital
  • Dobi
  • Kedai cenderahati
  • 99 speedmart
  • Kedai-kedai runcit
  • Cameron fair
  • Foodcourt/Restoran/Kedai makan selera Melayu/Mamak/Thai
  • Marrybrown
  • Starbuck
  • Pasar pagi/Pasar malam Tanah Rata
  • Stesen bas/teksi
Manakala jarak pemanduan dari homestay ke tempat-tempat lawatan dalam anggaran masa:


- 5 minit ke Taman Agroteknologi Mardi

- 5 minit ke Kampung Taman Sedia
   (Terdapat kebun dan hasil jualan berasaskan strawberry)

- 10 minit ke Cameron Valley Tea House, Tanah Rata.

- 10 minit ke Bandar Brinchang.

👍👍Keterangan Rumah👍👍

Bilik Utama
👆Bilik utama
1 katil queen Size
- 1almari pakaian
- 1 meja solek
- 1 helai sejadah



👆bilik air/tandas di bilik utama
- lengkap heater




👆bilik ke2
- 1 katil queen Size
- 1 helai sejadah




👆bilik ke3
- 1 katil single
- tambahan 1 tilam single
- tambahan 2 biji bantal
- tambahan 2 helai selimut
- 1 seterika



👆bilik air/tandas luar
- dilengkapi heater


Ruang Makan

Ruang Tamu

👆ruang makan dan ruang tamu



👆bahagian dapur (Lengkap peralatan asas memasak)

- dapur gas
- elektrik kettle
- periuk nasi elektrik
- multi cooker
- blander
- microwave
- peti sejuk
- periuk/kuali
- pinggan mangkuk/cawan.


Mesin Basuh dan Penyidai Kain

Kadar bayaran / Deposit tempahan:

- Hari biasa 
RM 150.00 (1 malam)
RM 280.00 (3H 2M)
Deposit RM 50.00

- Cuti umum/cuti sekolah 
RM 250.00 (1 malam)
RM 450.00 (3H 2M)
Deposit RM 50.00

Cara tempahan dan cara daftar masuk:
  • Bayar Deposit mengikut nilai di atas 
  • Full payment semasa check in 
  • Masa Check In: 2.00 petang
  • Masa Check Out: 12.00 tengah hari
👍👍Utk sebarang pertanyaan atau tempahan 👍👍

     (a) klik siniMuslim-Homestay-Tanah-Rata-Cameron

     (b) - Check in 2pm
          - Check out 12pm

     (c) Peta Homestay
                 

Klik pada Peta di atas untuk mendapatkan View yang lebih jelas


  Klik pada paparan satelit di atas untuk mendapatkan View yang lebih jelas



~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

7 TEGURAN MEMBINA

  1. cantik, bersih dan kemas sgt rumahnya... yg penting harga pun murah sgt tu...

    ReplyDelete
  2. uishh..murah ni..leh la save no dia..:)

    ReplyDelete
  3. Terpikat ngan pakej 3h2m tu bonde,murah betul tu

    ReplyDelete
  4. Boleh war war kan pada yang tercari2 homestay di CH. Nampak selesa dan bersih tu.

    ReplyDelete
  5. cantiknya.. dah lama jugak ni tk pgi cameron highland..

    Jemput Singgah Blog Aerill Hassan

    ReplyDelete
  6. Ok la harga yg pakej tu...akk nak msk list klu nak ke cameron nanti..

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN