Bonde Zaidalifah: PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM

10:16 pm

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM Assalamualaikum dan Selamat Petang... hai reader semua.

Sabtu lepas Bonde berpeluang berbuka puasa bersama family di Shah Alam, Kebetulan Fatin balik bercuti dari Asrama dan kami rancang hari tu tak nak masak dan Fatin ingin berbuka di luar, disebabkan sudah lama tidak keluar merasai suasana luar Bonde dan Kanda turutkan permintaannya...

Kebetulan kami ada perkara yang perlu diselesaikan di Shah Alam dan survey terus tempat nak berbuka puasa di Shah Alam terus terjumpa  PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM.

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM 

Ramai yang pasti tidak tahu tentang pusat tumpuan utama percutian tempatan, Bandar Bercahaya i-City Shah Alam.

Namun mungkin ramai belum tahu, di dalam kawasan I-City, telah terbina DEWAN KERAIAN & PERKAHWINAN yang sangat cantik dan eksl\klusif, bernama D'TAHTA.

D'TAHTA Wedding & Events terletak di tingkat 1, i-Soho Condominium di I-City Shah Alam.

D' Tahta mempunyai dua dewan, White Hall & Garden Hall, di mana kedua-duanya terletak disebelkah menyebelah, dipisahkan oelh pintu kalis bunyi yang boleh dibuka untuk mengabungkan dua dewan tersebut menjadi satu.

[WHITE HALL]


Dengan sentuhan Mewah, Anggun & Glamour Berwarna Putih Gaya Inggeris

[GARDEN HALL]


Dengan Suasana Dalam Taman Yang Penuh Kehijauan, Tenang dan Damai.

 



Selain dipuji ramai sangat cantik, D'Tahta mempunyai pelbagai keistimewaan yang lain seperti :

1. Ruang Parkir Yang Banyak & Mudah 

Kerana mempunyai lebih 3000 lot parkir berbumbung, di dalam bangunan yang sama.


2. Persekitaran i-City yang berlanskap cantik di simbahi cahaya neon bergemerlapan boleh menjadi tempat terbaik untuk mempelai dan tetamu berfotografi, disamping mereka dapat bersiar-siar disekitar kawasan I-City selepas selesai menikmati majlis di D'Tahta.


3. Dewan Berhawa Dingin Yang Telah Siap Di Dekorasi Sepenuhnya Seolah-olah Galeri Hiasan Dalaman, sangat sesuai untuk pelbagai majlis seperti majlis kenduri kahwin, nikah, tunang, hari lahir, aqiqah, ulangtahun perkahwinan, makan malam syarikat, seminar & forum serta lain-lain lagi.

4. Kemudahan Penginapan Untuk Di Sewa Untuk Pengantin, Keluarga & Sahabat Handai, Kerana I-City mempunyai banyak Condo yang dijadikan homestay, seperti I-Soho, i-Suites, I-Residence dan lain-lain.

5. Selain dari kemudahan di atas, satu lagi faktor ke kuatan D'Tahta ialah mempunyai beberapa Panel Caterer yang sangat berpengalaman di Bidang Catering & Restoran yang menjanjikan Sajian Terbaik , Enak Berkualiti Tinggi.


[PAKEJ BUFET IFTAR RAMADHAN D'TAHTA] 

Sempena Ramadhan, D'Tahta turut mengambil kesempatan memberi peluang kepada orang ramai untuk menikmati juadah berbuka puasa yang lazat di tempat yang cantik, di kedua-dua dewan D'Tahta.

Pakej Buffet Ramadan D'Tahta mempunyai 2 tema & pilihan :

1. MENU MASAKAN KAMPUNG & KAMBING BAKAR oleh MAK NGAH Catering di Garden Hall D'Tahta.

Pakej Buffet ini berharga RM 59 Dewasa & RM 35 Kanak-kanak 4-11 Tahun.

Menu:

NASI PUTIH
✅LAUK

AYAM MASAK MERAH
GULAI KAMBING CAMPUR KENTANG
ASAM PEDAS IKAN PARI BENDI
DAGING GORENG KACANG PANJANG

✅ SAYUR

BUNCIS GORENG
BROKOLI GORENG CARROT
TERONG GORENG BELADA
POY CHOY GORENG SOS TIRAM

✅KERABU

KERABU MANGGA
KERABU KACANG BOTOL SOTONG
KERABU TAUGE KERANG
KERABU AYAM

✅ULAM-ULAMAN

5 JENIS ULAM
SAMBAL BELACAN
BUDU
SAMBAL CENCALUK

✅STALL KHAS 
LAMB GRILL / KAMBING BAKAR 
MIX SALAD, BROWN SOS, KENTANG PUTAR

✅STALL KHAS 
NASI AYAM MADU
SALAD, SOS, SUP

✅STALL KHAS 
KUEH TEOW GORENG 
[ UDANG, TELOR DAN TAUGEH]

✅STALL KHAS
TAU FOO BAKAR
KANGKONG
SOS ROJAK
ROJAK BUAH

✅ STALL KHAS 
MEE KARI / SOTO / LAKSA

✅STALL KHAS 
ROJAK MAMAK / PASEMBOR

✅STALL KHAS
CHICKEN BOXER
FISH FINGER
MIN SPRING ROLL
SOTONG BALL
FRIED WANTAN

✅ STALL KHAS DESSERT
5 JENIS KUEH MUEH 
3 JENIS KEK
2 JENIS BUBUR / PENGAT 
KURMA 
BUAH2AN

✅ STALL KHAS MINUMAN SEJUK
ABC / AIS KACANG 
AIR SEJUK
AIR MANGGO
AIR SIRAP BANDUNG
AIR HERBA
SIRAP SELASIH

✅ STALL KHAS MINUMAN PANAS
TEA PANAS 
KOPI 0 PANAS
NESCAFE

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,


PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,

PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,
PAKEJ BUFET BERBUKA PUASA DI D'TAHTA @ I-CITY SHAH ALAM, MASAKAN KAMPUNG,
2. MENU KAMPUNG Atau CHINESE CUISINE atau ARABIC FOOD by EDEN Catering untuk tempahan oleh GROUP/CORPORATE.

Pakej Buffet ini berharga dari RM 49-89, bergantung pilihan Menu & Jumlah Tetamu

Untuk tujuan memberi lebih kebaikan kepada tetamu, DTahta menawarkan pelbagai PROMOSI ISTIMEWA tambahan kepada pengunjung aitu:

- Buffet Ramadan 2 HARI PERTAMA ( 17-18 Mei) RM 35 /RM15 Kanak-Kanak
-Early Birds : Tempahan Sebelum 15 Mei 2018 RM 50 Dewasa / RM 25 Kanak-Kanak
- Beli 10 Percuma 1
- Corporate : 50 paxs RM 52 /100 pax RM 49.90 /200 paxs ke atas RM 47
- Sponsor Anak Yatim : RM 45 Dewasa / RM 25 Kanak-Kanak


[RIVIEW DARI BONDE]


Kenapa Bonde suka Iftar dekat sini? Untuk pengetahuan anda persekitaran D'Tahta memang sangat cantik  "Indah bercahaya" kerana ianya bersebelahan dengan I-City Shah Alam.

Makanan selera kampung dekat D'Tahta semua sedap, Bonde paling suka makan Asam Pedas Ikan Pari, Daging masak pedas dan Sayur Kerabu, memang menepati selera! kena repeat lagi...

Jika anda ingin menunaikan solat Magrib dan Isyak jangan bimbang kerana ada Surau Lelaki & perempuan yang sangat selesa disediakan bersebelahan Garden Hall ini.

"WOW! BESTNYA, MCM MANA NAK BOOKING DI DTAHTA NI?"

Facebook : D'tahta Wedding Venue
Intagram : Dtahtaweddingvenue
Email : Dtahtawedding@gmail.com

Alamat :
D'TAHTA Wedding & Event
Level 1,di i-Soho, I-City 
Seksyen 7,Shah Alam
40000 Selangor

Waze : i-Soho i-city

Anda boleh terus WHATSAPP kami utk booking, tekan link di bawah : 

Syuhada - +6011-11467669

Azlan - +601116674021

Nota : reserve cepat2 & jangan last minute sebab selalunya full house & seat sangat limited. Harga pembukaan sehingga 23 MEI (RABU) sahaja. selepas itu harga akan naink!


~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

22 TEGURAN MEMBINA

  1. Cantik lah hiasan dekat situ. Bunga2 lagi. Makanan pun menarik.

    ReplyDelete
  2. Bonde,
    Lawanyaa Hall D'Tahta ni. Cantik sangat. Juadah Ramadhan dia pun menyelerakan lagi banyak pilihan. Memang berpatutan laaa dengan harganya.

    ReplyDelete
  3. Mesti cantik lokasi kat sini ditemani lampu2 menarik kat I City. Cantik pula bunga yang berjurai kat atas tu. Harganya berpatutan jugak la sebab tak lebih daripa RM100.

    ReplyDelete
  4. eh laa dekat je dengan rumah. awat cheq tak tau ni hahaah;. boleh la pergi since dekat sangt dengan rumah. harga pn berpatutan

    ReplyDelete
  5. Wow, the venue is like a fairy land, or wedding. Surely to break fast here is very memorable! Look at the buffet spread! I'd love to come by with my friends to buka puasa one day!

    ReplyDelete
  6. Cantiknya tempat ni bonde..decoration dia bleh buat orang teruja dan terleka..elok nak makan jadi tempat posing2 kan..makanan pun nampak sedap dengan presentation yang menarik..psstt bawak SA kat sini please

    ReplyDelete
  7. Cantik dewan D'Tahta ni. Nampak selesa. Pilihan lauk pauk pon dan kuih muih pon semua sedap-sedap. Haishhh... Buat kecur ailio jer tau bonde ni ☺

    ReplyDelete
  8. The decoration of the place is like a palace to me. Nice and soft decoration while it offers variety of Ramadhan buffet. The food look so tempting and you get to try nice kuih muih and also come authentic local cuisine.

    ReplyDelete
  9. Rambang mata nak pilih menu tu Bonde

    ReplyDelete
  10. wow deco dia lawanyeee.. macam wedding pun iya juga..

    ReplyDelete
  11. Alaaaaa, kalau tahu suggest bos onie ke sini utuk berbuka puasa.. Tak tahu lak ICity Soho ni sediakan bufet ramadan. Takpelah, next time datang sini... Makanan pun banyak..hehe

    ReplyDelete
  12. Cantiknya tempat ni meriah dengan perhiasan dan juga bunga-bunga memang best kalau dapat buat kenduri kat sini. Sekarang dah ada buffet buka puasa lak best juga yer kalau cuba makan sini cuma nak masuk i-City tu jer agak susah sekarang ni....

    ReplyDelete
  13. The venue is so pretty, it looks really comfortable as well. For the price and food it is yet another great choice for those who want to berbuka puasa, will recommend this.

    ReplyDelete
  14. Cantiknya tempat berbuka puasa. Majlis kenduri kawen dah ha. Saya suka pergi tempat event space macam ni. Dekorasi mereka memang tip top. Makanan dah tentu la sedap sebab mereka dah biasa sediakan makanan utk kapasiti besar. Lepas tu utk bulan Ramadan lg meriah kan. Menu tu pun sesuai utk tekak kita yang melayu tulen. Hahaha. Nanti bleh cuba.

    ReplyDelete
  15. Mmg cantik sangat kan interior dalam dewan makan nie. Very the romantic gituee. Ada daun2 gantung. Rasa mcm dlm taman pulak. Bru je berbuka di dtahta beberapa hari lalu. Mmg sedap makanan kt sana. Ais krim dia best

    ReplyDelete
  16. Oh wow! best juga pakej kat sana. The food, place and price pun berpatutan. I like the place setting look so elegant.

    ReplyDelete
  17. Tq bonde share kan info ni. Baru tahu Icity ada dewan Yang menyediakan Ramadan buffet dengan pelbagai juadah makanan. Boleh juga lepas ni nak booking untuk kahwin atau majlis tertentu.

    ReplyDelete
  18. sukanya dengan kuih2 talam kat sini. semuanya nampak sedap dan menarik. dekat dengan rumah kita ni bonda, bolehlah terjah ke sini nanti

    ReplyDelete
  19. Hahaha datang sini bukan nak makan, datang sini kita nak ambik gambar bunga bunga allah cantiknya hehhe.. Gurau je. makanan mesti sedap jugak ! argh murah lah 59 je . boleh p sana sambil-sambil nak p icity. dah dekat sangat tu .. lama x p i city..

    ReplyDelete
  20. Anak2 mesti suka kalu buka puasa kat tempat nie sbbnya mesti diorg nak ke I-City pulak..hihi

    ReplyDelete
  21. MENYESAL DATANG SINI PAGI-PAGI! ya ampun cantiknya trmpat makan. makanannya dengan cite la~ siap ABC DIY. yummeh!

    ReplyDelete
  22. Berbaloi harga dan menu yang ditawarkan..

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN