Bonde Zaidalifah: JJCM PD FAMOUS CENDOL COCONUT SHAKE POWER RM 2

JJCM PD FAMOUS CENDOL COCONUT SHAKE POWER RM 2

9:10 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Malam..

Hai reader semua...

Kali ni Bonde nak bawak anda semua JJCM ke PD FAMOUS CENDOL COCONUT SHAKE POWER RM 2 panjang betul nama kedai ni, tak pasti ini nama kedai atau pon signboard berkaitan makanan yang dijual.

Masa balik dari familyday dekat Glorry Beach Resort, lepas check out jam 12.00 tengahari kami dengan 2 family yang lain... nak makan dekat sekitar restoran dekat PD... cadangannya kami nak makan dekat Restoran Cowboy, memandangkan sebelum sampai dekat cowboy jalan telah pun mulai sesak.

Maka kami tidak jadi untuk teruskan perjalanan ke Restoran Cowboy... Kami singgahlah dekat kedai PD FAMOUS CENDOL COCONUT SHAKE POWER RM 2 di bawah.

PD FAMOUS CENDOL COCONUT SHAKE POWER RM 2 , KEDAI MAKAN FEMES DEKAT PD, PORT DICKSON, KEDAI VIRAL, KEDAI FEMES, KEDAI MAKAN SEDAP, KEDAI MAKAN MURAH,

Biasalah iklan memang mempunyai tarikan tersendiri, tengok iklan besa tuuu terus rasa nak singgah, tengok kereta banyak mesti makanan restoran ni sedap... mesti restoran ni viral...dan femes.

Sebenarnya...

Bonde tertarik dengan lauk masakan nesmilan tu... teraso podeh eh... lomak cili api tu memikat sungguh.

Antara masakkan yang kami order dekat sini..

- Keli Salai Lemak Cili Api

- Daging Salai Lemal Cili Api

- Asam Pedas Ikan Pari 


PD FAMOUS CENDOL COCONUT SHAKE POWER RM 2 , KEDAI MAKAN FEMES DEKAT PD, PORT DICKSON, KEDAI VIRAL, KEDAI FEMES, KEDAI MAKAN SEDAP, KEDAI MAKAN MURAH,

Meh Bonde Zoom satu-satu he he he bagi kecur sikit air liur tu he he he

PD FAMOUS CENDOL COCONUT SHAKE POWER RM 2 , KEDAI MAKAN FEMES DEKAT PD, PORT DICKSON, KEDAI VIRAL, KEDAI FEMES, KEDAI MAKAN SEDAP, KEDAI MAKAN MURAH,


IKAN KELI SALAI LEMAK CILI API


PD FAMOUS CENDOL COCONUT SHAKE POWER RM 2 , KEDAI MAKAN FEMES DEKAT PD, PORT DICKSON, KEDAI VIRAL, KEDAI FEMES, KEDAI MAKAN SEDAP, KEDAI MAKAN MURAH,

DAGING SALAI MASAK LEMAK CILI API


PD FAMOUS CENDOL COCONUT SHAKE POWER RM 2 , KEDAI MAKAN FEMES DEKAT PD, PORT DICKSON, KEDAI VIRAL, KEDAI FEMES, KEDAI MAKAN SEDAP, KEDAI MAKAN MURAH,

ASAM PEDAS IKAN PARI


PD FAMOUS CENDOL COCONUT SHAKE POWER RM 2 , KEDAI MAKAN FEMES DEKAT PD, PORT DICKSON, KEDAI VIRAL, KEDAI FEMES, KEDAI MAKAN SEDAP, KEDAI MAKAN MURAH,


SET NASI ADA SAYUR TOGEH , TELUR MASIN DAN SAMBAL BELACAN

SET DESERT PULA....

- Cendol Durian

- Cendol Jagung

- Coconut Shake

PD FAMOUS CENDOL COCONUT SHAKE POWER RM 2 , KEDAI MAKAN FEMES DEKAT PD, PORT DICKSON, KEDAI VIRAL, KEDAI FEMES, KEDAI MAKAN SEDAP, KEDAI MAKAN MURAH,

Again...Zoom satu-satu he he he bagi kecur sikit air liur tu he he he (Jangan cakap Bonde jahat!)

PD FAMOUS CENDOL COCONUT SHAKE POWER RM 2 , KEDAI MAKAN FEMES DEKAT PD, PORT DICKSON, KEDAI VIRAL, KEDAI FEMES, KEDAI MAKAN SEDAP, KEDAI MAKAN MURAH,

CENDOL JAGUNG


PD FAMOUS CENDOL COCONUT SHAKE POWER RM 2 , KEDAI MAKAN FEMES DEKAT PD, PORT DICKSON, KEDAI VIRAL, KEDAI FEMES, KEDAI MAKAN SEDAP, KEDAI MAKAN MURAH,


CENDOL DURIAN 


PD FAMOUS CENDOL COCONUT SHAKE POWER RM 2 , KEDAI MAKAN FEMES DEKAT PD, PORT DICKSON, KEDAI VIRAL, KEDAI FEMES, KEDAI MAKAN SEDAP, KEDAI MAKAN MURAH,

COCONUT SHAKE

TIPS NAK DATANG MAKAN DEKAT SINI.


Kalau datang satu family...

-Yang memandu cari...parking yang selesa supaya tak blok kereta lain sebab parking terhad dan sesak.

-Sorang cop meja kosong dan kerusi cukup untuk anda 1 family

-Sorang pergi order air

-Sorang order makan

-Enjoy...makan sama family, tak payah tunggu lama.. Sebab kalau tak buat macam tu .. anda akan beratur macam dekat bawah ni...

PD FAMOUS CENDOL COCONUT SHAKE POWER RM 2 , KEDAI MAKAN FEMES DEKAT PD, PORT DICKSON, KEDAI VIRAL, KEDAI FEMES, KEDAI MAKAN SEDAP, KEDAI MAKAN MURAH,

Kedai ni pun ada sejarah sebelum ni... Dilanda banjir pada tahun 2017.

PD FAMOUS CENDOL COCONUT SHAKE POWER RM 2 , KEDAI MAKAN FEMES DEKAT PD, PORT DICKSON, KEDAI VIRAL, KEDAI FEMES, KEDAI MAKAN SEDAP, KEDAI MAKAN MURAH,

Oklah nak balik dah.... Kalau anda rasa sedap! anda sharelah dekat kawan-kawan yea!

Senang jer nak datang restoran ni.. tepi jalan sudah nampak he he he..


PD FAMOUS CENDOL COCONUT SHAKE POWER RM 2 , KEDAI MAKAN FEMES DEKAT PD, PORT DICKSON, KEDAI VIRAL, KEDAI FEMES, KEDAI MAKAN SEDAP, KEDAI MAKAN MURAH,

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

14 TEGURAN MEMBINA

  1. perghhh
    menggoda iman betul tengok
    sedap2 lak tu nampak dalam gambar

    ReplyDelete
  2. Bilalah nak merasa masakan negeri sembilan ni..tau orang sane masak memag power

    ReplyDelete
  3. Bestnya tempat ni. Harus Cari lah nanti gambar2 bonde menawan Hati Dan perut laa

    ReplyDelete
  4. Terliur nya tengok daging salai masak lemak tu. Coconut shake tu pun menarik gak.

    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  5. Daging salai masak lemak tu feveret.. Cendol jagung pun..yummy

    ReplyDelete
  6. Amboi Bonde nie kan, telan air Kak Sue singgah sini tau..

    ReplyDelete
  7. Sedapnya coconut shake tu bonde. Nt boleh terjah la nanti bonde siap share tips lagi...hihi

    ReplyDelete
  8. Mak aii bonda...terliur tengok menu2 di sini haaa....aduiii mmg mengcengkam anak tekak hihi

    ReplyDelete
  9. Patutlah ramai.. murah aje cendol dia tu

    ReplyDelete
  10. Haritu nak singgah tapi ooo makkaihhh ghamai..next la singgah balik..hehhee

    ReplyDelete
  11. Boleh masuk dalam list ni. Sedap nampaknya cendol tu.

    ReplyDelete
  12. Ya allah terliurrr, cendol durian dan coconut shake dapnyaaaa

    ReplyDelete
  13. Ya Allah kecur kita kakkkk. Rasa mcm nk p sekarang

    ReplyDelete
  14. selalu kalU ke pd mesti tak taw nak makan ape. untunglah ada entry ni. dah tau nak p mana

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN