Bonde Zaidalifah: G-STORM 360 MENGATASI MASALAH BERKAITAN PERUT DAN MENYIHATKATKAN BADAN

G-STORM 360 MENGATASI MASALAH BERKAITAN PERUT DAN MENYIHATKATKAN BADAN

11:59 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Malam...

Hai reader semua,

Baru-baru ni Bonde mengalami perut sebu, memang tidak selesa sekali. Rasa seperti angin berkumpul di dalam perut dan berpusing-pusing... Sungguh tidak selesa sekali dibuatnya, duduk tak kena, berdiri tak kena... dapat bayangkan tak macam mana? atau anda sendiri pernah alaminya.

Akhirnya,
Bonde diperkenalkan dengan produk Ellvita iaitu G-Storm 360 Minuman Lengkap Energy Booster.

G-STORM 360 MENGATASI MASALAH BERKAITAN PERUT DAN MENYIHATKAN BADAN


G-Storm 360 Minuman Lengkap Energy Booster.

G-STORM 360 ini di formulasikan oleh Dr. Zara iaitu seorang doktor perubatan di mana ia juga boleh menjadikan sumber tenaga kita (energy-booster), ia dapat membantu asid dalam perut kita jadi natural.

G-STORM 360 Penawar Gastrik Anda

[ 22 MAKANAN TAMBAHAN DAN YANG LENGKAP DAN PENTING ]

  1. Kunyit - Mencegah kanser dan alzheimer, meningkat fungsi hati, mengurangkan risiko leukimia, mencegah masalah depresi dan anti-inflamasi yang bertindak mengurangkan keradangan.
  2. Kacang Buah Pinggang Putih - Sumber protein dan kaya dengan serat dan meningkatkan kolestrol baik.
  3. Manna Gum - Membantu penghasilan tenaga kepada tubuh badan, menguatkan sistem imuniti, mengurangkan kolestrol, anti oksidan dan membantu mempertingkatkan penapisan buah pinggang, melegakan penyakit gout dan sendi serta melancarkan sistem penghadaman.
  4. Susu Kambing - Memperbanyakkan susu ibu, merawat gastrik, mencegah insomnia, membantu penghadaman, serta tinggi kalsium.
  5. Teh Hijau - Mengandungi kandungan antioksidan seperti flavonoid dan polifenol yang bermanfaat untuk menjaga sistem kekebalan tubuh dengan baik dan membantu melawan serangan virus dan infeksi. Membantu meningkatkan memori, mencegah kanser, meningkatkan metabolisme, mengurangkan tekanan dara dan membantu penurunan berat badan.
  6. Brokoli - Kandungan vitamin C, sulfur & amino acis membuatkan ia bertindak sebagai ejen detiks yang sangat baik dan membantu membuang radikal bebas & toksin dari badan. Ia juga tinggi fiber yang dapat merawat masalah sembelit. Magnesium & vitamin di dalamnya dapat mengurangkan keasidan perut, membantu penghadaman & penyerapan nutrien.
  7. Kayu manis- Kandungan eugenol mampu mencegah terjadinya pembekuan darah sekaligus melancarkan peredaran darah dan membantu mencegah dari sakit jatung dan strok. Meningkatkan sistem pencernaan, mengatasi masalah perut berangin, mengurangkan infeksi pada saluran pernafasan dan mencegah pertumbuhan sel kanser.
  8. Daun pudina-Membantu proses penghadaman, mengurangkan sakit gastrik, pedih ulu hati, cirit birit dan rasa loya. Selain itu, melegakan kekejangan, kesakitan perut, dan mengurangkan kahak serta membantu mengatasi masalah kegatalan kulit.
  9. Pisang- Menguatkan sistem saraf, sumber pembekal tenaga, mencegah anemia, mengurangkan kemurungan, melindungi daripada serangan jantung dan strok, bertindak sebagai probiotik yang merangsang pertumbuhan bakteria baik dalam usu. Merupakan anti-asid semulajadi yang membantu melegakan refluks asid, pedih ulu hati dan GERD.
  10. Barli- Kaya dengan vitamin, garam mineral, klorofil yang membantu melenyapkan radikal bebas, mengimbangi ph dalam darah, membekalkan nutrien yang diperlukan oleh sel-sel badan dan membantu dalam proses pencernaan dan penyingkiran toksin. Membantu meningkatkan stamina, mengurangkan sakit sendi dan otot.
  11. F.O.S -  bahan probiotik dan bifidogenic. Bahan ini memberi khasiat untuk perkembangan bakteria baik di dalam kolon dalam mengimbasi populasi bakteria baik untuk kesihatan usus serta membantu mengurangkan gejala sembelit dan masalah pencernaan.
  12. Epal - Mengandungi serat yang tinggi dan atioksidan seperti flavonoid, betakarotena dan fitokimia. Juga mengandungi vitamin A,C dan B kompleks. Kandungan serat yang tinggi membantu melawaskan perut dan melegakan sembelit. Kandungan pectin & glycine di dalamnya bertindak sebagai antacid untuk melawan simptom seperti pedih ulu hati & ketidakhadaman.
  13. Stevia- Menurunkan tekanan darah dan mengurangkan paras gula dalam badan serta membantu sistem penghadaman makanan. Selain itu, stevia juga berupaya mengawal berat badan dan obesiti.
  14. Jintan Manis- Mengatasi masalah kembung perut akibat masalah angin berlebihan, gas dan asid. Merawat bengkak sendi, sakit badan dan sakit otot, mengawal tahap kolestrol, menambah kuantiti dan kualiti susu ibu, mengawal selera makan dan merawat gejala simptom menopaus.
  15. Lobak Merah- Membantu pesakit jantung, strok, diabetes dan hperkolesteolemia. Tinggi kandungan beta-karotene yang bertindak sebagai anti-kanser & memastikan kesihatan mata yang baik. Meningkatkan jumlah air liur dan membekalkan mineral penting, vitamin serta enzim yang membantu memudahkan proses penghadaman.
  16. Spinach- Mengandungi 13 flavonoid yang dapat memerangi sel kanser. Mengandungi keupayaan untuk melindungi lapisan perut & mengurangkan risiko gastrik ulser. Kandungan glycocyclerolipids di dalamnya dapat menguatkan sistem penghadaman. Bayam juga kaya dengan mineral, vitamin & phytonutrient.
  17. Yogurt- Mengandungi banyak bakteria baik yang berfungsi sebagai probiotik yang membantu dalam melancarkan proses pencernaan. Ia juga kaya dengan kalsium, vitamin B&D, magnesium & fosforus. Dapat menguatkan sistem imunisasi badan.
  18. Halia- mengekalkan peredaran darah normal, meningkatkan penyerapan nutrien dalam usus, mengurangkan ketidak selesaan dalam perut dan mencegah barah usu dan menguatkan imuniti badan.
  19. Tomato- Antioksidan semula jadi yang baik untuk kesihatan badan. Mengurangkan risiko kanser dan penyakit jantung. Mengurangkan masalah rabun dan membantu masalah pencernaan.
  20. Aloe vera- Membantu proses pencernaan, meneutralkan asid perut dan menggalakkan pertumbuhan bakteria baik dalam usus. Mengurangkan risiko ulser perut & gastritis. Kandungan zink mengekalkan sistem imunisasi yang kuat.
  21. Black seeds - Mengawal paras gula & kolestrol dalam darah dan berfungsi sebafai anti-hipertensi
  22. Badam- Mengalkalikan sistem pencernaan, mengurangkan pembentukan asid dan menyeimbangkan Ph badan. Ia juga mempunyai komponen probiotik. Mengandungi riboflavin & L-carnitine untuk menyokong fungsi otak yang efektif. Ia juga sumber vitamin E & anti-oksidan yang menjaga kesihatan kulit & bertindak sebagai awet muda.
G-STORM 360 Penawar Gastrik Anda

[ MINUMAN LENGKAP ENERGY BOOSTER ]


22 Makanan Tambahan Yang Lengkap & Penting

- Sesuai Untuk seisi Keluarga

- Menambah Tenaga

- Tinggi Khasiat Semulajadi

- Menyihatkan Perut

- Membersihkan Usus

- Membuang Toksin

- Menyihatkan Badan

- Memudahkan Proses Penghadaman

- Mencergaskan Badan

- Mengatasi Masalah Berkaitan Perut

G-Storm 360 Minuman Lengkap Energy Booster.

[ KEISTIMEWAAN ellVita G-STORM 360]

  • Rasa pudina yang menyegarkan dan sedap
  • Diformulasikan dengan 22 makanan beralkali yang sangat baik untuk perut
  • Diperkaya dengan nutrisi penting
  • 100% Organik
  • Tanpa bau hamis
  • Tanpa campuran susu skim atau susu lembu
  • Tanpa mineral sintetik
  • Bebas dari bahan GMO (Genetically Modified Organism)
  • Tiada krimer tenusu

G-Storm 360 Minuman Lengkap Energy Booster.

G-Storm 360 Minuman Lengkap Energy Booster.

[ CARA PENYEDIAAN ELLVITA G-STORM 360 ]

Ambil 1 sachet G-Storm 360 campurkan ke dalam air sejuk atau panas  satu mug atau 120ml. 

Kacau hingga hilang ketulan susu didalam mug

Sedia untuk diminum.

G-Storm 360 Minuman Lengkap Energy Booster.

[ TESTIMONI G-STORM 360 ]




G-STORM 360 MENGATASI MASALAH BERKAITAN PERUT DAN MENYIHATKATKAN BADAN, SUSU KAMBING, BUANG TOKSIN,

G-STORM 360 MENGATASI MASALAH BERKAITAN PERUT DAN MENYIHATKATKAN BADAN, SUSU KAMBING, BUANG TOKSIN,

G-STORM 360 MENGATASI MASALAH BERKAITAN PERUT DAN MENYIHATKATKAN BADAN, SUSU KAMBING, BUANG TOKSIN,

G-STORM 360 MENGATASI MASALAH BERKAITAN PERUT DAN MENYIHATKATKAN BADAN, SUSU KAMBING, BUANG TOKSIN,

G-STORM 360 MENGATASI MASALAH BERKAITAN PERUT DAN MENYIHATKATKAN BADAN, SUSU KAMBING, BUANG TOKSIN,

G-STORM 360 MENGATASI MASALAH BERKAITAN PERUT DAN MENYIHATKATKAN BADAN, SUSU KAMBING, BUANG TOKSIN,


[ HARGA PASARAN ]

EllVita G-STORM 300 gram 

RM 60.00 (Semenanjung Malaysia)
RM 70.00 (Sabah & Sarawak)

EllVita G-STORM 650 gram 


RM 120.00 (Semenanjung Malaysia)
RM 130.00 (Sabah & Sarawak)


Jika anda ingin mengetahui mengenai G-STORM 360, anda boleh hubungi dan layari Laman Web dan Media Sosial bawah :

Hotline : 019 – 2020 911

Website : www.ellvita.com

Facebook : ellvita HQ

Instagram : ellvita HQ     

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

18 TEGURAN MEMBINA

  1. Wahhh best nya G-Storm nie.. Tq for sharing Bonde =)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. G storm 360 sangat bagus untuk diamalkan oleh orang gastrik kan bonde.yg sebu perut pun bagus amalkan

    ReplyDelete
  4. Bagus nya bahan-bahan yang digunakan tu. Memang bagus untuk yang mengalami masalah ketidakhadaman perut. Harga pun tak lah mahal.

    ReplyDelete
  5. belanja Sal Bonde...hihihi...selalu gak kena sebu perut lately ni...awat ntah...

    ReplyDelete
  6. wah terbaik produk ni bagus untuk kesihatan dalaman

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillab..macam2 produk ada di pasaran sekarang. Kena bijak membuat pilihan.
    Sis sekarang alhamdulillah sejak dh buang gallbladder dh tak ada dah sakit perut atau sebu2 ni..kalau x dulu gaviscon lah peneman sis

    ReplyDelete
  8. tengok kandungan macam menarik je nak cuba..

    ReplyDelete
  9. Terbaiklah gstorm ni kan bonda...susu kambing yg ada rs mint..dingin je bila mnm..boleh merawat mcm2 pyakit

    ReplyDelete
  10. Kak Sue pun dah cuba, rasa berangin ja minum.. sedap..

    ReplyDelete
  11. Dengan adanya G storm ni...rasa lebih bertenaga dan gastrik pun kurang

    ReplyDelete
  12. Bagus G-Storm ni. Marsha amalkan untuk reboost energy. Tambahan gastrik pun xlega...:)

    ReplyDelete
  13. bagusnya G-storm ni. banyak manfaat nya

    ReplyDelete
  14. Produk yg bagus Dan berkualiti Kan.. harga on X mahal

    ReplyDelete
  15. Bagus G-Storm ni ada rasa mint-mint sikit. Sedap !!

    ReplyDelete
  16. Gstorm ni memang terbaik sebab gastrik lia dah hampir pulih. nak kena restock balik susu kambing ni.

    www.liahasty.com

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN