BondeZaidalifahDotCom: PART II FIESTA NBOS CARNIVAL ( MENITI PERJALANAN : HOTEL, TAPAK CARNIVAL DAN MENARA CONDONG)

PART II FIESTA NBOS CARNIVAL ( MENITI PERJALANAN : HOTEL, TAPAK CARNIVAL DAN MENARA CONDONG)

9:03 am

Assalamualaikum Dan Selamat Pagi...

Hai reader semua,

Apa khabar? Entri sebelum ni adalah meniti perjalanan singah di Restoran Soto Sri Sayang, anda boleh baca info disini.  Seterusnya Bonde, Team Media dan Team Gaya Travel sampai di Tempat Penginapan kami 3 Hari 2 Malam iaitu di Hotel Grand Court, Teluk Intan. 

GRAND COURT HOTEL, TELUK INTAN

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

Di sebabkan perjalanan jauh kami Team Media di beri masa rehat.  Lawatan ke tapak Carnival bermula jam 4.50 petang nanti, kami akan bergerak ke Tapak Carnival iaitu di SMK Hutan Melintang, Bagan Datuk.

Bonde dimaklumkan oleh rakan sebilik Bonde, iaitu Cik En, Hotel ini adalah yang pertama dan yang tertinggi di Teluk Intan, Hotel Grand Court mempunyai tujuh tingkat.

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

PART II FIESTA NBOS CARNIVAL (MENITI PERJALANAN : HOTEL, TAPAK CARNIVAL DAN MENARA CONDONG)

PENDAFTARAN PARA PENGUNJUNG

Disinilah terletaknya tempat untuk pengunjung mendaftarkan diri dan mengisi borang untuk nama bertuah untuk Fiesta NBOS Carnival Sayang Malaysia pada esok 19 November 2017.

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

Seterunya Bonde melawat ke Khemah utama untuk Majlis Perasmian Oleh TPM esok.  Khemah telah disusun dan dikemas dengan rapi sekali, sesi 'trial test' sedang dijalankan di Pentas Utama.

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

Pentas Utama

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,


Rehearsal perasmian sedang dijalankan.

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

PAVILLION SAYANG MALAYSIA

Beralih ke Khemah Pavillion Sayang Malaysia.  Dibersebelahan Khemah Pentas Utama adalah Pavillion Sayang Malaysia.  Disitu ada pelbagai booth yang disediakan seperti :

- Citarasa Sayang Malaysia
- Kraftangan
- Jabatan Muzium Negara
- Urutan Malaysia
- Aswara
- MATIC.FM
- booth NBOS

Semua booth sedang menyiapkan persiapan terakhir untuk Fiesta NBOS Carnival esok.  Sementara mereka sibuk dengan tugasan mereka Bonde Layan Selfie dulu eh!


HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

Esok di Pentas ini akan berlangsungnya pelbagai acara menarik seperti persembahan tarian dan nyanyian dan di sebelah petang pula, persembahan dua orang artis tanah air iaitu Jay Jay dan Dafi AF.

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

Bagi anda yang datang ke Fiesta NBOS Carnival jangan lupa selfie atau ambik gambar banyak-banyak dengan 2 orang artis iaitu Arja Lee dan Adeline Tsen jangan lupa letak #sayangmalaysia kongsikan di akaun Instagram, Twitter dan Facebook anda... kerana anda berpeluang mendapatkan nombor cabutan bertuah yang berada di booth NBOS.

Setiap #sayangmalaysia yang digunakan mesagge anda akan terpapar pada skrin tv.  (wahhhh popular kejap)

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,


Gunakan #

#SayangMalaysia #NBOS #VisitPerak2017 #MalaysiaTrulyAsia  tersebut bagi memuat turun gambar ke akaun Intagram, twitter dan Facebook anda, banyak info dan gambar menarik sepanjang Fiesta NBOS Carnival dikongsikan bagi mewar-warkan tentang fiesta NBOS ini , anda update dekat akaun media sosial dan akan dapatdilihat di skrin tv ini... jadi apa tunggu lagi update cerita yang menarik berkaitan kunjungan anda dengan menggunkan #sayangmalaysia dapat satu nombor cabutan bertuah.

AKTIVITI-AKTIVI YANG DIJALANKAN ESOK

Terdapat pelbagai aktiviti menarik yang pastinya akan mengujakan anda di Fiesta NBOS Sayang Malaysia seperti Pameran Agensi Kerajaan, Sukaneka Rakyat, Pertandingan Karaoke, Persembahan Artis Tempatan dan banyak lagi. 

Sesi lawatan tapak carnival selesai jam 6-00 petang dan kami menaiki bas untuk melawat ke Menara Condong.  Ini juga adalah firsttime sampai dekat sini.  Memang Bonde teruja sangat melihat kendahan paorama malam... Yang berwarna-warni... Cantik sekali.

JALAN-JALAN KE MENARA CONDONG, TELUK INTAN.

Pertama kali kami sampa dini, cantik juga Menara Condong yang dihiasai dengan lampu berwarna warni, nampak meriah sekali.

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

Muka teruja baru pertama kali  sampai.... dekat Menara Condong.

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

PINTU MASUK MENARA CONDONG.

 HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

Bonde sempat berselfie dengan roomate Bonde iaitu Cik En di hadapan Menara Condong.


HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

Sejarah mengenai Menara Condong teluk Intan anda Boleh baca disini.

HOTEL GRAND COURT TELUK INTAN, SMK HUTAN MELINTANG, BAGAN DATUK, MENARA CONDONG, FIESTA NBOS  CARNIVAL , PERAK,

Selepas melawat Menara Condong, Teluk Intan... Kami terus pergi makan malam yang telah ditempah khas untuk team Media dan Team Gaya Travel... Tak sabar nak makan! selepas makan kami balik ke Hotel rest dan bersedia untuk bertugas di Fiesta NBOS Carnival....

Jumpa di next entri... Fiesta NBOS Carnival.

Info lanjut Boleh lawati akaun FB :
 mymotac

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

7 TEGURAN MEMBINA

  1. masa outstation dulu pn stay kt grand court juga..dh p teluk intan wajib la singgah menara condong..saya pn pegi time mlm cantik colorful lampu kt menara condong

    ReplyDelete
  2. menarik gambar, hotel nampak selesa juga

    ReplyDelete
  3. seronok tengok bonde dan CN pergi event cenggini...
    best dpt jalan2 sambil kenal tempat menarik kat Malaysia ni...

    ReplyDelete
  4. seronoknyeee

    jom join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  5. lawanya bilik & toilet..

    http://hanysapek.blogspot.my/

    ReplyDelete
  6. dah lama tak ke teluk intan..Menara condong pun nampak sama je macam dulu tak berubah.

    ReplyDelete
  7. Cantik menara condong tu..Sy org Perak..Tapi belum sempat nk kesana lagi..Nk pergi waktu mlm takut sbb jalan dr rumah ke Teluk Intan gelap & agak bahaya...Huhu

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN