BondeZaidalifahDotCom: DIY TOPI SEMPENA DINNER 'ALOHA - HAWAII'

DIY TOPI SEMPENA DINNER 'ALOHA - HAWAII'

6:16 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Petang.

Hai reader semua,

Sabtu dan Ahad yang lepas pejabat Bonde menganjurkan "Family Day" bertempat di Glory Beach Resort, Port Dickson.

Seperti biasa, 
'Family Day' tahun lepas bertemakan "traffik light" kalau nak tahu boleh tinjau sini, kali ini bertemakan "Aloha dan Hawaii" alamak, mula-mula memang tak terbayang dimata tema "Aloha dan Hawaii" ni kah.. kah.. memang dasyat kot bila Bonde try seach dekat google wah macam-macam gambar keluar... seksinya malulahhhh nak pakai seksi-seksi he he he.

Seminggu lagi nak family day dah memikir baju apa nak pakai, kasut apa nak pakai... check almari... selongkar sana sini, dapat baju batik corak bunga-bunga ok baju nak pakai dah selesai,

Sehari lagi menjelang nak 'Family Day' baru terhegih-hegih nak cari perhiasan untuk kepala..

DIY TOPI SEMPENA DINNER 'ALOHA - HAWAII'


Bonde Plan nak pakai Topi yang ada bunga-bunga nak DIY sendiri. he he he

Jadi hasilnya adalah.....

Bahan-Bahan :

Topi (beli dekat Mr DIY RM 10.90)

Bunga-bungaan ( beli dekat kedai NTShop 1 RM 2.12)

Hot Glue Gun (memang dah ada guna aje) 

Glue ( guna sahaja stok yang ada)

Gunting (memang dah ada)

Topi 



Bunga 1


Bunga 2


Hot Glue Gun, Glue dan Gunting ( tiada dalam gambar)


Bunga-bunga yang Bonde sudah asingkan untuk digunakan/dilekatkan pada topi.

Cara-caranya :

- Mula-mula lekatkan daun-daun dahulu

- Susun bunga dan lekatkan

siap.... he he he


p/s Bonde tak gunakan semua bunga yang ada, nanti nampak macam pasu bunga pula ada kat kepala. (he he he)

Tada........ Inilah hasilnya.. Selepas DIY bunga yang diasingkan tadi. Cantik tak..? Bonde buat yang simple jer, kalau anda kreatif lagi cantiklah hasilnya.


Treaser petang sebelum Dinner hak hak hak... 


Ecehhhh ceh ceh...


Berangan dekat sampai ke Hawaii ... Aloha!!!!!!!!!!!!!!

                                           
Jumpa lagi entri Malam Dinner 'Aloha...Hawaii' bersambung.

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

3 TEGURAN MEMBINA

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN