BondeZaidalifahDotCom: TRIP SNORKELING PULAU KAPAS PART 2

TRIP SNORKELING PULAU KAPAS PART 2

12:12 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Pagi....

Hai reader semua...

Baiklah sambung cerita, Bonde sampai di Jeti Marang lebih kurang jam 8.30 pagi... sebenarnya, tempat Bonde bersarapan tu dekat sahaja dengan jeti marang... dah sampai dekat jeti kami tunggu turn naik boat sahaja... tengok keadaan dekat jeti ni rasanya trip kami yang pertama sampai dekat situ...

JETI MARANG, TERENGANU.


Foto Zaidalifah Aisheteru.

[ PEMANDANGAN DI JETI MARANG JAM 8.00 PAGI]


Day 1: Marang Jetty – Pulau Kapas (L/D)

  • Board boat from Marang Jetty to resort
  • On arrival at resort, proceed for check-in
  • After that, free activities at your own leisure
  • Lunch and dinner at resort
  • Overnight at resort
Foto Karkaz Karlkaz.

Jeti Marang, Terengganu

Nampaknya trip kami yang memecahkan suana dekat Jeti pagi tu... havoc betul kami... seronok nak masuk Pulau.

Foto Karkaz Karlkaz.

Foto Karkaz Karlkaz.

Foto Karkaz Karlkaz.

Foto Karkaz Karlkaz.

Foto Karkaz Karlkaz.

Foto Karkaz Karlkaz.

Foto Karkaz Karlkaz.

Foto Karkaz Karlkaz.

Foto Karkaz Karlkaz.

Group Photo sebelum naik boat

Foto Karkaz Karlkaz.

Naik boat dari jeti marang ke Pulau Kapas lebih kurang 15-20 minit macam tu... Boat yang kami naik memang selesa... ada 2 bahagian luar dan dalam.... Bonde pilih duduk di bahagian luar... ambik angin sikit...

Check in lebih kurang jam 2.00 petang.... sementara tunggu waktu nak chek in tu kami lepak-lepak dan makan-makan dekat reception.

Foto Karkaz Karlkaz.

Foto Karkaz Karlkaz.

Foto Karkaz Karlkaz.

[PEMANDANGAN SEKITAR PULAU KAPAS]

  PULAU KAPAS


 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS


 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS


 PULAU KAPAS


[ AKTIVITI PETANG DI PULAU KAPAS ]


 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS


 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS


 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS

 PULAU KAPAS


To be continue.... next entri 

Foto Zaidalifah Aisheteru.

Anda Boleh ikuti....

Pakej menarik : www.amitravel.my

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

1 TEGURAN MEMBINA

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN