BondeZaidalifahDotCom: REMOVE BROKEN OR DEAD LINK DALAM BLOG

REMOVE BROKEN OR DEAD LINK DALAM BLOG

1:35 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Petang...

Hai Reader Semua...

Bertemu kembali hari ini...

Kali ni Bonde baca dekat Blog mellyacrayola cara nak buang link yang dah tak Boleh digunakan lagi dalam Blog Bonde.

Anda semua pernah buat tak?

Sejujurnya... Selama Bonde Bloging ini first time Bonde buat perkara ni... 

REMOVE BROKEN OR DEAD LINK DALAM BLOG

Untuk apa yea? REMOVE BROKEN OR DEAD LINK DALAM BLOG.


BrokenLinkCheck Rumah  

Adakah anda memerlukan Google Peta Laman? Online Broken Link Checker Imbasan laman web untuk hiperpautan mati 
• Boleh menganalisis nombor yang tidak terhad muka surat * 

• Berguna untuk SEO pengoptimuman 

• Cek dalaman (tempatan) dan luaran URL (keluar) ** dan mendapati yang basi 

• Laporan lokasi link buruk dalam kod HTML anda 

• Mengesahkan laman web online: cara yang sama seperti bagaimana pengguna anda dan Search Engines melihat orang-orang 

• Mengesan "linkrot" dan masalah-masalah lain integriti laman web 

• Menyokong sub-domain 

• Kerja-kerja dalam talian supaya boleh digunakan pada Mac OSX, iOS, Linux, Windows, Android dan mana-mana OS lain 

• Menunjukkan 404 kesilapan dan lain Kod sambutan HTTP tidak berjaya - untuk setiap hyperlink mati atau bermasalah.


-Terjemahan dari Google Translate.

Maksud broken link atau dead link ini ialah link yang sudah tidak digunakan atau tak wujud dan tidak berfungsi lagi.


Dengan adanya link-link yang tersebut diatas membuatkan blog jadi slow dan lembab. 


Untuk jadikan blog anda tak loading lama bila dibuka anda hendaklah melakukan proses untuk optimize SEO Blog ialah dengan membuang broken atau dead link daripada blog anda.


Setelah membaca entri dan tutorial dekat sini. Bonde cuba lakukan perkara-perkara yang sama.

Anda follow apa yang Bonde dah buat macam kat bawah.


2-Isikan URL Blog Anda :

3-Masukan Security Code

3-Klik : Find broken links now

REMOVE BROKEN OR DEAD LINK DALAM BLOG

Apa yang Bonde temui ialah dalam 3000 web page, ada 311 broken links yang tak wujud lagi... banyaknye....

Garu kepala kejap... inilah punca rupanya.. Blog Bonde slow dan lembab.

Ok bye-bye link yang dah tak wujud lagi tu...


REMOVE BROKEN OR DEAD LINK DALAM BLOG
Selain dari semak broken links anda juga boleh semak Laporan keseluruhan semua kejadian link mati. just klik jer Report all tu yea...

Selamat mencuba....
REMOVE BROKEN OR DEAD LINK DALAM BLOG

 
 ~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

1 TEGURAN MEMBINA

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN