BondeZaidalifahDotCom: REVIEW GT MOBILE GT-888

REVIEW GT MOBILE GT-888

11:55 pm


Assalamualaikum dan Selamat Malam...

Hai reader semua...

Kali ni Bonde nak perkenalan Smartphone terbaharu yang telah menjadi hak milik kekal ewahhhh...

Memang Bonde sangat memerlukan Smartphone yang dapat membantu kerja-kerja harian Bonde.  Semua rekod dan note dapat disimpan didalamnya.

Produk GT Mobile ini adalah Keluaran dari Singapura.

REVIEW GT MOBILE GT-888 



REVIEW GT MOBILE GT-888



Smartphone GT - 888

Semasa Majlis Perlancaran GT Dollar pada 16 Januari yang lalu... GT Dollar telah memperkenalkan produk keluaran GT Mobile terkini iaitu smartphone GT - 888.


REVIEW GT MOBILE GT-888



Rezeki 2017

Syukur Alhamdulillah Kerana Bonde salah seorang Blogger telah terpilih untuk  review produk GT Mobile ini. Iaitu GT - 888.



REVIEW GT MOBILE GT-888



Smartphone GT Mobile GT - 888


Smartphone yang bonde terima lengkap dengan :

- Battery

- Ear Phone

- Screen Protector

- Plastik casing

- Chager



REVIEW GT MOBILE GT-888

 Warna Kelabu milik Bonde :)

Smartphone ini terdapat 2 warna iaitu :
Kelabu dan putih.. ( bonde dapat warna kelabu yeayyyh)


JUSTIFIKASI MENGENAI GT - 888


Model: GT-888

Dimensions: 158.9*77.5*8.6mm


CPU: MT6735P 4*Cortex-A53 1GHz


GPU: ARM Malit720-MP1 600MHz


RAM: 1GB / 2GB


Storage: 16GB 


Display: 5.5”720*1280 pixels


Battery: 2550mAh


OS: Android 5.1


Camera: Rear-8.0MP,Front-5.0MP


SIM card: Dual SIM (SIM+MicroSIM)


WI-FI: 802.11a/b/g/n


USB: Micro 5pin


Bluetooth: 4.0


Positioning: GPS A-GPS

REVIEW GT MOBILE GT-888


REVIEW BONDE TENTANG GT MOBILE GT - 888

Setelah Bonde buat semakkan dan sedikit kajian tentang smartphone GT - 888 ni,  Apa yang buat Bonde kata smartphone ni menarik dan dapat memudahkan kerja-kerja harian anda ialah :

1- Smartphone ini sebaik anda buka kotak anda kene charging battery dahulu, anda akan dapati ianya tidak memakan masa yang lama untuk penuh apabila ada mengecas kerana ianya 'Quick Charging'

REVIEW GT MOBILE GT-888


2- Sebaik anda on anda akan dapati ianya telah pre install android 5.1 lollipop, ianya telah tersedia rangkaian media sosial anda hanya perlu log in sahaja.

3- Smartphone ini tidak berat. Memudahkan untuk anda bawa dan memegangnya

REVIEW GT MOBILE GT-888

4- Smartphone ini mempunyai 2GB dan 64-bit quad-core processor (sama setanding smartphone lain)

REVIEW GT MOBILE GT-888

5- Camera belakang mempunyai 8.0 MP sangat menarik gambar yang dirakam dan hadapan 5.0 MP tidak sesuai untuk anda yang kaki selfie. Jika ingin juga berselfie ianya memerlukan pencayaan yang baik.

REVIEW GT MOBILE GT-888

6. Line dalam 4G (up!)

REVIEW GT MOBILE GT-888


7. Ianya boleh digunakan untuk dual sim.

8. Ianya sesuai di jadikan smartphone standby jika smarphone anda kehabisan battery.

9. Smartphone ini juga telah tersedia app GT Dollar dan GT Watch senanglah anda nak shopping nanti... (jangan lupa tangkap bee)

10. Android 5.1 Lollipop... (bestkan)

REVIEW GT MOBILE GT-888


11. Paling best senang nak share apa-apa lagu ke? pic ke ?(... hebat kan!)

REVIEW GT MOBILE GT-888

12. Harga pula memang mampu milik iaitu RM 1580.00 sahaja.


Jika anda berminat untuk dapatkan keterangan lanjut tentang produk ini... bolehlah ke :


Bonde masih lagi belum habis explore lebih lanjut tentang smartphone ni, nanti Bonde akan share di next entri yea...

 
 ~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

4 TEGURAN MEMBINA

  1. nice review.. :D trbaik.. huhu

    p/s : hi.. sy dtg untuk blogwalking n sy dh follow blog awk ni.. :D lau sudi.. silalah follow balik blog sy ye..nk minx tolong sikit boleh? Boleh tlg check x sama ada blog bru sy ni www.1001petua.com berat atau ringan ye.. Mksud sy.. cpat atau lmbt loading.. tq..

    ReplyDelete
  2. wahh menarik laa bond..nampak cam best jer smartphone ni..tahniah bond dapat phone baru gitu..nice review..santai je suka baca..takde laa meleret2 ..mmg terbaek lAa

    ReplyDelete
  3. harga sangat bersesuaian.. ok la kan.. yg penting charging cepat.. hehehehee.. ;)

    ...

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN