BondeZaidalifahDotCom: EXPO NU SKIN KUPASAN MENGENAI JENIS KULIT ANDA BERMASALAH ATAU TIDAK ?

EXPO NU SKIN KUPASAN MENGENAI JENIS KULIT ANDA BERMASALAH ATAU TIDAK ?

5:50 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Petang...

Hai... Semua Pembaca Blog Bonde, Apa Khabar... hari ini Moga Sihat sahaja.. Sabtu Lepas 13 Ogos 2016 Bonde menghadiri Expo Kosmetik yang di adakan oleh NU Skin bertempat di Bangunan PNB Kuala Lumpur.  Expo bermula jam 2.00 petang.  Kali ni Bonde ditemani oleh rakan blogger yang lain iaitu Cik Za, Yuyin dan Zura.

Di Expo tersebut Bonde telah berjumpa dengan Pr yang bernama Shu yi.   


NU SKIN

Shu Yi telah memberi kami sehelai kertas berupa coupon untuk kami cuba semua peralatan yang ada disitu

NU SKIN

Tak semua yang dapat Bonde cuba pada Expo tersebut kerana terlalu ramai pelanggan yang sudah beratur menunggu giliran masing-masing untuk mencuba, dari semua coupon yang ada, Bonde sempat mencuba sebahagian sahaja seperti :

~ Antioxidant Scan (DIY) 

~ Skin Analysis Test

~ Drink Sampling

~ SPA Trial (DIY)


PRODUK-PRODUK KESIHATAN KELUARAN NU SKIN


NU SKIN

NU SKIN

NU SKIN

NU SKIN

NU SKIN

NU SKIN

NU SKIN

NU SKIN

NU SKIN

NU SKIN

NU SKIN


PRODUK KOSMETIK KELUARAN NU SKIN

Info mengenai Advanced Liquid Finish boleh baca disini.

NU SKIN

NU SKIN

Info mengenai lipstiks boleh baca disini.

NU SKIN
NU SKIN

1- Antioxidant Scan (DIY) 

Pertama sekali Bonde mencuba membuat Scan Antuoxidant (DIY) untuk seluruh badan hanya menggunakan tangan dan letakkan pada scanner tersebut dalam beberapa minit dapat jawapan.

NU SKIN

Peralatan yang digunakan untuk mengimbas tersebut.

NU SKIN

Hanya letakkan tangan di alat pengimbas dan result akan keluar di dalam rajah di dalam skrin seperti ipad.

NU SKIN

Keputusannya ialah : 


NU SKIN

23,000 % bermaksud tahap stress tu kurang.  Secara detailnya baik sahaja.

NU SKIN

Zura dan Cik Za tengah mengisi detail mereka dan nak buat imbasan juga.

NU SKIN

Cik Za jangan nebes eh... chill

NU SKIN

2 - Skin Analysis Test

Rasanya ini, pertama kali Bonde buat Skin Analysis ni.. Untuk ada buat Skin Analysis adalah untuk mengetahui jenis kulit muka kita yang mana satu sama ada pada kategori Kering/Normal/Berminyak/Kombinasi.

Kulit muka akan di semak melalui Skin Analysis iaitu : Sensitif, Liang roma, Perubahan warna dan kedutan.

NU SKIN

Ramai yang ingin tahu mengenai jenis kulit mereka melalui Skin Analysis ni, zaman sekarang tidak kira Lelaki dan wanita semua mementingkan kecantikan dan kesihatan kulit.

NU SKIN

Giliran Yuyin dan Zura... untuk membuat Skin Analysis.

NU SKIN

Giliran Cik Za... Bila giliran Bonde ni ???

NU SKIN

Akhirnya giliran Bonde pulak untuk buat pemeriksaan... Teruja nak tahu keputusan.

NU SKIN

NU SKIN

NU SKIN

4 - SPA Trial (DIY)

Peralatan yang digunakan untuk membuat SPA Trial. Untuk Info boleh baca disini.


NU SKIN

Bahagian Dahi

NU SKIN


NU SKIN

Bahagian Mata 

NU SKIN


Bahagian Pipi

NU SKIN

NU SKIN

NU SKIN

Bahagian Dagu

NU SKIN

NU SKIN

Perbezaan setelah menggunakan peralatan Spa untuk sebelahan muka.


1. Dahi -  kelihatan cerah

2. Hitam bawah kelopak mata - kelihatan cerah

3. Pipi - Kelihatan menegang dan menaik.


3 - Drink Sampling

Sampling ni ada 2 perisa iaitu Chocolate dan Vanila, Bonde cuba rasa perisa vanila.  Rasa seperti Ice Cream.  Yummy...

NU SKIN
[ gambar guna App Selfie ]

Sempat bergambar bersama salah seorang model.. seperti tidak percaya model berkenaan berumur 42 tahun,  Nampak sangat muda dari usia beliau.


NU SKIN

Dan gambar-gambar disepanjang Expo berlangsung.

NU SKIN

NU SKIN

NU SKIN

NU SKIN

NU SKIN

NU SKIN

Jumpa next entri yea... tengok percubaan Bonde mengunakan Advanced Liquid Finish.

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

1 TEGURAN MEMBINA

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN