BondeZaidalifahDotCom: DEMO MASAKAN BERSAMA CHEF NORZAILINA

DEMO MASAKAN BERSAMA CHEF NORZAILINA

11:32 am

Assalamualaikum dan Selamat 


Bonde nak share dengan anda semua.. masa PBKL hari tu Bonde sempat tengok Chef Norzailina Buat Demo masakan  3 menu masa tu.

Teruja betul Bonde tengok Chef Norzailina ni buat demo, kalau dekat mana-mana ada Demo masakan Bonde selalu perhati dan dapatkan ilmu-ilmu memasak ni.. bukan senang kadang-kadang bayaran nak belajar masak pon boleh tahan mahal, bila dah ada event free kita join sama. InsyaAllah rezeki murah pada yang mengajar.

Selalu ada demo dekat karnival karangkraf suka sangat tengok Chef ni masak.

DEMO MASAKAN BERSAMA CHEF NORZAILINA 



CHEF NORZAILINA 


RESIPI PERTAMA : 

KERABU NANAS LADA HITAM


Potong timun dan nanas



bawang, tomato dan cili besar



Perahan limau nipis


letakan isi ikan yang telah direbus (Ikan kembong) garam dan gula


Kerabu yang telah siap digaul




taburkan lada hitam (boleh letak ikut suka , (kalau gemar pedas boleh letak lebih)

RESEPI KEDUA :

NASI KABSAH KAMBING






Beras Mogkhul Faiza Basmathi

Sebenarnya dalam dewan ni tak boleh masak-masak jadi chef Norzailina dah readykan 1 periuk nasi Kabsah yang telah siap dimasak, Chef Norzailina mengajar step by step cari memasak sahaja.


Chef Norzailina menunjukkan Kambing yang telah dirus empuk untuk ditambah ke dalam nasi yang telah siap


Bila dah masukan kambing kene gaul rata.


Siap sudah Nasi Kabsah Kambing


RESIPI KE TIGA :


PUDING LUMUT



Sama juga untuk resepi puding ni, Dalam dewan tak boleh masak-masak juga.... Chef Norzailina memperkenalkan bahan-bahan untuk membuat puding lumut..


Untuk Puding ini, Chef Norzailina gunakan Santan MS.


Tadaaaa... Cantikkan Puding Lumut yang telah siap..


Tadaaa... Dapat kami merasa hidangan dari demo.. emmm memang sedap tau!


Jangan lupa dapatkan Buku Resipi Chef Norzailina yea..


Dah beli buku jangan lupa mencuba tau...

 
~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

5 TEGURAN MEMBINA

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN