BondeZaidalifahDotCom: PROGRAM MEMBUAT NASI ARAB

PROGRAM MEMBUAT NASI ARAB

12:06 pm


Assalamualaikum Dan Selamat Pagi..

Salam Jumaat... Moga semua diberi kesihatan yang baik dan kita semua dilindungi Allah... InsyaAllah.. Aamiin

Alhamdulillah Ahad yang lepas Bonde dapat follow Program Membuat Nasi Arab yang dianjurkan oleh Komuniti Taman Mas, Puchong.  Program ini adalah salah 1 Program untuk kaum muslimat Surau Taman Mas.  Kanda yang dipertanggungjawab bertugas pada hari berkenaan.

Maklumlah, Bonde memang suka bab-bab masak ni.. cuma kadang-kadang masa tu yang tidak mengizinkan untuk turut serta.

Jomlah tengok kenangan-kenangan sepanjang Program Membuat Nasi Arab.

Tenaga pengajar ialah :

Pn Hjh Hidayah Bt Mohamad (Bonda)

he he he Bonda bertemu Bonde bergabung meletop !

PROGRAM MEMBUAT NASI ARAB








 





Semasa sesi pengenalan dengan bahan-bahn yang perlu ada dalam pembuatan Nasi Arab











Proses membuat Nasi Arab






Nasi Arab yang telah siap dimasak sedia untuk di hiaskan.


















Sesi menghias nasi ayam



Siap untuk dihidangkan... yum yummy

Jika ada dikalangan wanita dan suri yang ingin berniaga Nasi Arab, Bonda Hidayah ada mengajar cara-cara untuk menyediakan hidangan dalam bekas plastik yang standart untuk jualan.


1 bekas seperti di atas akan di caj RM 15.00


Bonda Hidayah ada menjual set nasi arab yang disediakan dengan beras dan rempah-rempah anda tinggal masak sahaja dan harga sebungkus adalah RM 20.00 untuk hidangan 8 orang makan.

Untuk anda yang berminat nak belajar Nasi Arab bolehlah mengbungi :

Pn Hjh Hidayah Bt Mohamad (Bonda)
H/P : 0195595646

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

2 TEGURAN MEMBINA

  1. dayah suka makan nasi arab, tambah2 kalau bonde buat..hehe buat la bonde, kan da masuk program nasi arab ni, mesti dah teror hehe

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN