BondeZaidalifahDotCom: RESEPI DAN CARA NAK BUAT LAKSAM KUAH LEMAK

RESEPI DAN CARA NAK BUAT LAKSAM KUAH LEMAK

9:47 pm

Assalamualaikum...
Khamis ni, umat islam akan menyambut Hari Raya AidilAdha atau Raya Korban... Bonde rancang nak masak :

LAKSAM KUAH LEMAK



Selalukan Bonde akan beli Laksam, dekat Pasar Malam atau Pasar Tani, sebab macam Bonde sowang sajer yang suka makan dekat rumah.
Kanda dan Fatin akan beli makanan lain, bila Bonde tengok resepi ni bukanlah susah sangat nak sediakan.
Jadi... InsyaAllah nak cuba untuk juadah Hari Raya AidilAdha nanti.


Resepi Laksam Kuah Lemak

seperti dibawah :

~Bahan-bahannya
-Cara2nya (Laksam)
~Cara2nya (Kuah Laksam)





Cara2nya nak buat Laksam


Baiklah resepi ni Bonde dapat dari : SEDIH SOKMO MMDT ada macam-macam resepi menarik dikongsikan. Bolehlah anda terjah nanti.

Selamat Mencuba bagi yang ingin mencuba...

Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

18 TEGURAN MEMBINA

  1. Laksam ni feveret kite tau bonde..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zati mesti terer buat Laksam ni.. malulah Bonde baru nak belajar buat...

      Delete
  2. Saya org nogori dan hubby org melaka. Tp kami anak beranak hantu makan laksam. Nyam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lahhh sy org Selangor... sy suka sangat

      Delete
  3. Replies
    1. Baru nak belajar buat... hrp menjadi.. nanti...

      Delete
  4. kuah lemak putih is peberet.... saya kalo laksam ke laksa ke... memang nak kena dgn kuah putih jugak... barulah menambah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bonde tak kisah kuah putih atau merah... janji ade cili api...

      Delete
  5. Laksam lebih kurang Laksa juga LISA... HE HE HE

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN