BondeZaidalifahDotCom: MENARIK "LAKSA TEMPURUNG" @ KOTA WARISAN

MENARIK "LAKSA TEMPURUNG" @ KOTA WARISAN

8:36 pm

Assalamualaikum
Dan Selamat Malam....

Malam ni Bonde nak kongsikan satu menu tradisi lama diolah secara kreatif oleh owner warung ni yang terletak di Kota Warisan, Sepang iaitu :

 "LAKSA TEMPURUNG" 

Nak tahu macam mana rupa Laksa tu..... Tadaaaaaa gambar seperti dibawah, di Kongsikan oleh seorang rakan Office bernama Afra.



( Penyediaan  Laksa , kreatifkan! )


Deco ni pula ilham dari FB owner : 


Teerrbaik baq hang!!!




Lokasi : Dataran medan selera 
KOTA WARISAN SEPANG SEL
(WASE - JLN WARISAN MEGAH 1/5)

waktu perniagaan : 3pm -1am

📞017 6612668





1 lagi daya  tarikan  di warung  Char-kue-teaw-TELOQ-LELEH
  ni juga sebenarnya  Char kue teaw Teloq Leleh

macam mana rupa chae kue teaw tu...

Tadaaaaa 

 Char kue teaw Teloq Leleh


Senarai harga semua Menu





Bagaimana tempurung kelapa di proses ?




Tempurung kelapa dibersihkan terlebih dahulu..


Tempurung Kelapa yang telah di bersihkan.





Menarik sekali..deco laksa lain dari yang lain,
jadilah nama menu ni "Laksa Tempurung" ni.


Jangan lupa JJCM tau Kalau ke Kota warisan, Sepang berdekatan dengan station ERL Salak Tinggi.


Yummmy..... Selamat mencuba!


Warung khemah kuning



Baca entri yang lain

12 TEGURAN MEMBINA

  1. ish ish... uniknya.. kreatif dan tradisional... idea hebat laksa tempurung tu

    ReplyDelete
  2. adoi laaa....ini bikin panas entry ni Bonde oiiii

    ReplyDelete
  3. Adeh...lapaq tengok. Tolong kongsikan lebih lagi please..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Bonde, Nak tanya, kat Kota Warisan ni style food court ker? Semalam dah teragak-agak dah nak JJCM kat Kota Warisan tapi takut tak ada port yang special or best......... sebab kat Nilai ni dah tak tau nak makan kat mana, balik-balik tempat yang sama........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia dekat dataran berdekatan surau, bwh khemah style lebih kurang MMA Santai conner

      Delete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN