BondeZaidalifahDotCom: RESEPI RINGKAS : BABY KOBIS IKAN MASIN

RESEPI RINGKAS : BABY KOBIS IKAN MASIN

11:59 am




BABY KOBIS IKAN MASIN




Bahan-Bahan :

Baby kobis ( 2 bungkus)
4 ulas Bawang putih
4 ulas Bawang Merah
2 biji Cili Besar Merah
2 biji Cili Besar Hijau
4 hiris Ikan Masin Jeruk
sedikit cukup rasa maggi
minyak untuk menumis

Cara Memasak :

Potong 4 Baby Kobis  rendam dalam air dan tapis, 
Panaskan minyak dalam kuali, ambil bawang putih dan merah ditumbuk dan tumis hingga naik bau, masukan hiriskan ikan masin, setelah hancur masukkan Baby Kobis serta cili besar merah dan hijau gaul bagi rata masukkan cukup rasa maggi dan sedikit air, gaul rata... hingga Baby Kobis telah separuh masak,  sedia.. untuk dihidangkan.

Selamat mencuba

~ Bonde Senyum Riang ~



Baca entri yang lain

17 TEGURAN MEMBINA

  1. Wah!!mudahnya resepi..nk try utk sahur lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat mencuba ... resepi sama nak buat Kailan Ikan Masin

      Delete
  2. simple tapi sedap..suka sangat resepi macam ni =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita nye resipi dia x komen pun..

      Delete
    2. Nanti Try buat yea Dayah dan Nizam... tq singgah dan Komen

      Delete
  3. wahhh sedap.. kita suka sayur² hijau camni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayur ni buat ratah2 jer sedapkan Mas

      Delete
  4. wahhh sedap.. kita suka sayur² hijau camni

    ReplyDelete
  5. sedapppp nanti nk cuba jugakk

    ReplyDelete
  6. Bertambah lagi koleksi sahur dan berbuka ni... huhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok nak boleh masak untuk sahur dan berbuka... selamat mencuba

      Delete
  7. SA pun suka sayur kobis kecik2 ni...apa nama dia ari tuh dah lupa la...

    ReplyDelete
  8. Nampak menyelerakan, teringin nak makan...

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN