BondeZaidalifahDotCom: Lagu : Lirik Lagu Kun Anta - Humood AlKhudher

Lagu : Lirik Lagu Kun Anta - Humood AlKhudher

12:00 pm

humood alkhudher

Lagu : Lirik Lagu Kun Anta - Humood AlKhudher

yang tengah top di corong-corong Radio sekarang ni menjadi nyanyian kanak-kanak mahupun orang dewasa...

Main nyanyi jer tahukah apa maksud lagu tu sebenarnya jom baca dan fahamkan lepas tu kita nyanyi sama-sama :)




Lirik Lagu Kun Anta - Humood AlKhudher


Liujarihim, qoldat tu zohiru ma fihim

Pabadautu shakhson a-khar, kai atafa-khar,
Wa zonan tu ana, anni bizalika huztu ghina,
Fawajad tu anni kha-sir,
Fatilka mazohir,


La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la,
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,


La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,Yasmu yataa’la Oh Wo Oh (6x),
Kun anta tazdada jamala (2x)


Attaqabbalhum, anna-su lastu qalliduhum,
Illa bima yurdhi-ni, kai urdhi-ni,
Sa akunu ana,
Mithli tamaman hazana,
Fakona a’ti takfini, 
za-ka yaqi-ni,


La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la,
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,


La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,
Yasmu yataa’laOh Wo Oh (6x)
Kun anta tazdada jamala


Saakunu ana,man ardho ana, lan asa’ la liri dhohum,
Waakunu ana, ma ahwa ana, ma-li wama liridhohum,
Saakunu ana, man ardho ana, lan asa’ la liri dhohum,
Waakunu ana, ma ahwa ana, lan ardho ana biridhohum

La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la,
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,


La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,
Yasmu yataa’laOh Wo Oh (6x),
Kun anta tazdada jamala (2x) 





Maksud lagu dalam  bahasa Malaysia.


Ketika ingin bersaing dengan mereka,

aku telah meniru apa yang ada pada mereka
Lalu aku mula menjadi seperti orang lain, supaya aku boleh berbangga
dan aku sangka jika aku lakukan seperti itu aku akan dapat kelebihan
Namun aku dapati yang aku perolehi hanyalah kerugian. Itulah yang nyata.

Tidak..Tidak...
Kita tidak memerlukan harta, agar bertambah cantik.
Permata kita ada di sini, di dalam hati yang bersinar-sinar

Tidak..Tidak...

kita bukan di terima orang lain dengan apa yang tidak ada.

Kita diterima adalah kerana perbuatan (akhlak) kita.
Itulah kecantikan kita. Yang sangat tinggi dan mulia

Jadilah diri kamu sendiri
pasti akan bertambah lagi kecantikan yang sedia ada
Sungguh aku menerima mereka, dan aku tidak perlu meniru perwatakan mereka

Melainkan apa yang aku terima itu aku telah redha.
Aku akan menjadi diriku sendiri. Seperti diriku sepenuhnya. Inilah aku.
Sifat qanaah sudah cukup untuk ku. Itulah keyakinanku

Aku akan menjadi diriku sendiri, mengikut kemampuan diriku.
Aku tidak perlukan orang lain untuk menerimaku
Aku akan jadi seperti diriku.
Apa yang aku inginkan. Untuk diriku dan bukan untuk keredhoan mereka


Penyumbang :



~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

15 TEGURAN MEMBINA

  1. amboii bonde..melayan jugak ek.. heheheh..suka jugak lagu ni..dah laa encemmm..kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fatin yang suka Bonde layankan aje he he he

      La la,
      La nahtajul ma-la,
      Kai nazdada jama-la,
      Jauharna huna,
      Fi qalbi talala,

      Delete
  2. semua pakat share video dia ni.. sedap lagu dia..
    P/s suka header baru bonda... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bonde cari lagu ni sebab Fatin suka nyanyi... dan nak nyanyi kalau x faham maksud buat apakan... jd entri ni khas untuk Fatin nak nyanyi2 he he he

      P/S header baru he he he tq sebab suka x pandai buat mcm eny cuba-cuba

      Delete
  3. First time dgr masa perkahwinan pelamin fantasia ritu,best jgk.... Oh ye, pagi td mcm t'dgr2 je anak murid m'nyanyi lgu ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikna best lagu ni kan...
      Anak Bonde suka nyanyi

      Delete
  4. Insyirah pon suka sgt lagu ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai Kanak-kanak suka biar diaorg belajar nyanyi Arab

      Delete
  5. best gak akhir cter ni..hihih suami dok layan cter ni... yanie layan lagu dia je..hihih

    ReplyDelete
  6. SA suka lagu ni...untung pemenang pelamin fantasia tu sbb artis undangan penyanyi ni kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah....
      tengok jugak hari tu kat astro Pelamin Fantasia

      Delete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN