Tarikh Bayaran Gaji Penjawat Awam 2021

Assalamualaikum Dan Selamat Petang... Lagi tujuh hari menjelang tahun 2021, dengan ini Bonde kongsikan Tarikh Bayaran Gaji Penjawat Awam 2021 dengan adanya jadual ini bolehlah anda "take noted" dekat kalender. Ini bertujuan untuk kita ambil maklum  kalau bulan tu gaji tercepat atau terlambat kita kena ada simpanan duit gaji bulan sebelumnya bagi menampung pebelanjaan harian.  

Tarikh Bayaran Gaji Penjawat Awam 2021



Tarikh Bayaran Gaji 2021


Isnin, 21 Jan 2021 

Selasa, 9 Februari 2021

Khamis, 18 Mac 2021

Khamis, 22 April 2021

Khamis, 06 Mei 2021

Isnin, 14 Jun 2021

Rabu, 14 Julai 2021

Khamis, 19 Ogos 2021

Khamis, 23 September 2021

Isnin, 25 Oktober 2021

Khamis, 25 November 2021

Isnin, 20 Disember 2021

Jom Menabung, Bonde nak trylah macam menarik pulak cari menyimpan ikut jumlah RM 1 - RM 50, Macam tak terbebanlah cara ini.

Tips Menabung 2021


RM 1 - 

Setiap hari masuk dalam tabung setahun.  Total genapkan setahun RM 400

RM 5 - 

Simpan setiap minggu 2 keping. Total genapkan setahun RM 500

RM 10 -

Simpan setiap minggu 2 keping.  Total genapkan setahun RM 1,000.00

RM 20 - 

Simpan setiap bulan 2 keping.  Total genapkan setahun RM 500.00

RM 50 

Simpan ikut bulan genap (Feb, April, Jun, Ogos, Oktober, Disember) Total RM 300

RM 100 

Simpan ikut bulan ganjil (Jan, Mac, Mei, Julai, September, November) Total setahun RM600

Total keseluruhan setahun RM 3,300.00 

Doakan Bonde istiqamah dalam percubaan pertama ini dan berjaya mengumpulkan nilai diatas InsyaAllah.

 
 ~ Bonde Senyum Riang ~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

2 PEMBERI ULASAN

  1. Eza nak try jugak la cara simpan duit tu. Mana tau tercapai 3.3k sebagai simpanan. Duit sebenarnya banyak habis untuk perut je. Asyik nak makan je Eza ni.

    BalasPadam
  2. Berminat dengan tips menabung tu bonde. Nak cuba konsisten tahun ni

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.