Bantuan Menyelamatkan Rumah Bakti Nur Syaheera Dari Dijual



Bantuan Menyelamatkan Rumah Bakti Nur Syaheera Dari DijualAssalamualaikum semua, di musim yang serba sukar sekarang ini memang tak dinafikan semua pihak merasa kesusahan dan keperitan. Namun begitu kita kena sentiasa ingat, Mungkin kita merasa hidup kita susah namum begitu lebih ramai lagi yang diuji kesusahan lebih dari kita. Justeru itu, marilah sama-sama kita Bantu Rumah Bakti Nur Syaheera.

Bantuan Menyelamatkan Rumah Bakti Nur Syaheera Dari Dijual


Latar Belakang Rumah Bakti Nur Syaheera

RUMAH BAKTI NUR SYAHEERA adalah sebuah rumah yang menempatkan anak-anak yatim dan miskin. Rumah ini adalah di bawah pengurusan dan naungan ๐™ฟ๐™ด๐š๐šƒ๐š„๐™ฑ๐š„๐™ท๐™ฐ๐™ฝ ๐™บ๐™ด๐™ฑ๐™ฐ๐™น๐™ธ๐™บ๐™ฐ๐™ฝ ๐™ฝ๐š„๐š S๐šˆ๐™ฐ๐™ท๐™ด๐™ด๐š๐™ฐ ๐™บ๐š„๐™ฐ๐™ป๐™ฐ ๐™ป๐š„๐™ผ๐™ฟ๐š„๐š dengan ๐˜•๐˜ฐ. ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ง๐˜ต๐˜ข๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ 1379-09-๐˜ž๐˜’๐˜“.



Pada ketika ini ,bilangan anak-anak yatim dan miskin yang tinggal disini adalah seramai 30 ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ dan bilangan ini akan ditambahkan dari masa ke semasa mengikut keperluan dan kemampuan. Segala pengurusan, pentadbiran dan perbelanjaan anak-anak yatim ini adalah ditanggung sepenuhnya oleh Pihak Jawatankuasa ๐™ฟ๐™ด๐š๐šƒ๐š„๐™ฑ๐š„๐™ท๐™ฐ๐™ฝ ๐™บ๐™ด๐™ฑ๐™ฐ๐™น๐™ธ๐™บ๐™ฐ๐™ฝ ๐™ฝ๐š„๐š ๐š‚๐šˆ๐™ฐ๐™ท๐™ด๐™ด๐š๐™ฐ ๐™บ๐š„๐™ฐ๐™ป๐™ฐ ๐™ป๐š„๐™ผ๐™ฟ๐š„๐š.

Buat masa ini, sumber kewangan hanyalah bergantung semata-mata dari derma yang diterima daripada dermawan-dermawan yang budiman.

Bantuan Menyelamatkan Rumah Bakti Nur Syaheera Dari Dijual 




Baru-baru ini, Tuan Rumah telah menyuarakan hasrat untuk menjual salah sebuah rumah daripada tiga buah rumah yang telah disewa daripada beliau iaitu rumah tengah yang ๐›๐ž๐ซ๐ง๐จ๐ฆ๐›๐จ๐ซ ๐Ÿ๐Ÿ“, manakala rumah ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ณ 23 & 27 kekal dalam sewaan selepas hampir 11 tahun anak-anak mendiami rumah berkenaan.

Bagi Tujuan Pembelian Rumah yang beralamat ๐๐จ ๐Ÿ๐Ÿ“, ๐‰๐š๐ฅ๐š๐ง ๐‰๐š๐ฒ๐š ๐๐š๐ซ๐ฎ ๐Ÿ‘, ๐“๐š๐ฆ๐š๐ง ๐‰๐š๐ฒ๐š ๐๐š๐ซ๐ฎ, ๐Ÿ“๐Ÿ”๐ŸŽ๐ŸŽ๐ŸŽ, ๐‚๐ก๐ž๐ซ๐š๐ฌ, ๐Š๐ฎ๐š๐ฅ๐š ๐‹๐ฎ๐ฆ๐ฉ๐ฎ๐ซ.

Kos Pembelian : ๐‘๐Œ๐Ÿ”๐Ÿ•๐ŸŽ,๐ŸŽ๐ŸŽ๐ŸŽ.๐ŸŽ๐ŸŽ
(Ringgit Malaysia Enam Ratus Tujuh Puluh Ribu Sahaja)

Status Terkini : ๐’๐ž๐ฐ๐š๐š๐ง

Justeru itu, Pihak Jawatankuasa amat mengalu-alukan dan mengharap akan dana sumbangan para dermawan mulia yang prihatin bagi menjayakan hasrat pembelian rumah ini. Semoga Allah SWT memberi taufik dan hidayahNya kepada para dermawan sekalian.


Sumbangan Untuk Rumah Bakti Nur Syaheera 



Sumbangan boleh disalurkan ke :
๐™ˆ๐™–๐™ฎ๐™—๐™–๐™ฃ๐™  ๐™„๐™จ๐™ก๐™–๐™ข๐™ž๐™˜ ¦ 564856111166





Maklumat Untuk Dihubungi:

Sebarang pertanyaan boleh hubungi 
Pengasas / ๐™ฟ๐šŽ๐š—๐š๐šŽ๐š›๐šž๐šœ๐š’ ๐š๐šž๐š–๐šŠ๐š‘ ๐™ฑ๐šŠ๐š”๐š๐š’ ๐™ฝ๐šž๐š› ๐š‚๐šข๐šŠ๐š‘๐šŽ๐šŽ๐š›๐šŠ,
๐™…๐™ค๐™๐™–๐™ง๐™ž ๐˜ฝ๐™ž๐™ฃ ๐™ƒ๐™–๐™Ÿ๐™ž ๐˜ฝ๐™–๐™จ๐™ง๐™ž (012-2922542) dan
Pengasas / ๐™ฟ๐šŽ๐š—๐š๐šŽ๐š›๐šž๐šœ๐š’ ๐™ฑ๐šŽ๐š›๐šœ๐šŠ๐š–๐šŠ, ๐™Ž๐™ช๐™ฏ๐™–๐™ฃ๐™– ๐˜ฝ๐™ž๐™ฃ๐™ฉ๐™ž ๐™…๐™–๐™›๐™–๐™ง (012-2002542) 


Jemput War-warkan



Diharap kengkawan kat sini dapat war-warkan tentang perkara ini. Jika tak dapat bantu dengan wang ringgit, bantu share perkara ini pun amat dihargai. Semoga usaha membantu mereka walaupun dengan share saja serba sedikit akan memberi peluang kepada mereka dan juga peluang amal kebajikan buat kita sendiri. Sebarang sumbangan amat digalakkan.




 
 ~ Bonde Senyum Riang ~

Catat Ulasan

1 Ulasan

  1. Kesian anak2 tu kalau xde rumah nak duduk Mana.. semoga meereka dapat tajaan

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.