20 Resepi Aneka Hidangan Nasi Untuk Berbuka Puasa Dan Bersahur

20 Resepi Aneka Hidangan Nasi Untuk Berbuka Puasa Dan Bersahur Assalamualaikum Dan Selamat Pagi.  Tak ada idea nak memamask apa untuk berbuka atau bersahur nanti? Bonde nak Kongsikan dengan anda semua idea untuk memasak 20 Resepi Aneka Hidangan Nasi Untuk Berbuka Puasa Dan Bersahur, Resepi ada dibawah untuk anda cuba dan nikmati bersama keluarga dirumah.  Semua Resepi ini ada detail Bahan-bahan yang diperlukan dan ada juga cara-cara untuk memasak disenaraikan.  InsyaAllah jika anda ikut Resepi ini, pasti masakan anda menjadi.




20 Resepi Aneka Hidangan Nasi Untuk Berbuka Puasa Dan Bersahur


Untuk melihat detail Resepi anda hanya perlu klik pada tajuk resepi yang telah disenaraikan.  Seterusnya anda akan dibawa kepada link blog tersebut.

1. Resepi Nasi Minyak Guna Beras Biasa



2. Resepi Nasi Tomato Dan Ayam Masak Merah Macam Lauk Kenduri



3. Nasi Arab Mudah Menggunaklan Beras Biasa Jer




4. Resepi Nasi Goreng Mudah



5. Nasi Daging Bersama Air Asam Berkerisik



6. Resepi Mudah Nasi Ayam Hainan



7. Nasi Goreng Ikan Bilis




8. Nasi Goreng Telur



9. Nasi Ayam Kukus





11. Bubur Nasi Berlauk




12. Nasi Goreng Sotong




13. Bubur Nasi Kemboja






14. Nasi Minyak Daging Beriani






15. Nasi Goreng Ikan Masin




16. Nasi Ayam Kukus Halia






17. Nasi Lemak Kuah Sambal



18. Nasi Ayam Marjerin






19. Nasi Lemak Sambal Telur Dadar






20. Nasi Dagang Kelantan





Selamat Mencuba 1 hari boleh pilih 1 resepi dan jangan lupa sharekan entri ini yea.

~ Bonde Senyum Riang ~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

16 PEMBERI ULASAN

  1. laparrr pulak tengok menu2 nasi ni..hehe..nasi tomato tu cam menarik..memang plan nk masak nasi tomato...

    BalasPadam
  2. Dalam banyak-banyak tu, teringin nak mencuba nasi ulam, biasa kalau pi buffet ramadhan, mesti ada makan nasi ulam ni, rindu plak akan rasanya...

    BalasPadam
  3. Walaupun saya dah buat menu 30 hari, tapi tetap buat pencarian google untuk memasak waktu berbuka. bosaaaan!!!

    BalasPadam
  4. Wah banyak juga resipi nasi yang sedap sedap bonde. Boleh cuba nanti

    BalasPadam
  5. Sedap sedap belaka menu berasaskan nasi ni bonda. Tq share. Time puasa dan sahur, ruby suka makan nasi. Hehehe

    Nasi minyak beriani tu πŸ˜‹πŸ˜‹

    BalasPadam
  6. Wahhh... Bagus ni
    Ada pelbagai menu yang menepati citarasa. Save bookmark
    TQ Bonde

    BalasPadam
  7. Sis memang kena ada nasi..kalau x dak memang nangis wooo. Nanti bolehlah perbagaikan menu berasakan nasi ikut resepi ni

    BalasPadam
  8. nasi arab dan nasi tomato tu mmg feveret kita...mmg nampak semua nasi kat sini sedap dan menyelerakan

    BalasPadam
  9. Wuuuuu menariknya resipi2 ni ada yg xpernah cuba masak. Boleh la buat lepasni setiap hari 1 resipi

    BalasPadam
  10. wow banyak betul seleksi menu nasi ya. macam-macam ada tu. ada yang saya x pernah makan lagi

    BalasPadam
  11. wah sedap2 belaka. ni kalau saya nak buat sendiri ni mesti tak jadi haha. banyak jugak menu yg dah lama saya tak makan.

    BalasPadam
  12. Woww...senang kan ada list mcm ni. Tak payah pening fikir menu apa nak dimasak setiap hari 😊

    BalasPadam
  13. amboi bonde !! penuh page ha dengan gambar nasik saje.. hee~ nanti atie try barang satu dua resepi sebab rumah ni susah sket nak makan nasi lain selain nasi putih.. mana tau resepi dari bonde ni menjadi..

    BalasPadam
  14. Terbaik resepi nasik arab ni.

    BalasPadam
  15. Wahhhh banyaknya makanan! tinggal pilih and masak je kan bonda? hehe.
    btw, saya follow bonda ya. Jemput melawat blog saya jika berkelapangan.

    BalasPadam
  16. menarik juga ni, kadang boring dengan menu yang ada ni. will try this

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.