Filem Raatchasi, Ramai Kongsikan Kisah Guru Besar Nih Kenapa?

Assalamualaikum dan Selamat Petang, Hai reader semua, Rata-rata dekat facebook dan telegram rakan-rakan semua kongsikan kisah Sebuah filem Tamil yang bertajuk Raatchasi ini, Bonde sendiri terpanggil untuk menontonnya sendiri. Kisah ini mengisahkan bagaimana seorang Guru Besar bernama Geeta Rani berusaha dengan  penuh tanggungjawabnya demi perubahan di sekolah tempat ia bekerja. Sekolah yang diiktiraf sebagai sekolah yang paling mundur dalam negeri.

Filem Raatchasi, Ramai Kongsikan Kisah Guru Besar Nih Kenapa?


https://www.facebook.com/edy.badri/videos/2845988782097769/

[klik Pic untuk Menonton Filem Raatchasi dari FB share]


Bagaimana seorang Guru Besar mengubah mentaliti murid-murid, guru-guru, ibu-bapa dan masyarakat sekeliling?





Bagaimana seorang Guru Besar menentang tradisi pemikiran kolot yang menjadi penghalang utama kepada perubahan?



Bagaimana seorang Guru Besar menangkis segala 'serang balas' dari pesaing sekolah swasta, samseng, orang-orang politik dan menteri?

Tontonlah sekiranya :


anda seorg guru...

anda seorg ibu atau bapa...

anda pernah menjadi seorg murid...

anda adalah rakyat.


Bila anda dah habis menonton Filem Raatchasi ini tolong beri komen anda dibawah :
Apa perasaan anda rasai sekarang:
a) Sedih
b) Terkilan
c) Bangga
d) Gembira
e) Tidak terungkap dengan kata-kata
Apa pun perasaan anda, pasti semua perasaan diatas  anda rasai.
Selamat Menonton
~ Bonde Senyum Riang ~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

2 PEMBERI ULASAN

  1. memang sedih cerite ni.Banyak pengajaran yg boleh kita ambil.
    jemput singgah bonde di https://www.nunaabdullah.com/

    BalasPadam
  2. Ramai jugak blogger share cerita ni. Nmpk bonde pun dah tgok terus download. malam ni nak marathon cerita ni hehe

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.