Bonde Zaidalifah: REVIEW FILEM MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT 2018

REVIEW FILEM MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT 2018

5:59 pm

REVIEW FILEM  MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT 2018 Assalamualaikum dan Selamat tengahari, Hai reader semua.. Anda sudah menonton Filem Mission Impossible ke belum?? Kalau belum bacalah dulu Riview dari Bonde ni, mana tahu nanti terseronok pula dan bolehlah berseronok menonton Filem ni. REVIEW FILEM  MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT 2018

REVIEW FILEM  MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT 2018


REVIEW FILEM MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT 2018, MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT, REBECCA FERGUSON, TOM CRUISE, HENRY CAVILL,

Release Date : 26 Jul 2018



Language : English

Subtitle : Chinese / Malay

Genre : Action / Adventure / ThrillerRunning 

Time : 147 minutes

Director : Christopher McQuarrie

Cast : Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Tom Cruise

Distributor : UNITED INTERNATIONAL PICTURES

Synopsis :

Ethan Hunt and his IMF team, along with some familiar allies, race against time after a mission gone wrong.

Sumber  : GSC

REVIEW FILEM MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT 2018, MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT, REBECCA FERGUSON, TOM CRUISE, HENRY CAVILL,

Tom Cruise

Tentulah Tom Cruise yang berlakon dalam filem ini, siapa lagi yang boleh diharap untuk selesaikan Mission Impossible Yang ke enam kali ini?

REVIEW FILEM MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT 2018, MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT, REBECCA FERGUSON, TOM CRUISE, HENRY CAVILL,

Tom Cruise sebagai Ethan Hunt, ejen IMF yang sedang berjalan dengan pasukannya

Henry Cavill sebagai August Walker, seorang pembunuh CIA yang bekerja untuk Bahagian Aktiviti Khas yang ditugaskan memantau Ethan dan pasukannya

Ving Rhames sebagai Luther Stickell, ejen IMF dan ahli pasukan Hunt

Simon Pegg sebagai Benjamin "Benji" Dunn, ejen bidang teknikal IMF dan ahli pasukan Hunt

Rebecca Ferguson sebagai Ilsa Faust, bekas agen MI6 yang menyertai pasukan Hunt semasa Rogue Nation

Sean Harris sebagai Solomon Lane, dalang anarkis yang menjadi pemimpin Sindiket semasa Rogue Nation

Angela Bassett sebagai Erica Sloane, Pengarah baru Perisikan Pusat Agensi menggantikan Hunley, dan pemain Walker

Filem "Mission Impossible" kali ini adalah agak berat dan payah untuk diselesaikan ia adalah salah satu francais aksi yang harus dilalui dan terpaksa ditempuhi bagi menyelesaikan misi, ia terpaksa ditempuhi dan berani mati.

MISI : MUSTAHIL FALLOUT

Misi keenam ke francais menjejaki kembalinya ejen IMF yang diperjuangkan dan diperakui oleh Ethan Hunt (Tom Cruise, "Jack Reacher: Never Go Back") dan sekutu-sekutunya yang dipercayai, kerana mereka cuba mengalihkan rancangan kembali penjahat, Solomon Lane (Sean Harris, "Misi: Mustahil - Rogue Nation") dan kumpulan pengikut yang baru bersama mereka.. Rancangan kumpulan untuk membangkitkan keamanan, diabolik memerlukan pelaksanaan peristiwa nuklear bencana dan dalam prosesnya, penyusupan dan pemusnahan IMF itu sendiri.

REVIEW FILEM MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT 2018, MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT, REBECCA FERGUSON, TOM CRUISE, HENRY CAVILL,

Aksi terjun dari helikopter

REVIEW FILEM MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT 2018, MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT, REBECCA FERGUSON, TOM CRUISE, HENRY CAVILL,

SEAN HARRIS SEBAGAI SOLOMON LANE 

Separuh pertama Misi: 
Mustahil - Fallout melihat Ethan Hunt, diiringi oleh sekutunya yang dipercayai, Benji Dunn (Simon Pegg, "Star Trek: Beyond"), dan Luther Stickell (Ving Rhames, "Father Figures"), dengan mencari para sahabat dan mengganggu pemerolehan teras plutonium yang akan digunakan untuk peledak nuklear. 

Sepanjang perjalanan, 
Kru tidak hanya tergendala oleh musuh-musuh tetapi juga sekutunya, seperti kumpulan MI6 yang diketuai oleh Ilsa Foust (Rebecca Ferguson, "The Greatest Showman") dan CIA yang diketuai oleh Erica Sloane mempunyai misi mereka sendiri untuk mengejar .

GAMBAR-GAMBAR DALAM FILEM MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT 2018 

Misi mematikan Bom Nuclear bermula disini.

REVIEW FILEM MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT 2018, MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT, REBECCA FERGUSON, TOM CRUISE, HENRY CAVILL,

REVIEW FILEM MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT 2018, MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT, REBECCA FERGUSON, TOM CRUISE, HENRY CAVILL,

REVIEW FILEM MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT 2018, MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT, REBECCA FERGUSON, TOM CRUISE, HENRY CAVILL,

HENRY CAVILL SEBAGAI AUGUST WALKER 


REVIEW FILEM MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT 2018, MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT, REBECCA FERGUSON, TOM CRUISE, HENRY CAVILL,

TOM CRUISE SEBAGAI ETHAN HUNT

REVIEW FILEM MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT 2018, MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT, REBECCA FERGUSON, TOM CRUISE, HENRY CAVILL,

 REBECCA FERGUSON SEBAGAI ILSA FAUST 

REVIEW DARI BONDE  FILEM MISSION IMPOSSIBLE FALLOUT 2018 

Secara jujurnya dan Sungguhnya, 
Bonde suka cerita aksi dan ada mission macam ni, walaupun memang kejab ada rasa nebes dan jantung bergerak laju.. dengan aksi terjun bangunan ke bangunan dan aksi dalam helikopter tu memang rasa kecut perut.. part kelakar pon ada juga.. masa tersalah pusing tab untuk tunjuk Maps tu (ha ha ha ini memang lawak giler) Filem ni tak Boring dan tak mengantuk pon masa tengok.  Sound efek memang terbaik! cerita macam ni memang kena tengok dekat panggung he he he

Pasti akan ada Misi yang ke 7 selepas ini! pecaya tak???

Bonde kasi 5/5 bintang

p/s ini adalah taksiran/penilaian yang Bonde buat, jika ada yang tak setuju Bonde mohon maaf yea. stay tune... lepas ni nak tengok filem Hantu Kak Limah, tunggu Review Hantu Kak Limah nak pi tengok kejap lagi yeayyyyy!


~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

5 TEGURAN MEMBINA

  1. Sha suka semua movie Mission Impossible. Kalau ada MI7, time tu entah dah berapa umur Tom, hehe

    ReplyDelete
  2. Wah Bonda dah tengok ya, Kak Sue plan nak tengok juga nie..

    ReplyDelete
  3. Menarik ni.. mmg nak tonton juga ni nanti. Thanks sharing review Bonde.

    ReplyDelete
  4. tk kesempatan lg nk pi tgk..hrp2 sempat lg

    ReplyDelete
  5. fuh MI tak pernah mengecewakan ! :)

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN