Bonde Zaidalifah: SYAMPU KELUARAN SUZYHONEY BERJAYA MERAWAT MASALAH RAMBUT GUGUR, GATAL DAN BERKELEMUMUR

SYAMPU KELUARAN SUZYHONEY BERJAYA MERAWAT MASALAH RAMBUT GUGUR, GATAL DAN BERKELEMUMUR

7:16 pm

 Assalamualaikum Dan Selamat Petang.

Hai reader semua,

Anda ada masalah rambut macam yang Bonde alami tak?  Masalah rambut gugur dan semakin menipis, lepas tu kelemumur dan disebabkan Bonde bertudung bila berpeluh lembab dan kering bersatu dan mulalah gatal kulit kepala, Kadang rasa tak tahan jer nak menggaru depan-depan orang (ishhh malulah}. 

Tapi sampai bilakan nak tahan dengan rambut gugur, kelemumur dan gatal kulit kepala mestilah usaha nak rawat, kesian rambut tu lama-lama boleh jadi botak. Jadi Bonde cuba cari jalan penyelesaiannya dengan guna syampu yang Boleh membantu dari masalah diatas.

SYAMPU KELUARAN SUZYHONEY BERJAYA MERAWAT MASALAH RAMBUT GUGUR DAN KELEMUMUR, MASALAH RAMBUT GUGUR, KELEMUMUR, KULIT KEPALA GATAL, RAMBUT CANTIK, SABUN KUNYIT, SABUN SCRUB KOPI, JERAGAT, JERAWAT,

Bonde diperkenalkan dengan produk dari SuzyHoney iaitu Set Syampu...   
                                                                    SYAMPU KELUARAN SUZYHONEY BERJAYA MERAWAT MASALAH RAMBUT GUGUR DAN KELEMUMUR, MASALAH RAMBUT GUGUR, KELEMUMUR, KULIT KEPALA GATAL, RAMBUT CANTIK, SABUN KUNYIT, SABUN SCRUB KOPI, JERAGAT, JERAWAT,

Syampu Rambut Bunga Kampung  250ml (NOT170804103K) 
Perapi Rambut Bunga Kampung 250ml (NOT170804104K) 


Syampu ini mengandungi :

πŸ‘Œ Minyak Kelapa Dara 

πŸ‘Œ Rosehip Oil

πŸ‘Œ Peppermint Oil

πŸ‘Œ Kaffirlime

πŸ‘Œ Rosemary Essential Oil. 


Kebaikan dan kelebihan Syampu ini adalah :



πŸ’› Memberi rawatan untuk rambut yang gugur

πŸ’› Menggalakkan pertumbuhan rambut baru. 


πŸ’› Menjadi rambut kelihatan lebih 'volume' dan bersinar . 

πŸ’› Sesuai untuk rawatan rambut yang nipis

πŸ’› Juga bagi yang berkelemumur / Gatal kulit kepala . 

πŸ’› Sesuai untuk wanita yang bertudung mengelakkan ianya berbau hapak . 

πŸ’› Memberi keharuman bauan aroma bunga sangat menyegarkan rambut dan kulit kepala. 

πŸ’› Di jamin halal dan selamat 
  
πŸ’›Tiada bahan kimia

Harga :RM 77
SYAMPU KELUARAN SUZYHONEY BERJAYA MERAWAT MASALAH RAMBUT GUGUR DAN KELEMUMUR, MASALAH RAMBUT GUGUR, KELEMUMUR, KULIT KEPALA GATAL, RAMBUT CANTIK, SABUN KUNYIT, SABUN SCRUB KOPI, JERAGAT, JERAWAT,

Syampu Rambut Bunga Kampung  250ml (NOT170804103K) 

SYAMPU KELUARAN SUZYHONEY BERJAYA MERAWAT MASALAH RAMBUT GUGUR DAN KELEMUMUR, MASALAH RAMBUT GUGUR, KELEMUMUR, KULIT KEPALA GATAL, RAMBUT CANTIK, SABUN KUNYIT, SABUN SCRUB KOPI, JERAGAT, JERAWAT,

Perapi Rambut Bunga Kampung 250ml (NOT170804104K) 

Syampu Rambut Bunga Kampung  Ternyata sangat bagus sekali,  Bonde suka syampu ni sebab walau guna 1 pam ia mengeluarkan buih yang banyak mudah hendak diratakan diseluruh kepala, syampu ini menjimatkan.

Perapi Rambut Bunga Kampung mempunyai bau wangi yang sangat menyegarkan dan rasa mint tu buat Bonde rasa selesa sekali.  Bila pakai syampu perapi, rambut jadi ringan dan tetiba jadi lurus walau belum disikat kandungan minyak kelapa dara buat rambut nampak berkilat seperti berminyak (jimat masa tak payah sapu/guna minyak dah).

Bonde suka syampu ni tau... memang cadangkan untuk anda cuba juga.

Selain Set Syampu diatas Bonde juga ada mencuba Sabun keluaran SuzyHoney tau, 2 jenis sabun yag hebat itu dikenali sebagai :
SYAMPU KELUARAN SUZYHONEY BERJAYA MERAWAT MASALAH RAMBUT GUGUR DAN KELEMUMUR, MASALAH RAMBUT GUGUR, KELEMUMUR, KULIT KEPALA GATAL, RAMBUT CANTIK, SABUN KUNYIT, SABUN SCRUB KOPI, JERAGAT, JERAWAT,

[SABUN KUNYIT HOMEMADE SUZYHONEY] 



Di rumuskan khas untuk :

πŸ’› Mencerahkan kulit wajah dan badan 

πŸ’› Menegang kulit 

πŸ’› Antiseptik membunuh kuman 

πŸ’› Melembutkan dan melicinkan kulit serta melembapkan. 


Kandungannya :


πŸ‘ŒSabun kunyit ini memang diperbuat daripada  blending khas mengunakan Vegetable Glycerine Organic (Lemak Tumbuhan). 



πŸ‘ŒDi campurkan dengan bahan utama iaitu serbuk kunyit sebagai agen utama untuk mencerahkan kulit juga bertindak sebagai antiseptik dan sudah pastinya memang sangat melembut dan lembapkan kulit. 



πŸ‘ŒKandungan Vitamin E dan Jojoba Oil pula bertindak untuk lembutkan kulit juga memberi vitamin dan menjaga kelembapan kulit. 

Boleh di gunakan untuk kulit muka atau badan. Terutama yang bermasalah jeragat . Secara perlahan ianya boleh menghilangkan masalah rona kulit wajah yang tidak sekata. 

Lebih bagus jika digunakan bersama selepas Masker Melor. 


Ke semua sabun SuzyHoney homemade diperbuat  menggunakan Lemak Sayuran Organik. Jadi tidak perlu risau ianya....chemical free.

Tidak mengeringkan kulit .


Harga :RM 18


SYAMPU KELUARAN SUZYHONEY BERJAYA MERAWAT MASALAH RAMBUT GUGUR DAN KELEMUMUR, MASALAH RAMBUT GUGUR, KELEMUMUR, KULIT KEPALA GATAL, RAMBUT CANTIK, SABUN KUNYIT, SABUN SCRUB KOPI, JERAGAT, JERAWAT,

Sabun Kunyit memang sesuai sekali dengan kulit muka Bonde yang dah mula timbul jeragat jahat, bila usia sudah masuk 4 serries ni, ada sahaja yang tak kena.  Sebelum muka jadi teruk baiklah dirawat.

[ SABUN KOPI SCRUB HOMEMADE SUZYHONEY ]  


Di rumuskan khas untuk :


πŸ’› Menghaluskan kulit 



πŸ’› Menghilangkan bau badan 

πŸ’› Menghilangkan selulit

πŸ’› Menyegarkan tubuh dan menghilangkan penat dengan aroma bauan kopi 

πŸ’› Melarutkan lemak dan membentuk tubuh 

πŸ’› Menuetralkan kulit yang kering dan jadikan kulit glowing 

πŸ’› Menghilangkan bekas jerawat, flek dan noda hitam pada kulit 

πŸ’›Mengangkat sel kulit mati & memperbaiki jaringan kulit yang rosak 

Kandungannya: 

πŸ‘ŒVegetable Glycerin Organic

πŸ‘ŒKopi Tenom

πŸ‘ŒChia seeds
  
πŸ‘ŒBlue poppy seeds

πŸ‘ŒGrapefruit essential oil

πŸ‘ŒAvacado oil

πŸ‘ŒVitamin E. 


Harga :RM 18


SYAMPU KELUARAN SUZYHONEY BERJAYA MERAWAT MASALAH RAMBUT GUGUR DAN KELEMUMUR, MASALAH RAMBUT GUGUR, KELEMUMUR, KULIT KEPALA GATAL, RAMBUT CANTIK, SABUN KUNYIT, SABUN SCRUB KOPI, JERAGAT, JERAWAT,

Sabun Kopi Scrub Bonde gunakan untuk buang selulit jahat yang diternak sendiri dalam diam (argghhh menjerit ) pada lengan, bahagian perut dan dekat peha.  Bau dia memang sangat sedap tau... Masa guna tu sampai tak perasan, rupanya sedang belai angota badan ala-ala urut macam dekat spa rasa tenang sekali.  

Untuk info lanjut dan lihat produk SuzyHoney yang lain sila ke :




~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

25 TEGURAN MEMBINA

  1. Suzyhoney ni byk produk dia kan.. Zaza ada try sabun aura dia.. Hari2 rasa nak menyental badan dgn sabun dia hehe

    ReplyDelete
  2. Zumal berkenan syampu tu, nanti nak order la...

    ReplyDelete
  3. Serius??? Kita punya rambut ni makin teruk dan tak tahu nak cakap macamana...jenuh dah cari shampoo yang sesuai,,sobsob..

    ReplyDelete
  4. First time dgr jenama ni. Tapi banyak kebaikan dia. Miga produk temptan ini terus berjaya

    ReplyDelete
  5. Bau dia sedap kan bonde..syampoo dia SA suka sgt...

    ReplyDelete
  6. Alahai bonde buat ana rasa nak beli pula syampoo ni. Lg2 bila baca rambut lurus sendiri lepas pakai perapi. Ana pun ada masalah rambut gugur. Boleh try lah ni. Bahan2 dia pun bagus2 semuanya.

    ReplyDelete
  7. Ada minyak kelapa dara....boleh cuba ni...

    ReplyDelete
  8. Saya pun masih tercari2 syampoo yang sesuai. sebab kulit kepala sangat sensitif. Sekarang still pakai produk Sugardoll. Bolehlah cuba produk ni pula nanti. Harap sesuai dengan saya.

    ReplyDelete
  9. nak kena cuba ni, kot kot sesuai dengan saya. rambut ni dh makin xde sebab gugur

    ReplyDelete
  10. First Impression botol dia cantiikkk... tapi kannn, susah nak cari shampoo yang sesuai dengan kulit kepala. hope yang ni mampu hilangkan kelulumur dan masalah rambut gugur sy

    ReplyDelete
  11. kena support produk tempatan. boleh miza try lepas ne sebab miza pun ada masalah rambut

    ReplyDelete
  12. Lelaki juga boleh gunakan lah produk ni untuk rambut. Sebab rambut lelaki agak lebih kasar.

    ReplyDelete
  13. K ana teringin nak cuba syampu herba Suzy Honey ni Bonde :)

    ReplyDelete
  14. packaging dia memang lawa simple and sweet.. memang comel plus tengok kegunaan dia memang bagus2 juga..

    ReplyDelete
  15. macam best ja ya Bonde produk ni. teringin nak cuba sabun kunyit tu.

    ReplyDelete
  16. Menarik gak syampu ni cuma kita kadang kala bila dah serasi dgn satu jenama tu malas nk tukar...tapi good info

    ReplyDelete
  17. Tentu sesuai buat wanita beetudung mcm Kita kan

    ReplyDelete
  18. Shampu ni packaging dia cantik dan menarik. Tengok kandungannya pun berasaskan bahan2 organik dan selamat. Mmg pilihan yg bagus ni. Thanks sharing Bonde :)

    ReplyDelete
  19. Nanti sy nak try la lroduk ni bonde.rambut gugur hah..stress tgk

    ReplyDelete
  20. I think i will check out their syampoo because I have rambut gugur and gatal also.

    ReplyDelete
  21. informasi produk yang sangat bermanfaat :D

    ReplyDelete
  22. Harga agak berpatutan. Nanti I check out...

    ReplyDelete
  23. Harga murah tapi kebaikan banyak. mmg terbaik πŸ‘

    ReplyDelete
  24. The price point is quite affordable- will certainly check it out.

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN