TAKE NOTE SEMUA!

Assalamualaikum Dan Selamat Petang...

Hai reader semua...

Salam Jumaat yang barakah, rehat lama tak tahu nak type apa kat blog ni... ting! datang idea nak kongsikan perkara-perkara dibawah...

Sama-samalah kita take note, untuk diri sendiri dan family juga!



LAPAN JENIS MAKANAN YANG PALING BAIK MENCEGAH PENYAKIT 


1) Delima

‎2) Yogurt

‎3) Bawang putih


4) Bawang besar


5) Teh hijau


6) Oat


‎7) Labu


8) Brokoli

TIGA PERKARA MEMBAWA PENYAKIT 

‎1) Banyak bercakap

‎2) Banyak tidur


‎3) Banyak makan

EMPAT PERKARA MEROSAKAN BADAN 

‎1) Dukacita

2) Sedih

‎3) Kebulur


‎4) Tak tidur malam

EMPAT PERKARA MENAMBAH SERI WAJAH

‎1) Taqwa 

‎2) Jujur


‎3) Pemurah


‎4) Jaga kehormatan

EMPAT PERKARA YANG MENARIK REZEKI

‎1) Qiamulail

‎2) Banyak Istighfar Waktu 2/3 malam


‎3) Biasa Bersedeqah


‎4) Berzikir waktu awal pagi dan petang


Jom share!



~Bonde Senyum Riang~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

1 PEMBERI ULASAN

  1. wow terima kasih...perkongsian sgt membina...ingatan yg bagus...jom tgk blog hana pula

    http://healthandlovekids.blogspot.my/

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.