Tempat Menarik Di Banting -Tadom Hill Resort

Assalamualaikum....



Dah lama rasanye tak bermandi manda kat air terjun, sebab takut virus kencing tikus yang merebak ... ada juga tempat-tempat mandi manda telah ditutup untuk sementara waktu...

Bonde tertarik nak kongsi 1 tempat menarik dekat sahaja dengan tempat Bonde dari Bandar Baru Salak Tinggi,Sepang ke Labuhan Dagang, Banting iaitu :


Tadom Hill Resort, Banting, Selangor.


Nak ke Tadom Hill Resort lebih kurang 10 minit sahaja.

Tempat ini begitu menarik perhatian Bonde dan rasa nak kesana dalam masa yang terdekat ni... (ishhh x menyabar lakk)




Tempat untuk Berkhemah

Boleh berkhemah secara individu dan berkumpulan.








Pemandangan Menarik tepi tasik


Boleh berehat diatas Pokok sambil melihat pemandangan.



Senarai harga Tadom Hill Resort


Aktiviti Air: Berakit











Sunset




Cantikkan pemandangan...


Yang berminat nak ke Tadom Hill Resort boleh hubungi :

Tadom Hill Resort

KAMPUNG ORANG ASLI, BUKIT TADOM,
42700 BANTING, SELANGOR.
(GPS: 2.8104925,101.6264641)


+6 03 7986 0076 / 019 690 5555


Facebook: Tadom Hill Resort

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

27 PEMBERI ULASAN

  1. sesekali lari dari kesibukkan hutan batu kan...menarik ni bonde...

    BalasPadam
  2. wah, menariknya. just read about this place kat FB. Nice.
    SAlam kenal sis.:)

    BalasPadam
  3. wahhh...menarik laaa... mcm nk request ngn en suami je nnt... elly suka tmpt2 gini... tenang...cantik pulak view nya.. ank2 n suami mmg sukakan adventure... tqtq for this info..

    anyway...pics sume smart laa... ;)

    ceria2 ke blog elly.. ;)
    GET CLEAN HOMECARE SHAKLEE

    BalasPadam
    Balasan
    1. so sweet ajak suami pergi sekali... ala2 honeymoon gitu

      Padam
  4. Menarik. Tempat pun nampak cantik dan banyak aktiviti yang sangat menarik boleh buat :)

    Tak sangka pulak dalam negara ada tempat cantik cam ni. Subhanallah :D

    BalasPadam
  5. lari dari belantara konkrit... menuju kepada pembangunan alam sekitar..

    BalasPadam
  6. cantiknyaaa tempat ni.. kalo CT pegi celop2 kaki je.. nak mandi takot ahaha..

    BalasPadam
  7. Balasan
    1. Subhanallah cantik... teruja rasa nak kesana :)

      Padam
  8. sangat cantik.. tak sangka kat Banting ada resort yang cantik..kena kasi jelajah ni..

    BalasPadam
  9. menarik tempat ni kan bonde..KG yang jauh d sabah pun teringin nak ke sana

    BalasPadam
  10. Cantiknya. Teringin nak pergi dan nak rasa pengalaman berakit ^-^

    BalasPadam
  11. saya dah pergi... memang menarik tempat ni... recommended sesangat
    http://blog3kaki.blogspot.my/2015/09/tadom-hill-resort-banting-weekend.html

    BalasPadam
  12. Is it any room available at this resort since i just saw a camp and open dome at the pic? Tq

    BalasPadam
  13. Mmg cantik dan menarik...rugi klu x pegi, dtg lh ramai2, by group lgi murah...

    BalasPadam
  14. Mcm best je Bonde...
    Huhuuu kita duduk Sepang ni dah dekat setahun tapi tak lepas lagi nak pegi situ T_T

    BalasPadam
  15. Wow cantiknya. Taktau plak ada tempat gini area banting. Thanks 4 sharing

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.