RESEPI SAHUR MUDAH: TUMIS UDANG GERAGAU PEDAS



Hai Semua....
Salam 7 Ramadhan... dah masuk hari ke 7 kita berpuasa... Kat sini Bonde nak share sahur 6 Ramadhan semalam... Maaf tak sempat nak update resepi dekat Blog...

Maklumlah sebok sikit :)

Seperti biasa, bila dah masuk seminggu berpuasa kami kat rumah sekeluarga dah mula tak lalu nak makan sahur... jadi buatlah 1 menu yang senang dan agak membuka selera nak makan....

ok Menu ni senang sekali...

RESEPI SAHUR MUDAH: TUMIS UDANG GERAGAU PEDAS


Bahan-bahan:

Cili Api
Bawang
Udang Geragau
Garam

Cara-cara memasak :

cili api di potong 2 (ikut suka saiz potongan)
Bawang besar potong bulat
Udang Geragau dibasuh dan tapis

Tumiskan bawang hingga naik aroma dan masukkan cili api seterusnya masukan Udang Geragau masukan garam secukupnya kacau2 dan angkat sedia umtuk dihidangkan :)

Dulu arwah mak suka letak lobak asin..
sedap juga kalau campur lobak asin. 






Dah siap 

RESEPI SAHUR MUDAH: TUMIS UDANG GERAGAU PEDAS



Gambar ni dah post kat IG tau

Resepi mudah ni, makan bersama telur mata dan letak kicap sikit ... sedap tau.. rasalah memang berselera makan.

Selamat Mencuba
Resepi Bonde Senyum Riang :)

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

4 PEMBERI ULASAN

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.