CERITA SERAM SABTU


Seminggu yang lalu.... Baru nak share...

Guruh dentam-dentum. 
Sesekali bunyi angin selit-selit nyaring ikut sliding door balkoni. bunyi macam bersiul.

Tengah malam kalau hujan lebat mesti syok tidur kan.

Sambil scroll WhatsApp & layan Facebook, tiba-tiba terdengar suara kanda kat  kat luar sambil ketuk grill.

"Yangg, buka pintu Yangg...abg takde kunci ni. Sejuk gila kat luar ni."

Tanpa rasa curiga, 

aku keluar bilik dan ingin turun ke bawah, nak buka pintu, tiba-tiba pintu bilik Fatin terbuka dan dia jenguk sikit sambil teriak dari dalam...

"Jangan buka pintu! Sebab atin pun dengar suara tu!" kan Ayah ke Perak...


Ah! Sudah!!!!! Kalau kau orang dalam situasi ni, yang mana satu kau akan percaya???

Lepas tu baru teringat,

Abang pergi Perak, Fatin ada Kem dekat sekolah rupanya.




pic dari google novel gedebook :
sila dapatkan di kedai-kedai berhampiran...anda

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

12 PEMBERI ULASAN

  1. hbis tu bonde.. ape jadi? dpt tido x? aiyoyo

    BalasPadam
  2. Erk...kejadian benarkah ini..aduyaiiiiii....seram plak...

    BalasPadam
  3. mcm best je ni..kne cari jugak ni

    BalasPadam
  4. bonde ! terkejut kite taw .

    BalasPadam
  5. hahahaha nasib baik buka link.. malam masih awal...

    BalasPadam
  6. Bondeeeeeee, hahahaha. Nasib Sha baca hari senin pagi :D

    BalasPadam
  7. Seram jugak kalau betul-betul terjadi kat diri sendiri!

    Jemput singgah ke blog saya:
    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com

    BalasPadam
  8. mujur baca di siang hari..

    BalasPadam
  9. Bonde cadang nak buat novel seram.... seram tak ? ini semua rekaan...
    maaf buat anda semua terkejut....

    :) riang....

    BalasPadam
  10. seram tapi comel la..hantu siap selfie sambil peace yooo

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.