CIK BUNGA DAN ENCIK SOMBONG - AiriszJom baca....

nak beli novel ni masa kat pwtc hari tu, tp kata abg yg ramah tu buku ni dah habis, masih dalam cetakan, minggu ni baru ade, jd x dapat nak beli...sabar la hati!!!

Baca - Sinopsis
Novel yang menduduki carta no 1 Bestseller di POPULAR - Rujukan Akhbar Berita harian 16 Mac 2012. Stok reprint sudah mula ada di MPH, POPULAR seluruh malaysia

Aku? Aku INTAN ASNIDAR. Mana cantik pun. Kulit pun ala-ala hangit. Kerja di kedai bunga dengan gaji cukup-cukup makan. Tak ada apa-apa yang istimewa tentang aku melainkan aku ada sebuah keluarga yang sangat bahagia.

Dia? Dia memang segak. Nama dia pun sedap, HARRIS ISQANDAR. Kalau sekali pandang mesti tak nak lepas. Kulit dia putih amat sampai mak ingat aku dah bawa balik orang Belanda masa aku bawa dia datang kampung aku buat kali pertamanya. Tapi tak kisahlah semua tu, tak penting sangat. Kemudian-kemudian nanti, rupa paras tu bakal duduk tempat keempat atau kelima.

Asal-asalnya, dia suruh aku jadi tunang terkejut dia sebabnya gadis yang sepatutnya jadi tunang dia pada hari tu sudah lari. Okeylah sebab satu hari saja, kira aku tolong orang dalam darurat. Tapi paling terkejut bila dia cakap,

“Okey Intan, mulai sekarang, awak adalah tunang dan bakal isteri saya. Sekiranya ada sesiapa kacau awak, tolong jangan berahsia dengan saya sebab kita bakal menjadi suami isteri. Suami isteri tidak boleh ada sebarang rahsia.”

Terkejut amat aku. Tapi sebelum tu mak dia, Datin Nora ada beri amaran kepadaku, “Jangan mimpi nak jadi menantu saya!”

Ah! Aku pun tak nak jadi menantu dia. Tak berminat langsung. Tapi sungguhlah kata orang, kalau sudah jodoh, tentu saja tak ke mana. Tinggal lagi, lama manakah rumah tangga tersebut bakal bertahan atau benarkah INTAN ASNIDAR itu hak milik kekal HARRIS ISQANDAR?

Judul : Cik Bunga Dan Encik Sombong
Penulis : Airisz
Penerbit : KaryaSeni
Semenanjung : RM22
Sabah/Sarawak : RM25


~ BONDE SENTIASA SENYUM RIANG :p ~

Catat Ulasan

0 Ulasan