BondeZaidalifahDotCom: EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017 [PART 1 - MATIC KUALA LUMPUR]

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017 [PART 1 - MATIC KUALA LUMPUR]

4:06 pm

Assalamualaikum dan Selamat Petang

Hai reader semua,

Pengalaman pertama Bonde mengikuti konvoi motorsikal berkuasa tinggi pada minggu lepas sangat-sangat menyeronokkan, memang ini acara yang ditunggu-tunggukan selama ini hendak mengikuti dan merasai sendiri konvoi motorsikal berkuasa tinggi.

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,


Trip Eat.Travel.Ride kali ini dirancangkan mengikut jadual yang telah ditetapkan iaitu pada 08 hingga 10 Disember 2017 bermula dari Matic Kuala Lumpur - Melaka - Johor dan kembali ke Kuala Lumpur.  Mengambil masa selama 3 hari 2 malam.  

Seperti yang dijadualkan kami dikehendaki berkumpul di Matic Kuala Lumpur jam 7.00 pagi.

[SARAPAN PAGI]

Sarapan pagi di bangunan WOWKL! Bonde pon firstime makan dekat sini, suasana nampak bersih dan tersusun kemas sekali,  Bangunan WOWKL! terletak bersebelahan Saloma Bistro.

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

Sebelum memulakan perjalanan Bonde dan rider mengalas perut dengan sarapan yang superb sedap seperti dibawah:

- Nasi goreng

- Bihun goreng

- Sandwich

- Kuih muih

- Tea Panas/Kopi Panas

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

[MOTORSIKAL BERKUASA TINGGI]

Sementara rider menjamu selera Bonde nak melawat dekat luar bangunan WOW KL! ni.. sebab nak tengok lebih kurang 70 motor berkuasa tinggi telah bersusun mengambil tempat untuk mengikuti Konvoi sebentar lagi.

Rasa gembira dan teruja sekali dapat melihat secara dekat motor berkuasa tinggi kebanyakannya dari jenama Harley Davidson.


EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

[UCAPAN DAN MAJLIS PELANCARAN]

YBrs. Puan Nor Yahati binti Awang, Timbalan Ketua Setiausaha (Pelancongan)

Setelah siap sarapan pagi,  Perjalanan ke destinasi pertama akan bermula.. Tapi sebelum itu, Majlis dimulakan dengan ucapan pelancaran Oleh YBrs. Puan Nor Yahati binti Awang, Timbalan Ketua Setiausaha (Pelancongan)  memberi sepatah dua kata semangat kepada semua riders.

Dalam ucapan beliau,

"Hash-tag SayangMalaysia adalah merupakan satu inisiatif daripada Kementerian Pelancongan di bawah strategi Lautan Biru Kebangsaan (NBOS) yang bertujuan untuk menerapkan semangat patriotisme dikalangan rakyat Malaysia melalui medium media sosial.  Disamping itu, #SayangMalaysia turut berperanan selaku jenama media sosial dalam mempromosikan Malaysia sebagai salah satu destinasi pelancongan utama dunia seperti Malaysia, Dekat Je, VisitKL.  Dalam konteks ini, #SayangMalaysia adalah merupakan serampang dua mata daripada kementerian ini dalam memperkasakan industri pelancongan negara"

Program Baru ETR kali ini diperkembangkan lagi dengan penglibatan ahli-ahli kelab motosikal berkuasa tinggi seperti Kingz Motorcycle Group Malaysia.  Melalui kolaborasi bersama kumpulan Kingz ini,  dapatlah menimba pengalaman mengembara melalui kaca mata seorang rider dan yang paling penting adalah dapat dikongsikan pengalaman tersebut di media dengan #SayangMalaysia.

Dan untuk pengetahuan anda semua, YBrs. Puan Nor Yahati binti Awang juga akan sama-sama mengikuti Program #sayangmalaysia Eat.Travel.Ride (ETR) 2017. 

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

[KINGZ MOTORCYCLE GROUP MALAYSIA]

Maklumat tentang Kelab Motorcycle KINGZ MG Malaysia.

Ditubuhkan sejak 15 Disember 2015

Pengasas : Mr Harry

Naib Presiden : KJ

Prinsip : Ride & Respect

Bermula dengan 15 orang ahli, Kini ada 80 ahli di Malaysia dan 12 orang ahli di Singapura, Setiap tahun ada perjalanan tahunan, Yang pertama adalah di Pulau Pinang Sempena Hari Malaysia.

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,
  
Program juga dibantu oleh abam-abam sado PDRM yang mengawal lalu lintas  sepanjang perjalanan dan juga abam-abam JPAM bantuan keselamatan sepanjang program berlansung.

Pelepasan rider bermula dari Matic Kuala Lumpur ke KL City Gallery.


EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017, KELAB MOTORCYCLE MG, HARLEY DAVIDSON, GAYA TRAVEL, VISIT KL, MELAKA, JOHOR,

Jangan lupa follow hashtag berikut untuk mengetahui update terkini : 

#ETR2017

#GayaTravel

#SayangMalaysia

#VisitKL

Jangan lupa follow Facebook dan Intagram berikut :

Facebook : KINGS MOTORCYCLE GROUP

Instagram : ORIGINAL_KINGZMOTORCYCLEGROUP

Instagram : ETR 2017

Instagram : GAYA TRAVEL

Instagram : SAYANG MALAYSIA

Instagram : VISIT KL

Entri Seterusnya.... KL City Gallery.

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

29 TEGURAN MEMBINA

  1. Teringin juga nak naik motosikal berkuasa tinggi. Btw, sapa yang bawa motor tu? Bonde ke? Seronok juga sekali-sekala travel dengan menaiki motor.

    ReplyDelete
  2. fuhh , teruja CCL tengok moto - moto berkuasa tinggi nih , tak pernah lagi naik selalu tengok orang lain je naik , mesti berat kan

    ReplyDelete
  3. BesTNya bonde dpt follow aktiviti mcm ni

    ReplyDelete
  4. Salah satu minat yang dah lama disimpan, hope sampai waktunya nanti dapat seketul motor nie.

    Dan member sekepala yang boleh diajak ride bersama

    ReplyDelete
  5. Wah bonde...
    Bonde ride ke?
    Husband duk ride jugak...
    Kdg2 dia ajak gak tpi kita plak tak minat

    ReplyDelete
  6. So big the bike and the cc of the motor is huge. Do you get to ride on?

    ReplyDelete
  7. Menariknya aktiviti Puan, aktiviti yang agak jarang-jarang lah terutamanya bagi wanita ni kan. Apapun kita mesti suka apa yang kita buat. Enjoy the ride!

    ReplyDelete
  8. seronoknya boleh join convoi macam ni, sejak dah beranak pinak ni memang takde join dah lah, encik suami je pegi, lagi pun motor encik suami seatnya 1 aje hahhaa, motor lagi 1 tu bolehlah touring motor tapi lama sangat tak naik, tak padan dengan badan kalau nk ikut naik, dah macam akak yang menunggang kalau tengok dari belakang hahha.

    plus grup motor encik laki ni grup racis kot, sebab tak bergaul dengan model lain hahaha sabar jeler, baru ni minggu lepas geng motor model dia je bmw hp4 apa benda ntah gi buat gathering di pd nuu..akak pun tak teringin dah nak join2 hahhaa.

    yanmieonline.com

    ReplyDelete
  9. Wahh bestnye Bonde pegi ronda2 la.mesti seronok kan.tpi gerun jugak Nak naik motor jauh2

    ReplyDelete
  10. Hubby memang suka ride. Aktiviti macam ni mesti dia enjoy tapi wifey la yg agak risau kalau naik2 motor ni....hmmmm

    ReplyDelete
  11. wow so you ada motorsikal macam ni jugak?

    ReplyDelete
  12. Teringin juga nak konvoi naik moto besar ni. Tapi takut jugak kalau sakit badan ke apa. Bonde konvoi ngan moto ke?

    ReplyDelete
  13. Allahu bonda teruja kita tgk banyak moto hebat2.... seronok beraktiviti dlm kumpulan ni terutama yg mempunyai minat yang sama.

    ReplyDelete
  14. Dapat naik motor berkuasa besar ke untuk join konvoi ni? Tak pernah join konvoi camni. Mesti best

    ReplyDelete
  15. Looks fun following the convoy. Hope to join you next round.

    ReplyDelete
  16. teruja tengok moto2 besar ni kak..seronok bt konvoi..warna oren, warna merah biru..fuhhh mengancam betul..

    ReplyDelete
  17. Best tengok motor motor besar ni. Kalau Convoy ramai-ramai macam smart pulak

    ReplyDelete
  18. Pengalaman yg berharga dan menyeronokkan.. mmg adventurous ni. Best! :)

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah.. Semuanya berjalan dengan baik dan seperti dirancang. Hopefully event happening macam ni akan dibuat lagi tahun depan ya! 😍

    ReplyDelete
  20. rasa teruja tengok motor-motor besar ni. best betul dapat berkonvoi ramai-ramai. harap future husband minat motor besar teringin nak alami berkonvoi. hehe

    ReplyDelete
  21. wow serious cantik sangat motor motor berkuasa tinggi ni, tapi mampu tengok je la, satu harganya macam out of budget satu lagi kalau ada motor ni nak bawa ke mana, kalau ikutkan tak sesuai dengan saiz badan hehehe

    ReplyDelete
  22. wah.. bestnya.. teringat TB masa join konvoi dulu.. tapi tak selalu.. sebab tak boleh nak follow sangat, nak kena kerja.. huhu.. nampak bode enjoy je tu.. best kan..

    ReplyDelete
  23. manrik aktvt sebegini.. suka sangat tau.. lagi lagi dapat naik motor berkuasa tinggi.. huhuhuhu. Tinggal kenangan.

    ReplyDelete
  24. Macam macam motorsikal besar ni yang saya tak pernah jumpa ni. Menarik dan seronoknya!

    ReplyDelete
  25. Wow! so many superbikes... hebat lah event ini. I wish to attend one like this also.

    ReplyDelete
  26. Excited tengok motor berkuasa tinggi ni! Cantik cantik betul macam2 corak tapi kita suka tengok jela takut nak naik hee tapi seronok kalau dapat try

    ReplyDelete
  27. Motosikal berkuasa tinggi ni memang best wo. Dapat pula konvoi dengan mereka. Fuhhhh best best. Selalu tengok konvoi je kan. Untung dapat merasa konvoi. Hehe

    ReplyDelete
  28. bestnya konvoi bersama geng2 motor berkuasa tinggi dengan motor kilat2 lagi.

    ReplyDelete
  29. Menariknya. Ika suka tengok moto besar2 ni. Teruja nak mai tengok taw.

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN