BondeZaidalifahDotCom: TUTORIAL PENGGUNAAN MESIN EZIBOX POS LAJU MALAYSIA

TUTORIAL PENGGUNAAN MESIN EZIBOX POS LAJU MALAYSIA

6:11 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Petang.

Hai reader semua...

Memandangkan sekarang kalau beli barang online Bonde sering  menggunakan alamat  pejabat untuk tujuan penghantaran, perkhidmatan Pos Laju Malaysia mulai November 2017 tidak lagi menghantar terus ke alamat pejabat. ( Pejabat yang terletak di Cyberjaya)

Pos Laju Malaysia kini mengunakan EziBox sebagai tempat punggutan parcel anda, secara layan diri.

TUTORIAL PENGGUNAAN MESIN EZIBOX POS LAJU MALAYSIA

Hari ini,
Buat pertama kalinya Bonde menggunakan Mesin EziBox tersebut.  Mari Bonde kongsikan dibawah toturial nak guna mesin EziBox tersebut.


TUTORIAL PENGGUNAAN MESIN EZIBOX POS LAJU MALAYSIA

Mula-mula anda akan dapat mesagge seperti di bawah.  (bila dah dapat mesagge  seperti dibawah... mesti tak sabar nak pergi ambik parcel andakan begitulah juga dengan Bonde he he he)
 

Teruslah pergi Pos Laju yang tertera pada mesagge.  Pilih Punggutan bungkusan.

TUTORIAL PENGGUNAAN MESIN EZIBOX POS LAJU MALAYSIA

Pilih menggunakan papan kekunci.

TUTORIAL PENGGUNAAN MESIN EZIBOX POS LAJU MALAYSIA

Masukkan Nombor tracking yang terdapat dalam mesagge seperti :

ER054708526MY .

TUTORIAL PENGGUNAAN MESIN EZIBOX POS LAJU MALAYSIA

Masukkan nombor tracking

TUTORIAL PENGGUNAAN MESIN EZIBOX POS LAJU MALAYSIA

Masukkan No Pin seperti dalam message.

TUTORIAL PENGGUNAAN MESIN EZIBOX POS LAJU MALAYSIA

Seterunya masukan No Kad Pengenalan anda

TUTORIAL PENGGUNAAN MESIN EZIBOX POS LAJU MALAYSIA

Peta menunjukan kedudukan parcel anda yang berwarna hijau.

TUTORIAL PENGGUNAAN MESIN EZIBOX POS LAJU MALAYSIA

Pintu akan terbuka secara automatik.

TUTORIAL PENGGUNAAN MESIN EZIBOX POS LAJU MALAYSIA

Buka dan ambil parcel anda... selepas itu sila tutupkan pintu, selesai urusan.

TUTORIAL PENGGUNAAN MESIN EZIBOX POS LAJU MALAYSIA

Sebaik sahaja anda mengambil parcel anda, anda akan dapat message seperti berikut :

TUTORIAL PENGGUNAAN MESIN EZIBOX POS LAJU MALAYSIA

Perkhidmatan EziBox ini beroperasi 24 jam, jadi anda tidak perlu risau... pagi, petang, siang dan malam boleh ambik parcel anda.


~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

4 TEGURAN MEMBINA

  1. senang la kalu macam ni kan bonde. tak payah nak beratur la apa laa

    ReplyDelete
  2. Wah! Canggihnyaaa..
    Tak risau dah nak pi collect kat Poslaju sebelum tutup.

    ReplyDelete
  3. Mudahnya bonde. Lepas nih mesti akan diperluaskan lagi

    ReplyDelete
  4. senang kan...dkt 7e rumah liez pun ada..ramai jugak yg guna khidmat ezibox

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN