BondeZaidalifahDotCom: KETERUJAAN FATIN TERSERLAH DI THEME PARK LEGOLAND

KETERUJAAN FATIN TERSERLAH DI THEME PARK LEGOLAND

11:19 pm

Assalamualaikum dan Selamat Malam...

Tak habis lagi cerita Bonde dan Fatin teroka  Legoland... Sekarang nak cerita part nak main games dalam dalam "theme park" pula.

Cuba tengok Map dekat bawah nih, Besarkan! 

Bahawasanya nak bagi tahu... untuk teroka 1 station ke station agak memakan masa, anda kene beratur dan tunggu giliran, jadi nak puas main semua game dalam theme park, anda kene datang awal pagi tau! Legoland buka sekitar 10.00 pagi jadi anda serbu terus tau! jangan lambat nanti tak rasa nak main semua yang ada.

Tengok map dulu kaji sikit, mana nak mula dulu...


Semua singboard dalam Legoland ni comel-comel suka sangat tengok


Ada seorang budak sampai hilang arah tuju, tak tahu mana nak mula jadi patung-patung kejap he he he




Baiklah masa ni Bonde ikut pilihan Fatin nak naik keretapi dulu.... Station Keretapi atau 'Legoland Express'



Tu dia Keretapi dah nak masuk station... he he he




Berwarna-warni keretapi ni... teringat karton 'thomas and friend'




Keretapi dah masuk Station dan turunkan penumpang-penumpang...


Eh Bonde dah ada dalam Station siap berpeluh-peluh lari nak naik keretapi.




Sementara tunggu penumpang-penumpang naik kita selfie dulu....


Bersama Bonde, Rakan Blogger KBBA Lembah Klang My and family...



Seronok dan teruja sangat naik keretapi, maklumlah pertama kali sampai Legoland.


Pemandangan-pemandangan yang nampak masa naik keretapi...


Ada pelbagai jenis replika masjid dan bangunan-bangunan bersejarah disekitar laluan keretapi... nanti nak pergi.. mengikut map nama tempat tu "Mini Land"


Dari jauh nampak replika Masjid Putrajaya dan Bangunan JPM


Tak sabar nak tengok dari jarak dekat!


Nampak Tasik juga boleh naik boat nama tempat nak naik boat tu 
"Boating School"


Lokasi Kedua,
Kami nak Main Game Bomba dekat "Lego Rescue Academy"



Bonde jadi tukang ambil gambar jer, Fatin main games dengan untie My dan Dhia
 

Game ni kene pam-pam baru lori tu jalan, dan game ni kene berlumpa dengan lori yang lain untuk selamatkan mangsa kebakaran.



Chaiyu-chaiyuk Fatin dan Untie My








Check point ke dua kene pam-pam air untuk padamkan api ke arah bangunan kerana ada mangsa di dalam bangunan tu!




Seronok juga tengok fatin dan My yang pertama kali cuba game ni...  semangat memasing nak main games nih! awesome.


Dah habis game happy mereka ni...




Tunggu entri seterusnya.... terima kasih...

Entri Legoland sebelum ni : 

Book Of Record "Lego Monkey" - Part 1 

Market Restoran - Part 2

Untuk maklumat lanjut :

Website: www.LEGOLAND.my
Instagram: www.instagram.com/legolandmalaysia/
Facebook: www.facebook.com/LEGOLAND.my
Hotline (Daily 9am - 7pm): +607 597 8888
Email: info@LEGOLAND.my

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

7 TEGURAN MEMBINA

  1. TERINGIN NAK PERGI LEGOLAND JUGAAAA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak pergi bulan Februari ada banyak promosi tau!

      Delete
  2. Mv yang tengok pun teruja ni kan pula mereka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yealah sebenarnya Bonde pon teruja jugak, tapi cover! he he he

      Delete
  3. Replies
    1. Mummy Julia... Jangan lupa nanti g tau, bawa anak-anak sekali.. happening sangat!

      Delete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN