BondeZaidalifahDotCom: RESEPI PUDING BUAH DRAGON AIS KRIM VANILA

RESEPI PUDING BUAH DRAGON AIS KRIM VANILA

10:58 pm

RESEPI PUDING BUAH DRAGON AIS KRIM VANILA


Resepi ini bonde yg cipta...

Bahan:
Air 1200 liter
Gula 4 senduk kecil
Buah dragon 1 biji
Ais krim vanilla
Agar2 2 bungkus @40 g

Cara Cara:
Didihkan air Dan masukkan agar agar
Kacau hingga agar agar hancur
Bahagikan agar agar td kepada 2 periuk kecil
Periuk A masukan Aiskrim
Periuk B masukan buah naga yg telah diblend
Masukkan bahan A kedalam acuan
yang telah siap disusun dengan buah dragon
Sejukkan dlm peti sejuk selama 5 minit
Selepas itu, bila sudah beku
masukkan Bahan B pula

Sedia untuk dimakan
Selamat mencuba ;)

sedap dimakan ketika sejuk...

Baca entri yang lain

12 TEGURAN MEMBINA

  1. Sedapnyaaa bonde. nanti nak buatlahh ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok nani...
      silakan... good luck senang jer

      Delete
  2. Sedapnyerr bonde ,.tggu ya jap lg lya sampai hehe

    ReplyDelete
  3. Sedapnyerr bonde ,.tggu ya jap lg lya sampai hehe

    ReplyDelete
  4. wahhhh... sedapnya tertarik tengok..lawa lah..kreatif bonde

    ReplyDelete
    Replies
    1. PCL nnt plan gathering kita pakat putluck menu yea...

      Delete
  5. sedapnyee bonde... senang pon senang... nie yg gatal je tangan nie..hahah

    ReplyDelete
  6. Sedapnyaaaa... Dok dang nk buat apa2 doh leni...uhukkk

    ReplyDelete
  7. Bonde tak aci bonde tk simpan tuk kita huhuhu

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN