Khasiat Makan Kurma Ajwa Asli Madinah Dari Rihura Herbs

Khasiat Makan Kurma Ajwa Asli Madinah Dari Rihura Herbs Assalamualaikum dan Selamat Petang, Hai reader semua... Selamat Hari Raya, Salam 10 Syawal anda semua masih dalam mood rayakan... Sudah buat sunat puasa 6 Syawal, Bonde sudah mula puasa 6 Syawal bermula dari semalam 1 Jun 2020, InsyaAllah akan terus berpuasa 6 hari minggu ini, senang nak kira! Ahad 7 Jun yeay raya sekali lagi.  Bonde memang suka makan Kurma untuk penambah tenaga tidak kira pada bulan Ramadhan atau hari biasa Bonde akan makan Kurma setiap hari, stok kurma sentiasa ada dirumah.  Tapi tahun ini Bonde telah bertukar kepada Kurma Ajwa Asli Madinah Dari Rihura Herbs. Nak tahu Khasiat Kurma Ajwa Asli Madinah Dari Rihura Herbs? Anda wajib teruskan membaca... Bonde nak kongsikan info berkaitan Kurma Ajwa ni dengan anda semua...

Khasiat Makan Kurma Ajwa Asli Madinah Dari RihuraHerbs

Rihura Herbs Enterprise (002942099-U) membawakan Kurma Ajwa Asli Madinah, Ajwa VIP Premium dan Kurma Egyptian Mesir (Wahat Dates) dari tanah Madinah dan Mesir dengan konsep 'Semua Merasa'.
  • Kurma Ajwa yang sememangnya sangat sedap 
  • Kurma Ajwa tak manis sangat, tapi enak sangat-sangat

Resepi Susu Kurma Ajwa 

Bonde buat sendiri Susu Kurma Ajwa untuk bersahur.  Anda pun boleh cuba resepinya sangat mudah dan ringkas. 


Bahan-bahan :

200 ml Susu ducth lady 

2 sudu oat

5 biji Kurma Ajwa

Ice cube


Cara-caranya :

Kurma Ajwa buang biji, tuangkan susu dalam tumbler dan masukkan oat lepas tu kisarkan bahan-bahan tersebut dengan ice cube.  

Sedia untuk diminum.


Tips: Amalkan minum Susu Kurma Ajwa semasa berpuasa perut akan rasa kenyang seharian dan kekal bertenaga.  Manakala untuk sarapan pula memadai dengan makan 3 butir Kurma Ajwa kenyang sampai tengahari 😘😘

Kenapa Perlu Dapatkan Kurma Ajwa Asli Madinah (Rihura)?


✅Kurma Ajwa Asli Madinah original dari tanah Madinah AlMunawwarah

✅Harga berpatutan dan sangat mampu milik sehingga semua mampu merasa

✅Gred 1 (lebih tinggi dari gred A) dan Gred Premium VIP

✅Buah segar dan terbaru (handpickup dari ladang pada awal tahun 2020)

✅Kurma tidak diperam lama-lama.

✅Kualiti premium, dijamin dan terbaik

✅Saiz standard, sesuai utk kanak2, golongan tua dan muda

✅Packaging yang menarik

✅Sesuai dijadikan gift set/hadiah

✅Harga berbaloi sesuai utk tempahan bagi sedekah/doorgift dan sebagainya

✅Trusted dan dipercayai

Berapa harga Kurma Ajwa ni?



Harga Kurma Ajwa Asli dari Madinah dengan kualiti VIP PREMIUM dijual mengikut berat bermula serendah RM15 untuk 100 gram

Harga berbaloi dengan kualiti kurma Ajwa, semestinya yang asli.


1. Rm 15 - 100 gm

2. Rm 28 - 200 gm

3. Rm 40 - 300 gm

4. Rm 60 - 500 gm

5. Rm 110 - 1kg



P/s: Hati2 dengan kurma palsu/kurma ajwa yg terlalu murah, dikhuatiri stok terlalu lama atau berasal dari Yaman/Iran tetapi menggunakan nama Madinah.

Anda berminat nak dapatkan  KURMA AJWA ASLI MADINAH TERBAIK?

Hubungi/Whatsapp Ejen Kurma Rihura  wasap.my/60105012717/KurmaRihura


Untuk Info lanjut anda boleh layari Media Sosial Rihura dibawah :




#KurmaMesir 
#kurmaajwa 
#kurmarihura 
#Kurmaegypt 
#Kurmaegyptianmesir 
#ajwaaslimadinah

 
 ~ Bonde Senyum Riang ~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

19 PEMBERI ULASAN

  1. Cuba juga kurma ni..sedap tak manis sangat.

    BalasPadam
  2. nanti nak trylah buat susu kurma. tak pernah buat lgi sebelum ni.

    BalasPadam
  3. Dah makan dah kurma ni. Sedap

    BalasPadam
  4. kurma ajwa memang bagus
    banyak khasiat
    dan penting memang sedap

    BalasPadam
  5. sedap kurma ajwa ni. tak payah pening kepala nak order dari siapa2 yg pergi umrah ke haji. boleh order je rihura herbs.

    BalasPadam
  6. Salam bonde...
    nieyl suka kurma kalau blend dgn susu pun sedap kan..

    BalasPadam
  7. actually ajwa ni pelbagai jenis. ajwa aliyah, ajwa dari tanah halal, dari tanah haram. semunya harga berbeza. bila kata premium saya selalu bertanya dari tanah mana. apakah aliyah atau tidak. ajwa aliyah ialah ajwa yg ditanam oleh nabi.. di situ kebunnya yg kemudian diwakafkan. harga range di tanah haram tuk 1kg jika di malaysia RM100-RM160 sekilo. ajwa di madinah, 90sar. kene minta baru dapat. kalau tak mereka pamirkan ajwa biasa sahaja. alhamdulillah, mmg best kurma ajwa ni.. tak terlalu manis, tak terlalu kering.

    BalasPadam
  8. Saya pun suka makan buah kurma sebab rasa dia sangat sedap

    BalasPadam
  9. Suka kurma jenis macam ni. tak keras sangat tak lembik sangat. nk blend dengan susu pun best.

    BalasPadam
  10. Suka kurma ajwa. Sedap!
    Harga berpatutan, bagus adanya online. Mudah

    BalasPadam
  11. Sampai sekarang Bonda, kita suka makan kurma, tak payah tunggu puasa ke...memang akan makan bila rasa lapar sangat ehehehe

    BalasPadam
  12. Mai pun suka kurma ajwa yang ni. Lembut je isinya. Rasanya sedap, bagi Mai tak berapa manis sangat macam sesetengah kurma tu.

    BalasPadam
  13. Ramai cakap kurma i sedp, manis.. Memng nak kene cuba la ni. Takyah tunggu puasa makan bila2 pun bgus kurma ni. Kan

    BalasPadam
  14. Blm cuba lg kurma mmg sedap blend dgn susu lg sedap klu buat ibu2 menyusukan anak elok amalkan mnm susu kurma

    BalasPadam
  15. Sedap yer kurma milkshake. Memang kenyang sangat lepas minum ni. Banyak khasiat dan manfaat

    BalasPadam
  16. Kurma memang mempunyai banyak khasiat and sedap pulak, sis pun suka. Nanti nak cuba juga.

    BalasPadam
  17. Kurma Ajwa ni memang sedap. Saya pun suka amalkan. Harga dia berbeza sebab lokasi ladang tu kan kak. Kurma ni kalau saya makan, kena jimat-jimat. Hahaha.

    BalasPadam
  18. anak² atul suka sangat susu kurma, sedap dorang kata.

    kalau home made susu kurma n buat dengan kurma ajwa rihura ni mesti lagi bestkan, sebab kurma ni sedap

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.