Resepi Kuih-Muih, Puding, Roti, Kek, Apam, Bijirin & Bubur Mudah Dibuat Untuk Berbuka Puasa

Resepi Kuih-Muih, Puding, Roti, Kek, Apam, Bijirin & Bubur Mudah Dibuat Untuk Berbuka Puasa Assalamualaikum dan Selamat Pagi, hai reader semua... Disebab bulan Ramadhan tahun ini kita semua berpuasa dalam tempoh PKP dan ramai dikalangan kita semua sekarang bertukar menjadi surirumah sepenuh masa, jadi kita semua mempunyai banyak masa didapur, No Param tahun ini, pasti ramai yang buat kuih-muih sendiri dirumah, jadi dikesempatan ini Bonde  kongsikan dengan anda semua 20 jenis Resepi Kuih-Muih, Puding, Roti, Kek, Apam, Bijirin & Bubur Mudah Dibuat Untuk Berbuka Puasa. Untuk anda semua mencubanya nanti untuk hidangan berbuka puasa bersama keluarga.

Resepi Kuih-Muih, Puding, Roti, Kek, Apam, Bijirin & Bubur Mudah Dibuat Untuk Berbuka Puasa

klik pada tajuk resepi dibawah anda dapat detail resepi, seperti bahan-bahan yang diperlukan dan cara-cara memasak.



2. Resepi Kuih Viral Kerbau Guling Negeri Kelantan
3. Resepi Lempeng Kelapa Manis Mudah
4. Resepi Bubur Tepung Pulut Yang Sedap Dan Mudah
6. Resepi Churros Sukatan Cawan
7. 4 Rahsia Resipi Donat Gebu Macam Kapas
11. 10 Resepi Kek Karamel Pelangi Dan Coklat Mudah
12. Resepi Cornflakes Nutella
13. Resepi Apam Susu Mudah
14. Resepi Puding Roti Bersama Kuah Kastard

15. Bubur Butir Nangka
16. Resepi Doh Roti Canai Mudah Lembut Dan Garing
17. Resepi Kuih Kaswi Gedik Comel Dengan Lesung Pipit Tembus Ke Dalam, Gittew!!

Selamat Mencuba...

 
 ~ Bonde Senyum Riang ~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

27 PEMBERI ULASAN

  1. Sedap-sedap semuanya tu..

    BalasPadam
  2. Terima kasih bonda kerana compile kan semua in one entry :)

    BalasPadam
  3. Terbaik ni.
    Tak sempat nak join ari tu, bonde. Bagus ni. Lelebih utk aida yg aim nak buat 1 kuih 1 hari.

    BalasPadam
  4. Sedap-sedap semua resepinya 😍

    BalasPadam
  5. semua sedap2...alaaa...tgk gambar makanan siang hari bulan posa ni, mengugat iman..haha..

    BalasPadam
  6. Looks so yum & the recipes looks easy ingredient. Once I am free, I am so going to try it out!

    BalasPadam
  7. sedap semuanya...hari ni pun cadang nak buat seri muka versi utara...

    akak dah masukkan dalam list BITERS

    BalasPadam
  8. Kuih tradisional Nekbat tu sedapnya. Bulan puasa kalau dapat kuih manis time berbuka tu best je rasa. Churros tu nanti nak buat.

    BalasPadam
  9. banyaknya resepiiii best2. terus bookmark haha terima kasih share resepi

    BalasPadam
  10. Ehem. Nampak sedap semuanya. Rambang mata nak mencuba resipi baru. Anak-anak lagilah excited nak tolong sama.

    BalasPadam
  11. Nona manis tu feveret anak. Nampaknya tahun ni kena buat sendirilah..minta izin ikut resipi kat sini ye

    BalasPadam
  12. Semua resipi sedap ni. Boleh cuba nanti.

    BalasPadam
  13. Semua resipi sedap ni. Boleh cuba nanti.

    BalasPadam
  14. Wah.. Senanglah lepas ni nak cari resepi

    BalasPadam
  15. Time2 berbuka memang sedap kalau pekena kuih muih tradisi kan. Sejak puasa ni lom lagi pekena ni. Ingat nak buat gaklah..:)

    BalasPadam
  16. Semua resipi sedap2 dan menyelerakan.. Thanks bonda share nnt boleh la cuba dah ada idea resipi nih

    BalasPadam
  17. Syahdunya bila dapat makan time berbuka ini. Tak pernah rasa lagi kuih nekba tu. Nampak sedap!

    BalasPadam
  18. Semua sedap² belaka. Nak buat tu rajin ke idok je la. Heheheh

    BalasPadam
  19. Rindunya kat netbak. Selalunya balik k3late je boleh jumpa. Kat selangor sini agak sukar 😊

    BalasPadam
  20. wahhhh thank you share resepi, menarik semua resepi - resepi ni. Plus musim PKP ni memang ramai orang cuba buat main dan side dished sendiri. Maybe boleh cuba one of the resepi dekat sini hehe

    BalasPadam
  21. Macam macam resipi kuih muih pencuci mulut yang ada. Semua nampak sedap dan menyelerakan. Bolehlah cuba nantikan.

    BalasPadam
  22. Semua sedap-sedap, yang nak sangat cuba, buat apam balik tu haa..nanti nak try laaa..ramai yang buatnya..

    BalasPadam
  23. Macam - macam resepi kan ada. Bagus ni. 1 hari 1 resepi. Cr yang senang2 je

    BalasPadam
  24. Saya dah cuba buat bubur butir nangka semalam.. Lepas ini nak cuba apam balik tu la..

    BalasPadam
  25. Bagus ni banyak resepi bole simpan dan cuba masa masih ada rumah ni dan tak sebuk skg ni.

    BalasPadam
  26. Boleh cuba ni. Tak pernah dengar netbak

    BalasPadam
  27. Sedapnya tgknye. I dh bookmark m/s nie utk try recipe!

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.