Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo Assalamualaikum dan Selamat Malam,  Farm In The City At Sepang, Selangor adalah salah satu interaktif, pendidikan dan menyeronokkan. Ia juga merupakan pemegang rekod di Malaysia Book of Records bagi kebanyakan spesies haiwan di Petting Zoo. Jangan lepaskan peluang untuk bertemu dengan semua haiwan ini.

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Sempena Tahun melawat Sepang 2020 Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo telah terpilih untuk salah satu tempat menarik di bawah Pentadbiran MPSepang.  Jadi sempena program promosi tersebut Bonde telah melawat ke Farm In The City At Sepang, Selangor.

Seronoknya ramai murid-murid teruja dengan rancangan masing-masing sempena cuti sekolah yang akan bermula minggu ini, dan kebanyakkan Ibu/Bapa runsing tak tahu nak bawa anak kemana? sempena cuti persekolahan akhir tahun 2019 ini.  Bonde cadangan anda bawa anak anda ke Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo ini ada banyak aktiviti yang menarik malah menyeronokkan menanti anak anda disana.

Bonde yang dah dewasa pun rasa seronok hendak kesana, apatah lagi kanak-kanak mesti teruja habis dapat explore dengan haiwan-haiwan yang sangat jinak dekat Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo.

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Lukisan dekat dinding pintu masuk... menarik bukan!

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Terdapat juga ukiran kretif yang di perbuat dari kayu berbentuk seakan rusa! eh comel jer Bonde tengok tau!

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Pintu masuk melalui ruang kedai cendahati Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo kebetulan Bonde sampai awal masa ni jadi tiada pengunjung memenuhi ruang legar masa tu!  Jom tengok 10 minit lepas tu apa jadi... he he he


Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Kehadiran para pengunjung dari sekolah-sekolah tadika! tak salah ada 7-8 bas yang akan datang melawat hari ini. Jadi kena take turn untuk masuk... Kita bagi peluang kanak-kanak tadika masuk melawat dulu... sementara menanti turn Bonde Selfielah sekeping dua gambar dekat pintu masuk tu...


Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Sebenarnya tak boring menunggu turn nak masuk ke dalam Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo sebab boleh bermain dan bergambar dekat photo both yang disediakan.


Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo


Lecana Farm In The City At Sepang, Selangor 

Bagi anda yang nak masuk kedalam Zoo selain bayaran tiket anda akan diberikan lencana pass untuk anda masuk ke dalam. Yeayyy tak sabar nak jumpa haiwan-haiwan dekat dalam.


Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Peta Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Sebelum masuk ke dalam apakata explore dulu peta lokasi setiap stesen yang hendak kita lawati nanti agar tidak tertinggal nanti tempat-tempat yang ingin kita lawati...

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

The Special Activities of Farm in the City.

Pony Ride : 10.00am – 12.00pm, 1.00pm – 3.00pm, 3.30pm – 5.00pm. 


Otter Feeding (Exhibition Hall) : 11.00am. 

Parrot Interaction (kampong Mahmod) : 11.30am , 3.30pm. 

Porcupine Feeding (Jungle Walk) : 12.00pm. 

Pelican Feeding (Pelican Quay) : 3.00pm. 

Meerkat and Feenec Fox Feeding (Desert House) : 4.00pm.


All activities are subject to change due to animals condition, life stocks and uncertain weather conditions.


Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo


Places of interest at Farm in the City : 

  1. Cow and Ostrich
  2. Turtle and Tortoise Farm
  3. Reptiles Cavern
  4. Passion Fruits Garden
  5. Free-flight Bird Aviary
  6. Savannah
  7. Vegetables And Fruits Farm
  8. Alpaca
  9. Mongoose
  10. Fish and Swan Feeding
  11. Kampung House
  12. Pet Village and Longkang Fishing
  13. Jungle Walk
  14. Twilight Creatures
  15. Exhibition Hall
  16. Kampong Mahmood
  17. Pony Stable
  18. Pony Ride
  19. Pelican Quay
  20. Desert House
  21. Star Animal Falabella


Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Stesen 1

Anda akan disambut oleh burung unta yang ramah. Spesies burung terbesar ini tidak boleh terbang tetapi mereka pemegang rekod untuk burung yang paling pantas berjalan. Mereka boleh berjalan sehingga 43 batu sejam untuk tempoh yang singkat. Jika itu tidak cukup menarik, mereka juga meletakkan telur terbesar. Mengalami pemandangan Ladang sebenar di sini dengan menyaksikan persahabatan kambing Saanen, lembu dan kuda.

Masa Bonde datang Bonde dapat memberi makan Burung Unta dan juga Burung merpati yang jinak dekat sini. Serius seronok betul Bonde tau! Kambing pula sombong tak nak datang dekat jadi tak dapat nak suapkan kambing.  Semua makanan ini diberi oleh staff yang bertugas dekat situ, tapi terhad kuantitinya.  Kalau anda rasa tak puas hati nak bagi makan banyak-banyak dekat haiwan-haiwan semua tu, jangan bimbang anda nak beli pon boleh makanan ada dijual disitu, seronok bukan!

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Ada yang berani nak dekat dan ada yang tak berani nak dekat dengan burung unta sebab spesis burung unta ni macam angsa juga suka menyudu he he he tengok paruh dia pun seram

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Percubaan Rara nak bagi Kambing makan ... berani ke takut tu ha ha ha

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Haaaa baiknye dia, mesra jer time Bonde bagi makanan... siap jeling pulak tu dekat camera ishhh geram jer tengok mata burung unta ni tau!



Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Seterunya nak bagi makan burung merpati pulak! aloh-aloh merpati dua sejoli ni berdrama pulak dua ekor nih! yang kelakarnya yang seekor tu merajuk!

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo



Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Farm In The City At Sepang, Selangor – Most Number Of Animal Species In A Petting Zoo

Ticket Information Farm In The City At Sepang, Selangor

(MyKad) Adult
Age 12 years old and above.  
RM 39

(MyKad) Child
Age 11 years old and below. Free admission if children height below 90cm
RM 32

(MyKad) Senior Citizen
Age 60 years old and above
RM 32

(Normal) Adult
Age 12 years old and above.
RM 58

(Normal) Child
Age 11 years old and below. Free admission if children height below 90cm
RM 48

(Normal) Senior Citizen
Age 60 years old and above

RM 48

Rujuk dekat sini https://www.farminthecity.my/tickets/

Waktu Operasi Farm In The City At Sepang, Selangor

WEEKDAYS: 10:00am-6:00pm


WEEKENDS: 09:30am-6:00pm
Closed on every Tuesday, excluding Public holiday & school holiday.


Getting There :

Lot 40187-40188, Jalan Prima Tropika Barat, Bandar Putra Permai, Seri Kembangan. 43300 Selangor Darul Ehsan. Malaysia



Latitude : 2.9801639956461563
Longitude : 101.661534011364
Customer Servise

+603-89412099

Info lanjut boleh layari media sosial dibawah :

[Facebook] [Instagram] [Twitter]

Tunggu update Bonde untuk next Stesen 2 di entri seterusnya... dada!

 
 ~ Bonde Senyum Riang ~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

18 PEMBERI ULASAN

  1. dulu pernah lalu sini.. tak sangka best juga kat dalamnya.. kalau bawa anak-anak pasti suka dorang ni..

    BalasPadam
  2. Wah!!!!!!! Menarik la tempat nie. Dekat Sri Kembangan ek. X Juan Dari my home. Boley la visit one day. Thank you for sharing.

    BalasPadam
  3. risau juga kena sudu dek burung unta tu.hehe .

    teringin nak bawak anak-anak ke sini. dorang pun dok tanya bila lagi nak pergi zoo..adohaii..suka nau nak jumpa haiwan..

    yang naik pony ride tu , kena bayar lain ke atau included dlm harga tiket?

    BalasPadam
  4. We miss Farm in the City so much. My kids love to get near to the animals there and to feed them. Great experience for kids.

    BalasPadam
  5. Dua kali dah qaseh masuk sini, first time bujang 2nd dah ada anak, trnyata bawak anak lebih happy haha tp best boleh bagi makanan dkt haiwan dlm ni

    BalasPadam
  6. murah je harga tiket masuk. musim cuti sekolah ni mesti seronok bawa adik-adik datang tengok haiwan comel kat sini

    BalasPadam
  7. Memang teringin nak datang sini. Sebab boleh main dengan haiwan2 jinak kan. Tapi harga dia boleh tahan jugak ye. Hehe.

    BalasPadam
  8. Suka masuk Farm In The City ni sebab sangat mesra kanak-kanak. Tak banyak karenah pun kalau nak tengok haiwan yang ada. Qiss suka pendekatan yang dilakukan pihak Farm in the city ni. Haiwan pun bersih dan terjaga

    BalasPadam
  9. Lama dah tak ke sana . . Nti nak try ajak anak² ke sana sebab boleh tengok haiwan dengan lebih dekat dan sebenarnya ibu dyorang yang teruja sangat nak pegi lagi ..hehehehe

    BalasPadam
  10. Dah lama tak pergi sini..Tahun depan kalau ade rezeki boleh pergi sini..banyak binatang boleh dipegang..anak-anak mesti suka..

    BalasPadam
  11. Terbaik la perkongsian ni, sangat bermanfaat dan information. Gambar pun menarik, buat Mat Drat teruja nak ke sini bawa anak anak cuti ni

    BalasPadam
  12. Bolehlah pergi nanti! Tak tahu pun ada tempat menarik macam ni. Thanks share ya. In shaa Allah nak bawak family jalan2 ke sini nnti

    BalasPadam
  13. Bestnye. Tak pernah ke sini. Anak-anak marina mesti suka. Kalau ke sepang bolehla pegi nanti

    BalasPadam
  14. Thanks atas informasi lengkap dan terperinci nie. Rawlins nak cadangkan kengkawan yang takde idea nak bawa anak2 time cuti nie, biar terisi masa lapang anak-anak depa.

    BalasPadam
  15. Wah menarik aktiviti d sini.. Nnti hujung mggu nie nak bawa anak2 AM ke sini juga la.. Mesti diaorg tak sabar bila AM bgtau perancangan nie..

    BalasPadam
  16. nampak best betul farm in the city nie. dekat je dgn tmpt sy tinggal tapi x pernah singgah lagi. nanti bolehlah pi bawak family ke sini

    BalasPadam
  17. aaa comelnya ostrich tu! Tak pernah lagi tengok burung unta depan2. Best jugak kalau berjalan dekat sini. Dah la lencana dia comel.

    BalasPadam
  18. Cuti sekolah ni elok laa boleh bawak bebudak p jalan sana kenal2 ngn binatang....thanks for sharing Bonde..

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.