Kebaikan Dan Manfaat Premium Shine Bird's Nest

Assalamualaikum dan Selamat Petang, Hai reader semua... Bonde baru mengamalkan minum sarang burung, maklumlah umur dan menjangkau 40 an ni macam-macam penyakit datang tanpa diundang.  Jadi sebelum ianya teruk lebih baik kita rawat dari awal.  Sudah seminggu negara kita mengalami masalah jerebu yang teruk dan kalau anda nak tahu kesihatan Bonde pun terjejas sama pakej terus demam, batuk dan selsema.  Jadi bila dah tak sihat ni, mood kerja jadi merosot buat kerja pon jadi serba tak kena sebab tak selesa.  Sehinggalah seorang kawan rekemenkan Bonde ambik PREMIUM SHINE BIRD'S NEST bagi mengatasi masalah kesihatan yang Bonde alami.  Katanya PREMIUM SHINE BIRD'S NEST ada macam-macam Kebaikan dan Manfaat bagusnya memang ini yang Bonde cari, jadi sekarang ingin Bonde Kongsikan dengan anda semua...

KEBAIKAN DAN MANFAAT PREMIUM SHINE BIRD'S NEST 


KANDUNGAN YANG TERDAPAT DALAM SEBOTOL PREMIUM SHINE BIRD'S NEST  :


- Rock Sugar

- White Fungus

- Birds nest

- Ginseng

Jika anda mengambil PREMIUM SHINE BIRD'S NEST apa yang akan anda dapat ialah :

1. Kebaikan Dan Manfaat Rock Sugar




Anda ada masalah bau nafas? Minum la Premium Shine Bird Nest ni. Sebab salah satu kandungan utama kita adalah Gula Batu. Ianya berfungsi jugak menghilangkan bau nafas dan melegakan sakit tekak. Banyak manfaat gula batu ni sebenarnya.



Kelebihannya seperti:-

- kaya dengan mineral vitamin

- menyejukkan badan

- menyembuhkan proses luka pada kulit

- menstimulasikan sistem kekuatan tubuh.

2. Kebaikan dan Manfaat White Fungus




White Fungus atau dikenali sebagai Kulat Putih ni antara bahan utama yg terkandung dalam Shinest kita.




Kelebihan White Fungus:-



- menangani masalah kedutan dan jeragat

- anti kanser dan mengurangkan kolestrol

- mencegah dari masalah rahim

- melembapkan kulit dari dalam badan.

3. Kebaikan Dan Manfaat Bird's Nest



Salah satu ingredients yang ada pada Premium Shine Bird’s Nest ni adalah Pati Sarang Burung Walit 💯 original ya. 



Kelebihan Sarang Burung Walit:-



- Sumber semula jadi yang menambahkan cecair dlm badan


- makanan tambahan dan menngurangkan gasttik

- menghasilkan sel stem yang banyak utk sistem imunisasi

- kaya degan asid sialik untuk organ dalam badan

4. Kebaikan dan Manfaat Ginseng



Salah satu kandungan utama dalam Shinest kita ni adalah Ginseng. Banyak khasiat akar ginseng ni utk kesihatan dalaman dan tubuh badan kita. Antaranya:-




- Kandungan ginsenosida membantu menenangkan emosi



- Membantu mengawal paras gula dlm darah dan mengurangkan risiko diabetes jenis 2

- Bersifat adaptogenik yang tingkat sistem imum badan dan menambah sel darah putih serta antibodi dalam darah

- Kandungan ginsenosida juga bersifat antikanser

- Menguatkan sistem saraf

- Kandungan stimulan meningkatkan stamina

- Meningkatkan kesihatan kardiovaskular

APA RASA PREMIUM SHINE BIRD'S NEST???


Kalau anda nak tahu rasa PREMIUM SHINE BIRD'S NEST ni sedap sangat tau sebaik anda bawa pulang terus simpan dalam peti sejuk,  PREMIUM SHINE BIRD'S NEST sedap dinikmati ketika sejuk rasanya  tidak pahit, tidak payau dan tidak hanyir.  Rasanya macam makan jelly kelapa sahaja (Bonde suka sangat bila lalu dekat tekak tu sejuk jer...sedap tau!)


REVIEW IKHLAS DARI BONDE...

Lepas ni nak terus mengamalkan minum PREMIUM SHINE BIRD'S NEST untuk kekal sihat luar dan dalam InsyaAllah.




Kekal sihat dan cantik dengan Premium Shine Bird’s Nest 



INFO PENTING PREMIUM SHINE BIRD'S NEST

Dijamin halal dan selamat kerana bahan-bahan yang digunakan dalam Shine Bird’s Nest ni semua dari bahan yang tiada bahan pengawet dan tiruan. 

SIAPA YANG BOLEH MINUM PREMIUM SHINE BIRD'S NEST??

PREMIUM SHINE BIRD'S NEST Sesuai untuk :

Semua peringkat umur dan kanak-kanak berumur 3 tahun keatas


Sesuai untuk ibu mengandung



Menyerlahkan kecantikan luar dan dalam



KELEBIHAN YANG ADA PADA PREMIUM SHINE BIRD'S NEST:

KANAK-KANAK BERUMUR 3 TAHUN KE ATAS:

🌟Merangsang selera makan

🌟Membantu meningkatkan sistem imunasi

🌟Membantu dari terkena jangkitan selsema dan asma

🌟Pertumbuhan minda dan fizikal yang sihat

IBU MENGANDUNG:

🌟Mengurangkan sakit pada punggung dan pinggang

🌟Menguatkan paru-paru bayi dalam kandungan

🌟Mempercepat proses penyembuhan setelah bersalin

🌟 Sesuai untuk ibu menyusu dan berpantang

🌟Digunakan sebagai milk booster

WARGA EMAS:

🌟Menguatkan otot dan tulang 

🌟Membantu mengurangkan sakit sendi

🌟Memperbaiki pencernaan

🌟Menguatkan daya ingatan

🌟Mengurangkan sakit buah pinggang dan paru-paru

🌟Pergerakkan usus bertambah baik

LELAKI :

🌟Sesuai untuk para perokok kerana dapat mengurangkan kesan yang ditimbulkan daripada nikotin

🌟Menguatkan tenaga batin

🌟Mengurangkan jerawat

🌟Tidur dengan lebih nyenyak

🌟Mengurangkan batuk dan kahak

WANITA :

🌟Mestabilkan hormon dalaman 

🌟Meningkatkan metabolism

🌟Menganjalkan kulit wajah

🌟Memperbaiki tisu kulit

🌟Mengurangkan senggugut

🌟Menghidratkan kulit wajah dan badan

🌟Awet muda

WAKTU YANG SESUAI MINUM PREMIUM SHINE BIRD'S NEST

SIANG 

Cara pengambilan yang betul adalah sebelum sarapan pagi, Lebih bagus ketika perut kosong untuk penyerapan yang lebih baik.

MALAM 

Sebelum tidur.

TESTIMONI PREMIUM SHINE BIRD'S NEST 





INFO HARGA SEUNIT, PAKEJ 1, PAKEJ 2, PAKEJ 3 DAN GOLDEN



1 Botol = RM 5


Pakej Premium 1 = 10 Botol RM 45


Pakej Premium 2 = 20 Botol RM 85


Pakej Premium 3 = 30 Botol RM 125


Pakej Golden = 60 Botol RM 240

Untuk makluman lanjut anda boleh tengok dekat Instagram dibawah :


DAH BACA INFO DIATAS, BERMINAT NAK BELI PREMIUM SHINE BIRD'S NEST BOLEH CONTACT AGENT DIBAWAH :
















Selamat mencuba! 
“KECANTIKAN BERMULA DARI DALAM”



~ Bonde Senyum Riang ~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

25 PEMBERI ULASAN

  1. nak cuba tapi tak tau nak amik yg mana..byk sangat brand..confuse...

    BalasPadam
  2. dengar2 juga katanya minuman ni utk awet muda..tapi x berani nak cuba.haha

    BalasPadam
  3. Waaaa.. Sedapnya.. Haritu pnh rasa jenama lain adik beli. Sedap. Hat ni pun mcm murah la. Blh bli.

    BalasPadam
  4. Macam mana rasa dia ye.. tsk pernah rasa lagi

    BalasPadam
  5. tak penah cuba lg minum bird nest ni

    BalasPadam
  6. Ada kawan mak dia memang ada rumah burung untuk ambik sarang dia. Nak mengerjakan sarang tu sangat renyah kena buang semua kotoran seperti bulu2 burung. Harganya agak tinggi juga. Khasiatnya memang terlalu banyak.

    BalasPadam
  7. Eh. Rawlins macam berminat pula bila tengok banyaak khasiat tu - especially dalaman tu. Almaklum bila dah makin berusia, macam-macam makanan tambahan kena ambil untuk jaga kesihatan.

    BalasPadam
  8. murah je rm5 sebotol, dah la banyak khasiat terutama untuk awet muda. sekarang ni memang trend orang nak maintain cantik kulit muka amal sarang burung. rasa pun sedap..

    BalasPadam
  9. Saya penah rasa ni, sangat sedap. Sangat berkhasiat. Rasa dia macam air gula kan? tapi tak la manis sangat. wah, ada agent, haa senang nak beli macam ni. Tak tahu pula elok untuk kulit, ingatkan untuk dalaman saja, nanti nak try la. Harga pun tak mahal.

    BalasPadam
  10. Untuk awet muda dan kesihatan luaran dan dalaman nih... harga pun just nice... rock sugar dengan sarang burung tu buat saya rasa excited nak cuba... insyaAllah, anything nanti saya halo halo Bonde ye...

    BalasPadam
  11. Bagus ramuannya. No doubt ramai yg kata makan sarang burung ni bagus. Terutama dr Segi khasiat kalogen

    BalasPadam
  12. Selalu dgr psl bird nest ni. Byk khasiat

    BalasPadam
  13. Sekarang famous kan orang consume bird nest ni. Bagus untuk kesihatan luar dan dalam. Baca post ni baru tau budak umur 3 tahun pun boleh minum ye.. Insyaallah nanti nak try jugak bird nest ni :)

    BalasPadam
  14. Tak pernah lagi makan sarang burung ni. Tapi bila tengok khasiat dia, mcm berminat nak cuba. Boleh laaa nanti usha agent yg terdekat. Tq share

    BalasPadam
  15. Sis memang suka minum birdnest ni. Masa anak ke 2 sis diajar oleh kwn cina minum bird nest utk kulit baby cantik. Sampai skrg mmg suka minum..tapi ni dah lama tak beli

    BalasPadam
  16. memnag elok ambil bird nest ni tau..yela nak jaga kesihatan..boleh try nanti yang ni..sellau nad beli yang lain..kalau minum sejuk lagis edap

    BalasPadam
  17. banyak khasiat sarang burung ni. untuk dalaman dan luaran juga. insyaAllah kalau dapat amalkan, dapat feedback positive untuk diri kita.

    BalasPadam
  18. Wahh untuk lelaki pun boleh? Mcm nakk cuba. Pakej harga pun mampu milik. Bolehlah saya cuuba nnti untuk tingkatkan kesihatan dalaman.

    BalasPadam
  19. Wah sangat berkhasiat dan nampak sedap. Time jerebu ni elok la makan kan sebab nak baik daripada cepat sakit.. semoga sihat selalu.. bagus produk ni..

    BalasPadam
  20. Amboi suka bonde minum Birdnest ni hehehehe kita pun ada juga try yang biasa jer lah yang ni belum lagi hehehe tengok macam best jer berkesan tengok testimoni dah tahu hehehehe nak cari lah nanti...

    BalasPadam
  21. Wah.... Menarik!
    Memang tengah rancak minuman tambahan bird nest ni skrang kannn. Nak try laaaa

    BalasPadam
  22. Banyak khasiat dan protein dalam sarang burung. Kolagen pun tinggi. Sarang burung, aloe vera dan fungus pun ada banyak kandungan kolagen terutamanya sesuai untuk golongan wanita.

    BalasPadam
  23. Pernah cuba minuman bird nest ni...tp jenama lain...mmg sedap n baik utk kesihatan...boleh nnti cuba yg ni plak..

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.