MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE

MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE Assalamualaikum Dan Selamat Pagi... Hai reader semua, sesi JJCM Bonde kali ini ialah ke Indobowl Cafe yang terletak di  Lake Fields, Sungai Besi.  Sebenarnya Bonde pertama kali ke sini, untuk menikmati Indo Mie asli Indonesia. Kadang-kala selera kita pasti nak berubah rasa, dari steamboat ke western ke menu tradisional dan kali ini selera Indonesia tanpa perlu beli tiket kapal terbang utuk kesana, kerana disini sudahpun ada menu-menu tersebut.  Mentang-mentang sebulan yang lepas baru balik dari Lombok, jadi ini adalah pengubat rindu kepada makanan Indonesia. MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE

MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE


MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE

Bonde difahamkan Restoran Indobowl ini memang popular dikalangan mereka yang suka makan mee maggie.  Cuma di Restoran Indobowl ini mee yang digunakan adalah mee Indomie asli Indonesia.

DECORATION DALAM INDOBOWL CAFE

Sementara tunggu makanan sampai apa kata Bonde bawa anda melihat sendiri deco cafe yang bagi Bonde ianya sangat selesa dan bersih memberi rasa gembira buat sesiapa yang datang menikmati makanan yang di hidangkan.


MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE

MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE

MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE

MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE


FOODADVISOR CERTIFICATE OF RECOMMENDATION

Tahniah untuk Indobowl Cafe kerana mempunyai Sijil ini.

MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE


JOMLAH MAKAN.....

Yeay hidangan Bonde sudah siap jadi apa tunggu lagi jomlah makan...

MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE


Tadaaaa antara menu yang Bonde cuba untuk hari ini, adalah....

1) Set Indomie Mambo Jumbo (untuk 4 orang makan)

2) Set Indomie Iga ( Daging rusuk lembut)

3) Set Indomie Dendeng Berlado

4) Set Nasi Goreng Ayam Madura


MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE

MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE

 Set Indomie Mumbo Jumbo


Menu ini adalah yang terbesar dekat Indobowl Cafe ini, ianya boleh dinkmati seramai 4 orang, kalau anda memang suka dan kuat makan indomie anda boleh pesan dan makan berdua menu ini.


MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE

Apa yang ada dalam Set Mumbo Jumbo?

Ayam Madura

Kambing Grill

Daging lembu

Telur mata

2 batang sate ayam

Sambal belado hijau

Sambal belado merah

MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE

Set Indomie Iga ( Daging rusuk lembut)

MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE

Set Indomie Dendeng Berlado

MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE

Set Nasi Goreng Ayam Madura

AIR SAIZ GIANT DI INDOBOWL CAFE

Bonde sempat merasai nikmat minum air gelas giant waaa sedap dan rasa menyesal oder dengan perut yang kenyang tak abis air ni,  kalau tahu Bonde oder yang kecik sahaja sebab dah makan macam-macam menu yang agak berat. Sayang air ni tak terhabis.  Bagi anda yang memang suka giler dekat dua jenis air ni, anda bolehlah pesan keduanya kerana walau pun saiz giant, harganya baru RM 8.90.

MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE

MENIKMATI INDOMIE DI INDOBOWL CAFE

Air Soda Gembira dan Es Cendol

Paling suka air Soda Gembira ni, campuran ais cream soda, sirap bandung dan biji selasih, campuran yang sangat serasi minum pula saat panas nyaman sekali.

MENU POPULAR DI INDOBOWL CAFE

INDOBOWL CAFE

INDOBOWL CAFE


INDOBOWL CAFE

INDOBOWL CAFE


INDOBOWL CAFE

REVIEW DARI BONDE

Bonde paling suka makan Indomie dekat Indobowl ini kerana rasanyanya yang sangat sedap kena dengan citarasa Bonde yang suka makan makanan pedas.

Sambal hijau berlado dan sambal merah belado memang power.

Set Mumbo Jumbo, Bagi Bonde kalau datang satu family senang nak oder yang ini sahaja.  Sebabnya kalau kai makan bertiga gerenti habis!ada telur, daging kambing dan juga ayam memang sedap.

Set Indomie Iga sangat sedap sekali bagi yang suka makan daging harus cuba kerana ianya menggunakan daging dibahagian rusuk dan ia seakan ala-ala masak kicap di Malaysia he he he Bonde suka menu ni kerana daging yang dimasak sangat lembut.

Alamat : 

72, Jalan Tasik Utama 7, Lake Fields, Sungai Besi, 57000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
waze : 


3P56+W6 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur


Contact Number :

019-542 6869



Waktu Operasi:


 11:00PG–11:00PTG


Laman Web :








~ Bonde Senyum Riang ~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

18 PEMBERI ULASAN

  1. wahhh. menu nampak sedap2. boleh pergi ni..

    BalasPadam
  2. Puas minum air giant tu. Boleh try jugak nampak menarik hidangan di indobowl

    BalasPadam
  3. wah boleh diperbagaikan menu ni laa.. sedapnya

    BalasPadam
  4. rasa dah lama tak makan indomie rasa macam nak pergi la boleh bayar pakai kredit kad tak ? hahahahhaha sebab orang tak bayar bayar duit yang kita buat task sejak bulan yang lalu.. pefft.. hahahaha

    BalasPadam
  5. waa nampak mcm sedap2 jugak yea makanan yg ada kat sana. dah lama jugak tak makan indomie ni, dulu2 selalu jugak makan pair kan dgn telo goreng pon dah cukup sedap sgt tu kan ni pulak siap ada daging dan mcm2 lagi tu mesti best hehe

    BalasPadam
  6. Sekali sekala nak pekena indomie boleh la turun sana. Ye la Indomie buatan Indonesia. Banyak menunya tu ye...

    BalasPadam
  7. wow love what you sharing here. I love to eat, I heard subang jaya has one outlet wanna go try if have time. As my family member some dont eat spicy so need to find food that not spicy.

    BalasPadam
  8. Banyak kali juga dengar pasal indo mi bowl ni. Tapi tak pernah pegi. I makan indo mi yang i buat je. hahaha. But kat sini variety betul. Macam jenis menu they all. Menarik

    BalasPadam
  9. Bestnya mkan di indobowl. Teringat2 salted egg chicken dia. Mmg sedap betul makan dekat sini. Macam2 pilihan dan konsep dia sgt unik. Nanti nk dtg lagi

    BalasPadam
  10. Sedapnya menu diaaaa... Nak jugak rasa indomie mcm ni. Tpi kena buat sdri la nmpk gayanya

    BalasPadam
  11. Tak sangka ada kedai jual indome ek.. Penah makan indome... Sdpla juga. Tp ni skrg dh ade kedai mknn cmni senangla ada mcm2 menu boleh pilih.. Hehe

    BalasPadam
  12. No bad jugak harga dia. Presentation wise memang menarik. Even mee segera pun nampak macam sedap sangat

    BalasPadam
  13. Wahh, sedapnya menu. Indomie memang menjadi fav selalu! Thank you for sharing.

    BalasPadam
  14. Wow this is something really special used to have indo mee for supper all the time, can't believe it's been revolutionized now.

    BalasPadam
  15. Suka air soda gembira dengan salted egg chicken tu. Suka sangat harga pun tak mahal sangat. Bagi ayu berpatutan

    BalasPadam
  16. Wah menu dia semuanya sedap..harga pon berpatutan..adoi nasib baik jauh..kalau tidak dah menangis dah ajak tok laki pi cari

    BalasPadam
  17. Semua menu dia memang ada telur goyang ye bonde..

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.