Bonde Zaidalifah: TIGA HIDANGAN UNIK YANG TERDAPAT DI BUFFET RAMADHAN KOTA SERI EMAS GOLF & COUNTRY CLUB

TIGA HIDANGAN UNIK YANG TERDAPAT DI BUFFET RAMADHAN KOTA SERI EMAS GOLF & COUNTRY CLUB

2:39 am

Assalamuaikum dan Selamat Malam,

Hai reader semua,

Sekarang ni sudah bulan Syaaban, Tak lama lagi nak sambut Ramadhan bulan yang ditunggukan oleh semua umat islam.  Rata-rata hotel dan resort semua telah menyediakan Pakej Buffet Ramadhan yang semua menyajikan juadah dan menu makanan yang sangat menarik untuk di nikmati pada bulan Ramadhan nanti. 


HIDANGAN UNIK YANG TERDAPAT DI BUFFET RAMADHAN KOTA SERI EMAS GOLF & COUNTRY CLUB


Kota Seriemas Golf & Country Club tidak terkecuali dan mengambil peluang ini untuk menyediakan Pakej Buffet Ramadhan menarik.

Kota Seriemas Golf & Country Club menawarkan sajian SHUKOOR Buffet Buka Puasa yang beraneka pilihan & lazat, dengan harga berpatutan, dalam persekitaran padang golf bertaraf antarabangsa dan rumah kelab yang anggun. 

Baucar kini dijual, pada harga hanya RM58, dengan hidangan unik kambing panggang shuwa yang dimasak dalam tanah, juadah unik seperti ayam pasu dan manok pansuh.

[ KAMBING PANGGANG SHUWA ]

Yang istimewanya kambing panggang shuwa ini, setelah diperap ianya dimasak dalam tanah selama 24 jam.  Cara penyediaannya sangat istimewa dan masak sekata.  Setelah dihiris daging kambing ini ianya begitu halus dan lembut sekali.  

Sangat sedap dimakan bersama sos lada hitam.

 BUFFET RAMADHAN KOTA SERI EMAS GOLF & COUNTRY CLUB, AYAM PASU, KAMBING PANGGANG SHUWA, MANOK PANSUH,

 BUFFET RAMADHAN KOTA SERI EMAS GOLF & COUNTRY CLUB, AYAM PASU, KAMBING PANGGANG SHUWA, MANOK PANSUH,

 BUFFET RAMADHAN KOTA SERI EMAS GOLF & COUNTRY CLUB, AYAM PASU, KAMBING PANGGANG SHUWA, MANOK PANSUH,

 BUFFET RAMADHAN KOTA SERI EMAS GOLF & COUNTRY CLUB, AYAM PASU, KAMBING PANGGANG SHUWA, MANOK PANSUH,

[ AYAM PASU ]

Selama ini Bonde tak pernah cuba Ayam Pasu, makanan ini memang popular tahun lepas pada bulan Ramadhan.  Tahun ini menu ayam pasu dapat dilihat sendiri cara memasaknya dan merasainya.

Memang sedap ayam pasu ini, rasanya seperti ayam percik tapi cara masakannya berbeza.

Sedap dimakan bersama sos cili.

 BUFFET RAMADHAN KOTA SERI EMAS GOLF & COUNTRY CLUB, AYAM PASU, KAMBING PANGGANG SHUWA, MANOK PANSUH,

 BUFFET RAMADHAN KOTA SERI EMAS GOLF & COUNTRY CLUB, AYAM PASU, KAMBING PANGGANG SHUWA, MANOK PANSUH,


[ MANUK PANSUH SARAWAK ]


Pertama kali Bonde makan Manuk Pansuh Sarawak ni, Ianya memang makanan popular dari negeri Sarawak ayam dan sayuran yang dimasak didalam buluh cara memasak seperti memasak lemang.

Sedap dimakan semasa ianya masih panas.

 BUFFET RAMADHAN KOTA SERI EMAS GOLF & COUNTRY CLUB, AYAM PASU, KAMBING PANGGANG SHUWA, MANOK PANSUH,

 BUFFET RAMADHAN KOTA SERI EMAS GOLF & COUNTRY CLUB, AYAM PASU, KAMBING PANGGANG SHUWA, MANOK PANSUH,


Selain hidangan di atas terdapat juga menu masakan kampung, smoked BBG & grill, gerai-gerai makanan popular Malaysia seperti nasi tomato, sup tulang, roti canai, dan laksa.

[ SMOKED BBG & GRILL ]

Bahagian ini terletak dibelah bawah berdekatan dengan khemah-khemah terbuka dan pemandangan indah yang boleh anda nampak ialah padang golf yang menghijau. 


  



[ MASAKAN KAMPUNG ]

Hidangan ini terletak diruang tengah dibahagian atas berhadapan dengan pentas pemuzik, sambil anda makan, anda didendangkan dengan launan lagu lama dan juga baru.








 

[ GERAI SUP DAGING, SOTO DAN LAKSA ]

[ PELBAGAI ANEKA KUIH MUIH , PENCUCI MULUT DAN BUBUR]









[ RIVIEW DARI BONDE ]

Makanan yang dihidangkan disini sangat unik sekali, ianya mempunyai citarasa tersendiri dan istimewa, anda kena cuba!  pelbagai pilihan makanan kampung yang sangat sedap. Pakej Buffet pula sangat rendah dan murah.  

Ianya sesuai untuk anda yang mempunyai keluarga besar dan juga kecil.  Disini juga sesuai dijadikan tempat berbuka puasa untuk sektor swasta dan kerajaan yang ingin menempah untuk pejabat atau disyorkan kepada rakan yang lain.

Suasana juga selesa..

Buffet Buka Puasa SHUKOOR KSGCC pasti menawan citarasa anda.

CEPAT, Dapatkan Baucar RM58 anda dengan menghubungi Bahagian Pemasaran  ditalian : 06790 7399 / 06790 7392.

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

11 TEGURAN MEMBINA

  1. Wah, macam2 ada. Segalanya nampak menggoda. Harganya pun menarik...

    ReplyDelete
  2. Wah best best lah bonde makanan yang ada. Tpai tuhlah sayang saya tak dapat join sebab dapat tahu last minute.tak ada rezeki.kalau tak boleh jumpa bonde.

    ReplyDelete
  3. memang menarik sangat. tergoda dengan ayam pasu.
    Janji Kita

    ReplyDelete
  4. Sedapnyaa, juadah lain dari yang lain ni.

    ReplyDelete
  5. Wah menarik ya cara nak sediakan kambing tu Bonda..

    ReplyDelete
  6. wah..makanan sarawak pun ada ye..banyak kelainan menu di sini

    ReplyDelete
  7. Wahh banyak makanan yang rare dan tradisional ada kat sini ye. sangat menarik untuk disajikan bulan ramadhan nanti.

    ReplyDelete
  8. Wahh ada menu dr srwk..ni yg best..sbb ssh nk rasa mknan yg ssh dpt

    ReplyDelete
  9. Kambing panggang shuwa tu sangat sedap nampak....waaahhhh my fav ni bonde

    ReplyDelete
  10. Ayam pasu tu best lah lain dari yang lain. Nak cuba lah

    ReplyDelete
  11. uniknya menu dia! First time tengok ayam bakar dalam tanah ni

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN