TAHNIAH MAHA BERJAYA CATAT 3.8 JUTA PENGUNJUNG TAHUN 2016

Assalamualaikum Dan Selamat Pagi..

Sebenarnya... Bonde rasa kecewa juga tak dapat ke MAHA 2016 tahun ini, kerana sebelum ini memang wajib pergi setiap tahun. Memandangkan kesihatan itu penting, Kesihatan perlu diutamakan.  

Walaupun tak pergi terjah MAHA 2016 kali ni, Bonde tetap mengikuti media sosial punya perkembangan dan update tentang MAHA 2016, rasa berdarah mata tengok kawan-kawan update pasal MAHA 2016.   (jiwa kacau he he he)

TAHNIAH MAHA BERJAYA CATAT 3.8 JUTA PENGUNJUNG TAHUN 2016 


Maha 2016 yang telah berlangsung pada 1-11 Disember 2016, Di MAEPS Serdang, Tahun ini MAHA 2016 telah berjaya  mencatat 3.8 Juta Pengunjung dan purata hasil jualan RM 380 juta. Wow ini adalah menunjukkan kejayaan terbesar MAHA pada tahun 2016  hasil yang di terjual jua memberangsangkan sekali.


OUR FOOD OUR FUTURE


Dengan bertemakan "Our Food Our Future" (Makanan kita, Masa Depan Kita) membuatkan pengunjung tertarik nak ke MAHA 2016.


MAHA 2016

ANTARA TARIKAN MAHA 2016


Memandang bulan Disember adalah musim cuti sekolah jadi ramai ibu-bapa mengambil peluang ini, untuk memberi pendedahan kepada anak-anak mereka, mengetahui lebih mendalam lagi tentang Asas Pertanian, Asas Penternakkan dan Asas Perikanan.

selain itu ada juga, Ibu-bapa boleh membawa anak-anak ke Laman-laman yang menjadi tarikkan popular MAHA 2016 sangat menarik seperi Laman Upin Ipin, Laman Mok Cun, Laman Nanas, Rumah terbalik , Pertandingan Lembu Sado Dan Pameran Kucing.

Pra Pelancaran MAHA 2016MAHA 2016 : Abang ‘Mat Sado’ RM20k Gegar MAHA!
Selain itu, tarikkan pengunjung yang berfusu-fusu datang adalah untuk membeli dan mendapatkan produk segar hasil pertanian, meninjau pameran produk dan teknologi Agro-Bio, ada juga disediakan produk minuman, bakeri dan kuih-muih, makanan dalam tin, makanan yang diproses dari bijirin dan bijirin Makanan segera , makanan laut yang segar, buah-buahan yang diproses menjadi minuman, sayur-sayuran, produk halal, Herba dan rempah, makanan tambahan, pemakanan produk organik, produk berasaskan sawit, produk berasaskan akar, Bunga-bungaan dan landskap, produk Horticulture, ternakan dan haiwan suapan, Daging, ayam dan produk tenusu ,produk Speciality seperti penanaman rumpai laut dan sarang burung walit , pameran Jentera dan automasi.  Ini adalah tarikkan utama dan membuatkan MAHA 2016 berjaya mensasarkan pengunjung yang ramai tahun ini.


Lihatlah pengunjung yang datang sepanjang MAHA 2016 berlansung 1 Disember - 11 Disember 2016.

MAHA 2016


MAHA 2016
MAHA 2016

MAHA 2016

MAHA 2016


RHYTHEN OF THE FARMERS 2016


Pada Pengunjung yang datang pada waktu malam, berpeluang menonton konsert dari artis tempatan secara percuma.

Foto MAHA - Malaysia Agriculture, Horticulture & Agrotourism.

Paling menarik pengunjung akan berpeluang memenangi cabutan bertuah


Foto MAHA - Malaysia Agriculture, Horticulture & Agrotourism.

Foto MAHA - Malaysia Agriculture, Horticulture & Agrotourism.

Foto MAHA - Malaysia Agriculture, Horticulture & Agrotourism.

Menarik Di Pentas Kampung Mok Cun... Konsert Bersama Ella

Foto MAHA - Malaysia Agriculture, Horticulture & Agrotourism.

MAHA 2016


InsyaAllah jika dipanjangkan umur dan kesihatan yang baik tahun 2018 boleh Bonde terjah MAHA 2018.  Kenapa 2018? Kerana MAHA akan di buat setiap 2 tahun sekali.  Moga MAHA yang akan datang lebih meriah dan mendatangkan idea-idea yang sangat bernas dari pihak penganjur.

Bagi anda yang nak dapatkan info tentang MAHA akan datang,
Boleh layari :

Web: www.maha.gov.my
FB : maha.gov.my
IG : maha_agicultureshow


 
 ~ Bonde Senyum Riang ~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

0 PEMBERI ULASAN

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.