SINOPSIS 7 HARI MENCINTAIKUAssalamualaikum Dan Selamat Petang,

Bagi Peminat-peminat novel Siti Rosmizah mesti tak sabar nak tunggu malam ni bermulanya drama yang memang dinantikan kemunculannya dikaca tv.

Sebelum menonton malam ni,
Bonde share sedikit info dari Sinopsis Novel tersebut untuk anda faham jalan drama nanti.

7 HARI MENCINTAIKU


SINOPSIS 7 HARI MENCINTAIKU:


Khuzairi, dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana. Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia. Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya.

“Kau ni memang dasar jantan tak sedar diri tau. Kau memang saja nak cari pasal dengan aku kan? Hei Khuzairi kau dengar sini. Kau tu budak kampung yang tak sedar diri! Tapi ada hati  nak kahwin dengan anak orang kaya! Sedar-sedarkanlah diri kau tu. Kau tak layak langsung nak berdamping dengan akulah. Kau nak aku bawak cermin ke suluhkan muka kau. Buat tak reti bahasalah pulak. Aku harap lepas ni kau akan ingat kata-kata aku ni sampai mati! So…apa kata kau berambus sekarang! Kau pergi balik jaga kambing-kambing kau sebab kat situ baru betul tempat kau!”

Aduhai! Angkuh sungguh kata-katanya. Bungkam seketika Khuzairi mendengarnya. Jauh di sudut hati dia mula bertanya, sampai bila dia mampu untuk terus menahan makian dan hinaan yang di lemparkan oleh gadis ini? Sudah lalikah telinganya? Sudah matikah perasaannya? Tidak ke dia kecewa? Tidakkah dia terluka? Khuzairi mengangguk perlahan.

“Ya, aku juga manusia biasa, aku ada hati dan perasaan, tapi aku tidak mampu untuk berbuat apa-apa, demi satu amanah aku harus menelannya, demi satu amanah aku harus terus bersabar….”
Amanah? Amanah siapa yang di genggam oleh Khuzairi itu, sehingga dia sanggup mengheret dirinya ke kancah derita?

Lupakah Mia Adriana, hidup ini bagaikan putaran roda, satu waktu keangkuhan dan kesombongan itu akan memamah dirinya sendiri. Berdoalah, di kala keinsafan menjelma nanti, cinta lelaki bernama Khuzairi ini belum terpadam lagi buat dirinya. Segalanya akan terungkai dalam novel setebal 1050 mukasurat ini.

INFO DRAMA :

EPISOD : 28 Episod


TARIKH / MASA : 7 November 2016


SIARAN : Slot Akasia TV3


NOVELIS : Siti Rosmizah


PENGARAH : Jamal Khan


TERBITAN : Pena Creative Pictures Sdn Bhd 


PELAKON : 


Shukri Yahaya, Siti Saleha, Ungku Hariz, Wan Sharmila, Zila Bakarin, Zarynn Min


WATAK PELAKON


Shukri Yahaya sebagai Khuzairi


Siti Saleha sebagai Mia Adriana


Ungku Hariz sebagai Khalil


~ Bonde Senyum Riang ~

Catat Ulasan

0 Ulasan