HOT AIR BALLOON FIESTA 2016 SAMPAI BILA?Assalamualaikum dan Selamat petang.

Kemeriah Hot Air Ballon masih terasa... yang baru berakhir semalam.. pada tahun ini telah berlansung mulai 11 Mac 2016 dan berakhir pada 13 Mac 2016.

Putrajaya International Hot Air Ballon Fiesta 2016 ini adalah anjuran kali kelapan yang akan diadakan di Monumen Alaf Baru, Presint 2, Putrajaya.

Hot Air Balloon

Hot Air Balloon

Bonde sendiri sebenarnya tidak berkesempatan nak ke Putrajaya... kebetulan pejabat Bonde bersebelahan dengan Putrajaya iaitu Cyberjaya.. selama seminggu Bonde dapat melihat keunikan Ballon Panas berterbangan sekitar udara Putrajaya dan Cyberjaya...  Fefeling macam duduk dekat Cappadiocia menarik sekali...

Kalau ada yang nak tahu info untuk harga naik naik tengok Hott Balloon secara dekat kat bawah ni ada  Price List.Alhamdulillah pada pagi Jumaat yang lalu ada bebarapa Hott Balloon yang telah mendarat di sekitar Neo Cyber.. (kawasan lapang diCyberjaya) jalan yang Bonde lalui untuk ke pejabat setiap pagi.

Jadi disitu Bonde dapat melihat dengan lebih dekat Hot Balloon tersebut... Meriah sekejap... 


Balloon Zebra ni didatangkan khas dari Amerika... memang besar dan menarik selali.

Panorama malam pula... sumber gambar ini dari FB Perbadanan Putrajaya.

Pada waktu malam ballon tidak di lepaskan ianya hanya stay di situ.. dan memberikan kemeriahan lampu-lampu yang menyala pengunjung boleh melihat dengan dekat dan merakamkan gambar disitu.

~ Bonde Senyum Riang ~

Catat Ulasan

0 Ulasan