TELEFON ANDA ADA LOCK SCREEN !! KALAU EMERGENCY NAK BUKA MACAM MANA?

Assalamualaikum dan Selamat Petang...

Bonde terbaca info ni dalam group whatsapp, jadi Bonde nak share dengan anda semua...

PANDUAN UTK LETAKKAN NOMBOR TELEFON WARIS BILA BERLAKU KEMALANGAN


Panduan Untuk Letakkan Nombor Telefon WARIS Bila Berlaku Kemalangan!
Selalunya bila berlakunya kemalangan, sukar bagi orang yang ingin membantu untuk menghubungi waris terdekat kerana phone LOCK. Yalah, macam mana mereka nak buka dan lihat senarai nombor telefon jika telefon tak boleh UNLOCK.

Panduan untuk letakkan nombor telefon WARIS bila berlaku kemalangan – Dibawah ini saya kongsikan cara untuk meletakkan nombor telefon waris di screen bila phone anda LOCK. Jadi ia memudahkan orang yang ingin membantu terus DAIL nombor tersebut.

Anda boleh buat berdasarkan jenis telefon sebagaimana dibawah:

LENOVO

1. Setting
2. Security
3. Owner info.. Masukkan no telefon emergency

SAMSUNG

1. Setting
2. Device
3. Lock screen
4.Owner infomation… Masukkan no telefon emergency


ASUS

1. Setting
2. Lock Scren
3. Owner Info… Masukkan no telefon emergency


XIOMI

1. Setting
2. Lock Screen
3. Owner Info… Masukkan no telefon emergency
Once the screen lock.. No phone emergency tu will appear there.

IPHONE (APPLE)

To set, launch "Health" app & create Medical ID.
To access the info once Medical ID created:
1. Slide
2. Emegency
3. Medical id… Your emergency contact details will appear.


Anda boleh cuba buat langkah-langkah diatas. Insya Allah ada kebaikannya.
LIKE & SHARE jika info ini bermanfaat!

~ Bonde Senyum Riang~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

14 PEMBERI ULASAN

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.