RESEPI RINGKAS : BABY KOBIS IKAN MASIN




BABY KOBIS IKAN MASIN




Bahan-Bahan :

Baby kobis ( 2 bungkus)
4 ulas Bawang putih
4 ulas Bawang Merah
2 biji Cili Besar Merah
2 biji Cili Besar Hijau
4 hiris Ikan Masin Jeruk
sedikit cukup rasa maggi
minyak untuk menumis

Cara Memasak :

Potong 4 Baby Kobis  rendam dalam air dan tapis, 
Panaskan minyak dalam kuali, ambil bawang putih dan merah ditumbuk dan tumis hingga naik bau, masukan hiriskan ikan masin, setelah hancur masukkan Baby Kobis serta cili besar merah dan hijau gaul bagi rata masukkan cukup rasa maggi dan sedikit air, gaul rata... hingga Baby Kobis telah separuh masak,  sedia.. untuk dihidangkan.

Selamat mencuba

~ Bonde Senyum Riang ~



Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

17 PEMBERI ULASAN

  1. Wah!!mudahnya resepi..nk try utk sahur lah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat mencuba ... resepi sama nak buat Kailan Ikan Masin

      Padam
  2. simple tapi sedap..suka sangat resepi macam ni =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kita nye resipi dia x komen pun..

      Padam
    2. Nanti Try buat yea Dayah dan Nizam... tq singgah dan Komen

      Padam
  3. wahhh sedap.. kita suka sayur² hijau camni

    BalasPadam
  4. wahhh sedap.. kita suka sayur² hijau camni

    BalasPadam
  5. sedapppp nanti nk cuba jugakk

    BalasPadam
  6. Bertambah lagi koleksi sahur dan berbuka ni... huhu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok nak boleh masak untuk sahur dan berbuka... selamat mencuba

      Padam
  7. SA pun suka sayur kobis kecik2 ni...apa nama dia ari tuh dah lupa la...

    BalasPadam
  8. Bonde panggil baby kobis jer

    BalasPadam
  9. Nampak menyelerakan, teringin nak makan...

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.